• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarım çok ince telli ve az gürleştirmek için önerisi olan?? YARDIM ÇOK MUTSUZUM.

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
kesinlikle bepanten evigen ve bemiksi dene haftada birkez yapıyorum ben aynı zamanda karanfil kürünüde uyguluyorum asıl fayda gördüğüm barcelino adlı yag karısımı bepanten evigen ve bemiksle birlikte uyguladıgın taktirde faydasını görecegine eminim benimde saclarım baya seyrekti şimdi dipler minik saclarla dolu. aynı zamanda zigavus sarımsaklı sampuana basladım 2 aydır daha etkisini anlamadım tam ama oda gayet dolgun ve parlak yapıyo sacları

Canım benim arkadaşımda aynı dertten muzdaripti, saçına düz fön çekemezdi benim saçımın bi tutamı onun tüm saçı gibi olurdu düzleştirince. Sonra sarımsak yağı ve yılan yağını karıştırıp saçında bekletti yarım ya da 1 saat kadar, haftada 1 gün uyguladı bunu. Ama bayağı uzun süre yaptı bi kaç ay sonra gördüğümde şahaneydi saçlar, hem uzattı hemde gürleşti. İşe yarıyor yani :)

benimde saçlarım uzun fakat ince telli.dolgun görünmesini istiyorum. aslımda saçlarımın rengi çok güzel parlak bakımlı gözüküyor tek sorun ince telli ve düz olması..

Yan kahküller: Başın ön kısmına düşen, yan kahküller, ince saç telleri için biçilmiş kaftandır. Bu kahkül tarzı, saçınızın ayrıldığı, kafa derinizin gözüktüğü noktayı gizler. İnce saç kökleriniz gözükmeyeceği için, yandan kahkül saçınızı daha dolgun gösterir. Bu modeli açık ya da toplu; uzun ya da kısa saç modellerinde kullanabilirsiniz.

Krepe
En bilinen saç hacimlendirme yöntemidir. Özellikle ince telli saçlara sahipseniz,
bu yöntemi her türlü saç modelinde kullanabilirsiniz.

Dalgalı Kullanın
Kıvırcık ya da dalgalı saçlar, her zaman düz saçlardan daha hacimli görüntüler oluşturur. Saçınıza maşa ya da düzleştiriciyle dalgalar katarak, Ashley Olsen’ınki gibi hacimli saçlara sahip olabilirsiniz. Bu kullanımda, dalgalarla yüzün etrafında yaratılan hacim, saçın diplerindeki sönüklüğü gizliyor.

Yanda Toplayın
Bütün saçınızı tek bir tarafta toplarsanız, güzel bir zıtlık elde edebilirsiniz. Saçlarınızın olduğu taraf, ekstra hacimli görünecektir. Boş kalan taraf ise, çok sönük olacağı için, bütün ilgi, hacimli tarafta olacaktır. Böylece hem asil bir saç modeli yakalarsınız, hem de istediğiniz göz yanılsamasını yaratmış olursunuz.

Katlı Kesim
Uzun saçların aksine, kısa saçlarda, katlı kesim saçları daha hacimli gösterir. Kısa ve ince telli saçlara sahipseniz, Paris Hilton gibi bir kaç kattan oluşan bir saç modeli tercih edin.
bunun dışında saçına bakım yağı falan kullanırsan kendini toparlayabilir.arkadaslar zaten fikir vermis.:3:

örneğin resimler:

k%C4%B1sa-modeller.jpg

yan-kahkuller.jpg

dalgal%C4%B1-kullan%C4%B1n.jpg

rofle.jpg

umarım sıkmamışımdır :21:

