Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlara Mayonez (denenmiştir)

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

seksi

Allah'ım sen yardım et.
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
44
17
18
Merhaba arkadaşlar. Uyguladığım ve çook memnun kaldığım kürlerden birinide sizinle paylaşmak istiyorum. Mayonez kürü ...
Biraz mutfak becerisi istiyor hepsi bu. Evde mayonez yapıyorsunuz artık. Almak falan yok. Herkes sizi bırakın hamarat bilsin amaaaa sizzz aslında kendinize bakın
Bu kürü bundan yaklaşık 7 sene önce keşfettim. Gerektikçe uygularım.
Güzellik merkezinin kuaför bölümünde çalışan bir tanıdığım vardı (erkek) . Akrabam olur uzaktan şahıs... eşi her hafta saç rengi değiştiriyordu. Öyle böyle değil arkadaşlar hatun bir hafta kıpkırmızı saçlar... bir hafta sapsarıııı ... Aaaa bir sabreder insan iki sabreder. Saçında hatunun hiç ama hiç yıpranma yok ! Nasıl Yannnnniiiii???
Birgün dayanamadım kızın saçını çekiştirdim perukmu diye tabi kızzz çığlığı bastı! Bende ardından azarı bastım ! sen nasıl akrabasın insan söylemezmi her hafta nasıl busaçı değiştiriyorsun! Üstelik saçların eskiden berbattııııı!!! (Çok hasetlenmişim beaaa )
Söylemedi... Taaa ki ben oraya üye olana kadar bu güzellik merkezide acaip pahalıdır. Can dayanmazzz hep hep ... Ben ise kısa bir üyelik paketi ve herşeyi keşfetme arzusu içindeydim... Erkekler kadınlardan iyi bazı konularda, sırları veriyor... :) Yani bu kürün hikayesi budur. Uzatmıyorum daha ... Yıpranmış yorgun veya güçlendirmek istediğiniz saçlarınıza haftada 2 bu kürü yapıyorsunuz.
Evde tam olarak tutturamayanlar olabilir. Ondan ben tarifini vereyim yinede.
Püf noktaları :
-yumurtanız oda sıcaklığında olmalı ve çok iyi çırpmalısınız

-Mayonez yaparken zeytinyağı ya da çiçek yağı kullanabilirsiniz. Damağınız buruk tadlara alışık değil ise zeytinyağı kullanmayın. Çiçek yağı ile yapacağınız mayonezler çok daha hafif olacaktır.

Oktay ustanın tarifi ile;

Mayonez malzemeleri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yarım tane limon
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım kahve kaşığı un
  • Yeteri kadar tuz
Mayonez Tarifi
Derince bir kaseye 2 yumurta sarısı, biraz tuz ile yarım kahve kaşığı un koyduktan sonra bir küçük tahta kaşıkla üç beş defa karıştırın. Sonra bu yumurta sarılarına ılık halde bulunan zeytinyağını ilk önce damla damla, sonra azar azar olmak üzere ekleyin. Her eklediğinizde küçük tahta kaşıkla daima aynı yöne doğru çevirin. Böylece tüm yağı yumurtalara yedireceksiniz. Yağınız bitince yine azar azar limon suyunu ekleyin ve aynı yönde ekledikçe karıştırmaya devam edin. Böyle elde ettiğiniz mayonezi istediğiniz yerde kullanın. Mayonez tarifi hazır.

Bu karışımın kullanacağınız kısmını ayrı bir kaba alıp evicap ampul (eczanelerden alabilirsiniz hesaplıdır) içine kırın. Birazdaha karıştırın... İşte hepsi bu... Sonuç çok hoşunuza gidecek. Diplerden saçlarınızın çıktığını göreceksiniz 2 haftada saçlarınız dahada hızlı uzayacak :)
Saça uygulamasına gelince: Saçlarınızın dip boyası gelmiş gibi bir fırça yardımı ile yedire yedire sürün. sonra parmaklarınızla masaj yapın saç derisine. Bu saç derisini harekete geçirecektir. Ardından Saçınızı streç flimle sarın. Havayı hapsedin... Ve üzerine havlu sarın.... Streç flim yoksa havluyu ısıtıp ısıtıp da uygulayabilirsiniz... 20 dakika... en fazla 30 daha gerek yok... Hemen banyoya... Nazikçe ılık su ile en başta durlayın... snra parmak uçlaarınızı kullanın... Şampuan (saçınızın ihtiyacına göre ) ve krem... işte hepsi bitti...

Unutmayın haftada 2

http://mutfaksirlari.com/evde-mayonez-nasil-yapilir.html#ixzz3IOBjSncu

Eklentiler

• mayonez-tarifi.jpeg
    24,6 KB · Görüntüleme: 3.287
bende iki haftadır yapıyorum saclarım yumusak oluyor krem kullanmadıgım halde guzel yapıyor

Ben 15 günde 1 yapıyorum, saçlarımın sadece uçlarında işlem var o yüzden yeterli oluyor

Peki kızlar temiz saça mi yapıyoruz. Üç günlük yikanmamis saç olur mu. Acil cevap lütfen

Bir de hazır mayonez var evde onu kullanacağım. Normalde yemedigim için bozulup atacagima

Mayonez maskesi deniyorum. Bakalım sonuç ne olacak. Ama bana çok dokecekmis gibi geliyor. İçine sadece yılan yağı kattım.

peki bu karışımı yapıp dolapta muhafaza edebilir miyim?

Kızlar nasıl sürüyorsunuz bunu?

Bende denemek istiyoruuuummm güzel bi küre benziyo içinde yumurta beyazı olduğu için saçı da baya besler:))

Mayonezi kafama sürmek gören deli der herhalde yaaa. Bir gün saçlarım çok yıpranırsa denerim ama kimseye demek yok

Bende deniycem bakalim bi bu kalmisti yapmadigimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…