Yaptım bunu bu akşam, birkaç saat önce kadar kızlar.
Benim malzemelerim şöyleydi..
* 1 çay bardağı saf zeytinyağı,
* 1 adet sarı yumurta (yumurta sarısı değil-kabuk rengi)
* 1 çay kaşığı iyi bal
* 1 kapak tatlı bademyağı
Tarifim:
İlk önce zeytinyağın tamamını cezveye döküp 1 dakika kadar ateşte tuttum, yani ılık olması yeterli..
Yumurtayı akının %25i, sarısının tamamı gelecek sekilde ufak bir kaseye koydum,
Zeytin yağı, badem yağını da aynı kaseye koyup bir dakika kadar çırpar gibi karıştırdım çatalla.
Ardından balı ekledim, bir dakika kadar karıştırdım.
Karışım gözüme çok gibi, sanki akıp gidecekmiş gibi geldi ama saça yedirirken tuhaf bir şekilde yapış yapış, biraz sert kremsi bir hale geldi, kazık gibi yapmasın şimdi saçı diye şüpheler içinde zorla parmak uclarımı saclarımın arasına sokmayı basararak güzelce masaj yaptım 2 dakika kadar diplerime. :18:
Saçımı strechleyip, üzerine sıcak havlu sardım banyodan cıkar gibi. (sıcak havlu dediysem kaynar sularla haslamadım, sobanın önünde tuttup bir süre ısınınca da sardım.)
Tam 1 saat beklettikten sonra gidip kendimi haşlamayacak kadar ama ılık da denmeyecek sıcak bir suyla avuç dolusu şampuanla tek seferde köpürterek masaj yaparak güzelce duruladım.
SONUÇ:
Tek sefer yapmama rağmen saçlarımın dolgunluğu iki belki üç katına çıktı ve sanki saçlarım altın tozunu batırılmış da güneşte parlıyor, narsist gibi okşayıp duruyorum yumuşaklığna hayran kaldım..
En az ayda 2 kez bu bakımı uygulamayı düşünüyorum, uzatsın ya da uzatmasın, avuç avuç parislere, ingilterelere para döktüm, böyle bir bakım görmedim ben..