Benim saçlarım da ince telli ve çok dökülüyorlar. Şu erekek tipi dökülme dediklerinden, saçları topladığımda üst yan taraflar bayağı açıkta kalıyor yani. Ben otacı şampuan kullanıyorum, dökülmeyi azaltıyor, saçları uzatıyor ama yeni saç oluşumu sağlayamıyor. Çam terebentini kullanıyordum bir ara şampuanlara katıyordum, evet uzatıyor ama dökülmeyi engellemiyor. Dr a gittim, cildiyeciye, hap vermişti ama hamile kaldığımı öğrenince hiç kullanamadan kenara koydum kutuyu, anca doğum sonrası, emzirme dönemi de bitince deneyebileceğim. Benim ne demir eksikliğim, ne kansızlığım ne de B vitamini eksikliğim yok şükür ama dökülmeler küçük yaşımdan beri var. At kuyruğu gibi toplayınca benim de fare kuyruğu gibi oluyor malesef :( takipte olacağım forumu, kullanmaya başlayabilirsem hapların etkisini de yazarım ama doğuma 4,5 ay var, emzirmeyi de katarsak 1 seneyi en az bulur sanırım :)
Bu arada aklıma gelmişken bir programda Şems Aslan ı izlemiştim o sadece 1 yemek kaşığı karbonat ve 2 bardak suyla saçlarınızı yıkayın demişti. 1 ay kadar her saçınızı yıkadığınızda yapın at yelesi gibi olacak göreceksiniz dedi. Ayda bir de 2 yemek kaşığı sirke ve dört bardak suyu karıştırıp maske yapın demişti.
Ama karbonatlı karışım saçları çok yağlı gösteriyormuş, o yüzden bunu uygularken saçlarınızı bağlamak zorunda kalabilirsiniz demişti. Bunu saçlarınızı güçlendirmek için ara ara mutlaka tekrarlayın ve mümkünse doğal şampuanlar kullanın, isimli kimyasal şampuanlardan vazgeçin demişti.
Ben cildim için gitmiştim Şems Aslan a verdikleri de gerçekten çok işe yaramıştı. Ama hamilelik içerisinde neme lazım deyip yarıda bıraktım o verdiği kremleri de...

Hamilelikten sonra daha çok dökülür dedi dr saçlarım için, şuan bir de besleniyormuş saçlar güya :) ona rağmen böyleyse yandık :43:

kızlar ahmet marankinin tarifini veriyorum bi programda gördüm uyguladım ve faydasını gördüm halada kullanıyorum :)
SAÇ GÜRLEŞME KÜRÜ

--500 ML litrelik şampuana 1 kapak menekşe yağ v çamterebenti koy

--İçme suyuna 4 kaşık kuru maya koy karıştır saç dibine sür 15 dk bekle sonra yıka..

kizlar bendede ayni dert vardi ama burda cogunun dedigi yöntemi kullandim simdi minik minik saclarim cikti
saclarima artik fön masa vurmuyorum cünki saclarimiz ince telli oldugu icin dahada inceliyorlar ve cabuk kiriliyorlar
Sonra haftada 1-2 kere su yaglari kullaniyordum
- tatli badem yagi (sac cikarmakta etkili)
- Hint yagi (güclendiriyor, parlaklik veriyor)
- Hindistan cevizi yagi (kurumaktan koruyor)
- 1 bepanthen ampülü

hepsini karistirip saclarima güzelce masaj yapiyorum tam 5dk boyunca.
ayrica sampuanimin icindede 1 ampul bepanthen var
Bepanthenin kesinlikle cok faydasi var

Benim saçlarımın dibinde sorun yok saç köklerim birbirine çok yakın hatta öyle ki, nişanlımın yeğeni '' anne yengemin saçının çizgisine baksana ip gibi '' demişti. Çok sık görünüyor ama aşağılarda o durum söz konusu değil maalesef. Uçlarım çok ince ve kes, kes aynı değişen bişey yok toplayınca kedi kuyruğu gibi oluyor.

Çocukken şu halim gibi değildi, ince telliydi ama gürlüğü iyiydi. Ergenlikte dökülmeye başladı 3 senedir falan da dökülmem yok çok şükür, demir eksikliğim vardı ilaç kullandım, durdurdu hatta tam kullanmadım bile ama şuan dökülmüyor çok şükür, toplasam kedi kuyruğu gibi üstüne üstlük bir de her yerden minik minik saç telleri kalkıyor orayı yatır, burayı yatır ben kırık saçlar zannediyordum ama meğer yeni saçlar çıkıyormuş, kaç senedir hep çıkıyor zaten bi uzadığını görmedim.:KK53:

Aslında doğal şeylerin mutlaka faydası olur bende o ampüllerden aldım ama 5 aydır 1 kere kullandım..
Bu huyumdan nefret ediyorum..:KK14:

bi çözüm bulan ve işe yarayan varsa paylaşsın lütfen :KK43:

