Saç Şekillendiriciler saçlarım tüy tüy

pinarangel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2009
130
0
96
Edirne
arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen ,geçenlerde saçlarımın rengini açtırdım.buarada rengi koyu kahveydi yani nerdeyse siyah.şimdi kumral.ama saçlarım doğal olarak yıprandı.zaten normaldede kuru saçlarım.çok bakımsız duruyor senağlama ne yapabilirim*tavsiyelerinizi bekliyorum:çok üzgünüm:

ilk olarak aklıma gelenlerden zeytinyağı sürebilirsin, yıkadıktan sonra da durulanmayan kremlerden :sm_confused: bi müddet fön falan kullanmadan kendi halinde kurutmanı ve sık sık düzleştirici, maşa gibi şeylerden uzak durmanı tavsiye ederim...

canım arkadaşa katılıyorum aynı şey hatta daha fenası benim başıma geldi naylon gibi uzadı koptu ....zeytin yağı sürdüm bekletebildiğim kadarıyla bekledim başıma şeffaf poşette geçirdim haftada 3 kez falan yaptım ama zeytin yağınıda kaynar su dolu kabın içine oturtarak ısıttım önce ocakta değil ama sakın ...saçlarım kendine geldi eşim bile aşkım saçların gerçekten düzeldi dedi inanamadı değişime oda çok üzülmüştü kesinlikle dene canım fönden falanda uzak dur tabi çok fazlada kurutma saçını kendi kendine kurursa daha iyi yılma sakın umarım iyi gelir sanada...

arkadaşların yazdığıklarına ek olarak bi de turplu su var cnm. saçı çok güzel yumuşatıp pırıl pırıl yapan bi karışım. haftada 2 kez yapmanı tavsiye edetim. turplu suyla saçların dolgun gözükür hem de kabarmadan, çünkü saçı yağlandırmadan yatıştırıyo turplu su. saç uzatma yöntemleri konusunda tarifi var bu karışımın.

zeytinyağını ben de denedim kesinlikle mucizevi bişii. saçlarım süpürge kıvamındaydı biraz zeytin yağı 4-5 tane yumurta rondoda çırptım. içine oğlumun vitaminleri vardı onlardan koydum. eczaneden bephanten ampül alabilirsin ya da koymayabilirsin de. tüm saç diplerime ve saçlarıma yedirdim. kafamı strechle sardım ve 3 saat beklettim. sonra yıkadım çabuk arınıyor. yumurta kokusunu almak ve saçlarına extra parlaklık kazandırmak için durulama suyuna biraz elma sirkesi ekle. saçlarım inanılmaz yumuşadı ve canlılık kazandı. bir hafta sonra yine yapıcam.

Kesinlikle ısı işlemlerinden fön maşa düzleştirici vb. uzak dur. Saçını kuruturken en soğuk ayarı seç ya da havlu ile kurumaya bırak en iyisi. Zeytinyağını ılıtıp sür saçına maske gibi tut sonra yıkayabilirsin. Arkadaşların dediği gibi sirke,yumurta,havuçlu su,turplu su,bal-süt-zeytinyağı gibi bakımlar uygulayabilirsin. Şampuan oranını en düşük ayarda tut, onarıcı maske saç kremi durulanmayan krem bakım serumu gibi şeyler kullanabilirsin.Ya da doğal yolları var bu kimyasallar yerine badem yağı,fındık yağı,yılan yağı vb. yağlar kullannabilirsin. Ama en önemlisi şimdi iğrenç gözüküyor diye föne düzleştiriciye atlama çünkü ileride çok pişman olursun.Zeytin yağını kesinlikle yap bir de uçlarından hafif aldırırsan daha iyi durur.Diğer seçenekleri de denersen pişman olmaz ilk bakımda bile farkı anlarsın.

ben de şikayetçiyim...uçlar güçsüzleşiyor o sebeğten tüy tüy oluyor ama fön çektrmeden düzleştirmeden de...saçıma şekil vermem çok zor...:gitme:

bu zeytinyağını ısıtıp onunla saç bakımı yapmak ne kadar etkili?haftada kaç kez yapmak lazım?benim saçlarım eskisine oranla azaldı arkadan iyi duruyor ama tepe bölgesi canımı sıkıyor biraz.bir iki de acemi kuaför mağduru oldum fön çekicem derken yandı saçlarım resmen.röfleli olduğu için uzasın da ancak öyle boyatırım diyorum.şimdilik saçlarımın yıpranmasını falan bıraktım da seyrelen yerler gürleşsin istiyorum.......

saçların tüy tüy olması berbat birşey ya aynı sorun bende de var ne yapsam bi işe yaramıyor kafayı kazıtasım geliyo valla ya :)

saçların tüy tüy olması berbat birşey ya aynı sorun bende de var ne yapsam bi işe yaramıyor kafayı kazıtasım geliyo valla ya :)

al bendende o kadar,nefret ediyorum önlerdeki tülerik saçlardan,uzamıyolarda,kafayı yicem kuaförlerede soruyorum ama çaresini bilen yok maalesef saçlarımı bile toplayamıyorum...sanırım bakım yağları yatıtırır biraz ama sonuçta bi de benimki dalgalı offf,çok sıkıntılı bi durum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…