Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarım..

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

yildiz54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2019
371
260
saçlarımdaki egzamalar yüzünden senelerdir saç dökülmesi yaşıyorum. O kadar moralim bozulmaya başladı ki artık egzamalar değil de saçlarımın iyice incelip azalmasına kafayı takar oldum. Zaten bu egzamalarin bir çaresi yok bari saçlarım biraz kendine gelsin istiyorum. Saçlarımın uzaması normal onda hiçbir sıkıntı yok ama bu saçlarımın dökülmesini bir türlü durduramıyorum. Zaten Senelerdir bu egzamaya harcadığım parayı hiçbir şeye vermemişimdir. Saçlarımı görünce de çok moralim bozuluyor mesela toplayamiyorum çünkü o kadar ince ki önlerim neredeyse kel kalmış durumda. Doktora da gittim çoğu kez ama hiç öyle aman aman bişey olmadı. Sizin hiç böyle saç çıkaran bir tarifiniz var mı ? (Bemiks evigen bepanthen denedim)

Dermatolog bana devletin ödemediği bi çinko tablet önermişti çok iyi gelmişti. Ben dr yıllardır sedef hastasıyım en yoğun olarak da saçımda var. T Gel şampuan dışında hiçbişi işe yaramıyor ve asla kurutma makinesi kullanmamak lazım:)

saçlarımdaki egzamalar yüzünden senelerdir saç dökülmesi yaşıyorum. O kadar moralim bozulmaya başladı ki artık egzamalar değil de saçlarımın iyice incelip azalmasına kafayı takar oldum. Zaten bu egzamalarin bir çaresi yok bari saçlarım biraz kendine gelsin istiyorum. Saçlarımın uzaması normal onda hiçbir sıkıntı yok ama bu saçlarımın dökülmesini bir türlü durduramıyorum. Zaten Senelerdir bu egzamaya harcadığım parayı hiçbir şeye vermemişimdir. Saçlarımı görünce de çok moralim bozuluyor mesela toplayamiyorum çünkü o kadar ince ki önlerim neredeyse kel kalmış durumda. Doktora da gittim çoğu kez ama hiç öyle aman aman bişey olmadı. Sizin hiç böyle saç çıkaran bir tarifiniz var mı ? (Bemiks evigen bepanthen denedim)
Tamda 2 saat önce felan saç dökülmesi ile ilgili bi konu açmıstım saç bölümünde bakın isterseniz :)

Bir süre ketojenik beslenmeyi deneyin. Bu sürede de duşa girmeden 1 saat önce badem yağı ve soğuk sıkım hindistan cevizi yağıyla saç diplerinize masaj yapıp bekletin. Benim de uzaması inanılmaz hızlı ama bi ara stresten çok dökülmüştü. Bu şekilde durdurdum. 1 ayda düzelmişti.

Gluten ve süt ürünlerini 8 hafta tamamen kesmeyi denediniz mi?
Egzama pek çok araştırmada Gluten tüketimine bağlanıyor çünkü.
Ayni dertten muzdaribim. Ise yarayan şampuan, krem bulsak da bir süre sonra etkinliğini kaybediyor zaten.

Benim de saçım çok çok çok dökülüyordu .denemediğim şampuan yöntem kalmadı ama fayda etmemişti en son nette okuyup doktora danışmadan aldığım . Solgor v2000 kullandım 2 ay sonunda sadece bir kaç tel dökülme sevyesine geldi . Yani saç dökülmem baya baya bayaaaa azaldı . Biraz pahalı ama değer olduğunu düşünüyorum .... Biraz araştırıp bakın isterseniz

aslında bu tarz şeyler stresle de ilgili. bir müddet kendi haline bıraksanız düşünmeseniz. hayatınızdan kaygıyı çokarsanız yoluna girer. stres herşeyi teyikliyor. aiz bakıp üzüldükçe daha kötü olcak. çok zor ama dikkatinizi başka yöne çevirmeyi deneyin. bir de neuro format tarzı şeyleri deneyip kurtulan oluyor. arkadaşımın elindeydi. geçmiş tramvasını bularak kurtulmuş. siz de denersiniz belki. Rabbim şifa versin.