Bende geçtiğimiz dönemlerde çok çekim saçlarımdan, benımkısı dökülme sorunuydu tokaları parçalayan saçlarım kedı kuyruğu kadar kaldı o dönem yaptığım bırkac şey çok işime yaramıştı onları anlatayım sızlere,

Ibrahım Saracoğlu Isırgan ve lavanta kurunu uyguladım
Organıum marka orhanık bır şampuan kullanmaya başladım
Prıorın kapsül hala kullanıyorum muthıs faydasını gördüm
Sac bakım yağlarını kullandım
Inşallah faydasını gorursunuz

Benimde öyle kızlar yanlarım çok açık ve saçlatım çok az tepeden toplamayı çok istiyorum ama toplayamıyorum kel gibi görünüyor gerçek bi çözüm bulan yokmu

ince telli saçlar ne yazıkki gürleşmiyor bende aynı dertten muzdaribim sadece geçici yöntemlerle hacim kazandırabilirsiniz ben çoğunlukla krape yapıp saç spreyi sıkıyorum o zaman daha dolgun ve gürleşmiş gibi görünüyor geçici çözüm yolu bence

Kizlar ben size etkisini cok net gordugum bir maske tarifi vereyim onu haftada 1 saciniza uygulayip 4-5 saat tutun ve once strec fimle sonra sicak havluyla sarin

1er adet Bepanthen - bemiks- evigen ampul
1 yumurta sarisi
1 kasik saf zeytin yagi
1 kapak badem yagi
1 tatli kasigi bal

Bunlari karistirip tamamini saciniza uygulayin. İlk 2-3 yaptiginizda kokusu kotu gelecektir fakat devam ederseniz kokusu da kalmayacak inanilmaz etkisi de olacaktir. Hem sac inanilmaz parlaklasiyor uzuyor ve ipek gibi oluyor. Ustelik yeni saclar da cikartiyor. Fakat bunun yaninda demir eksikliginiz gibi bir probleminiz varsa mutlaka tedavi ettirin aksi takdirde hicbir bakim maskesi isinize yaramayacaktir :)

Kizlar yazdiklarinizi dikkatlice okudum 6yildir benim saclarim sari ilk baslarda ayni sorunlari yasadim.son bir yilda deneme yanilma yontemiyle bana cok iyi gelenkarisimlar oldu.oncelikler zeytinyagi iyi geldi ama saci hafif islatip nemlendirip surun yoksa dahada kurutuyor.sac uzatmak icin bir kahve cezvesine bir kasik karanfil bir kasik lavantave bir kasik isirgan otu koyup bes dk kaynatin demlemeye birakin ..su iliyinca sac diplerinize iyi bir masajla surun strec filmle kapatin mumkun oldugunca bekleyin ..karisimi ben koyu hazirliyorum isterseniz suyla inceltebilirsiniz fazla zaman gecmeden sac fiskiricak emin olun benim animda bile cikti..ve kuru sac sorunu bensacimi yikiyordum erteai gun igrencduruyordu bakimsiz kuru..bunun icinformulum yine bir kahve cezvesine 1 kasik keten tohumu bir tutam papatya atip bes dak kaynatin ..hafif jel kivaminda oluyor.sacimiyikadiktan sonra havluyla hafif kuruyup bukarisimi suruyorum.fazlasini havluyla alip kurutun biraz zor kuruyor ama deger.banadua ediceksiniz ..sac ellerimden ipek gibi kayiyor ..duzenli kullanim sart

açık renk boya kullanma o dahada inceltiyo saçı bide doğum kontrol hapını şampuana koymayı denedinmi

Saçlarım çok ince telli ve çok az. Özgüvenim bişeyim kalmadı. Bi de uzattım bu ince telli saçlarımı fare kuyruğu gibi oldu fön çeksem çok sönük duruyor o kadar az ki.

Katlı kestirdim yine işe yaramıyor gürleştirmem lazım bu saçları ama ne yapsam yaramadı. Ne yapmalıyım sizce? Saç serumu fln vs. kullananınız var mı kızlar? Gerçekten kendimi çok mutsuz hissediyorum Bir kadının en önemli süsü saçları ne de olsa yardım edin lütfen. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Canım benim de öyle uzadıkça ip gibi oluyor uçları. Nasıl kullanıyorsun saçlarını? En iyisi kısa kestirmek sanırım.

Back