Benim saçlarım da ince telli ve çok dökülüyorlar. Şu erekek tipi dökülme dediklerinden, saçları topladığımda üst yan taraflar bayağı açıkta kalıyor yani. Ben otacı şampuan kullanıyorum, dökülmeyi azaltıyor, saçları uzatıyor ama yeni saç oluşumu sağlayamıyor. Çam terebentini kullanıyordum bir ara şampuanlara katıyordum, evet uzatıyor ama dökülmeyi engellemiyor. Dr a gittim, cildiyeciye, hap vermişti ama hamile kaldığımı öğrenince hiç kullanamadan kenara koydum kutuyu, anca doğum sonrası, emzirme dönemi de bitince deneyebileceğim. Benim ne demir eksikliğim, ne kansızlığım ne de B vitamini eksikliğim yok şükür ama dökülmeler küçük yaşımdan beri var. At kuyruğu gibi toplayınca benim de fare kuyruğu gibi oluyor malesef
takipte olacağım forumu, kullanmaya başlayabilirsem hapların etkisini de yazarım ama doğuma 4,5 ay var, emzirmeyi de katarsak 1 seneyi en az bulur sanırım :)
Bu arada aklıma gelmişken bir programda Şems Aslan ı izlemiştim o sadece 1 yemek kaşığı karbonat ve 2 bardak suyla saçlarınızı yıkayın demişti. 1 ay kadar her saçınızı yıkadığınızda yapın at yelesi gibi olacak göreceksiniz dedi. Ayda bir de 2 yemek kaşığı sirke ve dört bardak suyu karıştırıp maske yapın demişti.
Ama karbonatlı karışım saçları çok yağlı gösteriyormuş, o yüzden bunu uygularken saçlarınızı bağlamak zorunda kalabilirsiniz demişti. Bunu saçlarınızı güçlendirmek için ara ara mutlaka tekrarlayın ve mümkünse doğal şampuanlar kullanın, isimli kimyasal şampuanlardan vazgeçin demişti.
Ben cildim için gitmiştim Şems Aslan a verdikleri de gerçekten çok işe yaramıştı. Ama hamilelik içerisinde neme lazım deyip yarıda bıraktım o verdiği kremleri de...
Hamilelikten sonra daha çok dökülür dedi dr saçlarım için, şuan bir de besleniyormuş saçlar güya :) ona rağmen böyleyse yandık