20201021_160016.jpg

sac dokulmesine karsi bir kür lutfen arastirin bende yeni basladim gecmis olsun

Bir süre ketojenik beslenmeyi deneyin. Bu sürede de duşa girmeden 1 saat önce badem yağı ve soğuk sıkım hindistan cevizi yağıyla saç diplerinize masaj yapıp bekletin. Benim de uzaması inanılmaz hızlı ama bi ara stresten çok dökülmüştü. Bu şekilde durdurdum. 1 ayda düzelmişti.
Egzama yüzünden bu yağları kullanmaya çekiniyorum aslında tetikler mi acaba diye

Gluten ve süt ürünlerini 8 hafta tamamen kesmeyi denediniz mi?
Egzama pek çok araştırmada Gluten tüketimine bağlanıyor çünkü.
Ayni dertten muzdaribim. Ise yarayan şampuan, krem bulsak da bir süre sonra etkinliğini kaybediyor zaten.
Yok hiç denemedim. Kesinlikle öyle bir şey ise yariyorsa bir yere kadar yarıyor zaten kortizonlu losyonlar kullanmaktan mahfoldu saç derim

Dermatolog bana devletin ödemediği bi çinko tablet önermişti çok iyi gelmişti. Ben dr yıllardır sedef hastasıyım en yoğun olarak da saçımda var. T Gel şampuan dışında hiçbişi işe yaramıyor ve asla kurutma makinesi kullanmamak lazım:)

ne zamandir t gel kullaniyorsunuz acaba? ben 3-4 sise kullandim fakat etkisisni kaybetti:KK43:
vichy de cok kullandim ama artik minnacik sampuana 140 kusur vermek istemiyorum zaten saclarim kece gibi oldu iyice

bu yil onceki yillara gore felaket bir egzama sorunum var ve asla gecmiyor sizi cok iyi anliyorum. bir care bulursaniz bana da soyleyin lutfen. mevsim gecisi oldugu icin suan bu kadar kotu oldugunu dusunuyorum.

yildiz54 yildiz54 benim ağzımın kenarlarında var egzama. Eşimde ise seboreik dermatit var, özellikle saçlarında. Biz kullanıyoruz ikimiz de. Hatta evimizden hiç eksik etmeyiz. Badem yağı tüylendirme yaptığı için ben yüzümde sadece hindistan cevizi yağı kullanıyorum. Bu arada L Lilith2634 ile aynı şeyi söylüyoruz. Glutenden uzak durman gerekiyor. Bir yere kadar değil çok çok faydası oluyor. Eşim gluteni azalttığından beri her ay gelen ataklar yılda 2 ye düştü. O da strese bağlı. Çünkü işimiz çok stresli. Önce dahilileye gidip kan değerlerinizi ölçtürmeniz (d vitamini, çinko, selenyum en önemlisi bu zamanlarda) tabiki en doğrusu. Sonra beslenme alışkanlığı daha sonra stresi azaltmak gerekli. Olumsuz düşünmeyin. Her şeyin çaresi var ölümden başka.

Farm*si'nin çay ağacı şampuanı da çok iyi geliyor. Benim de zaman zaman egzama problemim oluyor. Bu şampuan bana çok iyi geldi

https://productimages.hepsiburada.net/s/32/375/10368015269938.jpg şu şampuandan kullan ilk başlarda daha dökülecek sonra etkisini görürsün olumlu olumsuzda yaz bana

yildiz54 yildiz54 benim ağzımın kenarlarında var egzama. Eşimde ise seboreik dermatit var, özellikle saçlarında. Biz kullanıyoruz ikimiz de. Hatta evimizden hiç eksik etmeyiz. Badem yağı tüylendirme yaptığı için ben yüzümde sadece hindistan cevizi yağı kullanıyorum. Bu arada L Lilith2634 ile aynı şeyi söylüyoruz. Glutenden uzak durman gerekiyor. Bir yere kadar değil çok çok faydası oluyor. Eşim gluteni azalttığından beri her ay gelen ataklar yılda 2 ye düştü. O da strese bağlı. Çünkü işimiz çok stresli. Önce dahilileye gidip kan değerlerinizi ölçtürmeniz (d vitamini, çinko, selenyum en önemlisi bu zamanlarda) tabiki en doğrusu. Sonra beslenme alışkanlığı daha sonra stresi azaltmak gerekli. Olumsuz düşünmeyin. Her şeyin çaresi var ölümden başka.
Teşekkür ediyorum tavsiyeniz için benimki de seboreik dermatit zaten demicem glutensiz beslenmeyi

X