- Konu Sahibi poliswomen
-
elimi seçıma götüremez oldum.her defasında avuç avuç geliyo saçlarım.çok kafaya takmaya başladım an kısa zamanda bi tahlil yaptırıcam.tavsiyesi olan var mı acaba?kısacık kestirsem faydası olur mu?
-bi tutam saç kaldı kafamda. yıllar önce (7-8 yıl önce)yine yaşamıştım bu durumu ama o psikolojikti.erkek gibi kestirmiştim o zaman ve kullanmadığım ilaç kalmamıştı.bir de sarımsak sürmüştüm aylarca.ama inanın tüm saçlarım yeniden gelmişti.fakat 2yıllık bi tedavi süreciydi bu.şimdi yine başa dönmek istemiyorum çok üzülüyoram.saçlarımı hep bağlıyorum utanıyorum açamıyorum. o kadar yani
anladım canım.iniaşşah en kısa zamanda çözersin bu sorunu.bi doktora görün istersen.ben geçen sene doktora gitiiğimde bana 4 - 5 tane neden saydı.diş çürüğü , guatır , idrar yolları sorunları , kansızlık gibi rahatsızlıklar saç dökermiş.
kızlar merhaba
benimde saçlarım çook dökülüyorr şuan 23 yaşındyım 6 yıldır kansızlıkla mucadele edıyorum daha düzelemedim okadar uzun ve dolgun saclarım vardı ki herkes hayran kalırdı 57 kiloydum kan ilaçlarıyla tanıstıgımda şuan 70 civarıyım daha eski kiloma yada sağlığı kavusamadım azcık iş yapsam yoruluyorum gözüm kararıyor cuma doktordaydım kan ddegerlerım yıne cook düşükmüşş iğneye basladım yine dua edelim birbirimize Allah şifamızı versin
Kafamda saç kalmadı eskiden saçıma uygun toka bulamazkken şuan aynaya bakmak istemıyorum
gerçekten çok zor bi durum yaşamayan bilemez.inan şu an bebeklere takılan tokalrı takabilirim o kadar kötüyüm.zigavus diye bi şampuan duydum onu kullunıcam ve sarımsak sürmeyi deneyeceğim.belki bir de kestiririm saçlarımı..sonuçları paylaşalım olur mu?
ben saçıma kolay kolay bir şey sürmüyordum herkes birsürü tarif veriyor işte zeytinyağı bağdemyağı sarımsak vs.. saçıma bakım bile yapmıyorum ama geçen öyle bir denedim saçımın ön tarafına çok ufak bir yere kızartana kadar sarımsak sürmüştüm baktım diplerden saç çıkmış ama şimdi ellemiyorum ilk önce bir doktora gitmeyi düşünüyorum benim saçımda da dökülme var ama genelde 100 tel saçın dökülmesi normal diyorlar bilmiyorum bu nekadar doğru ama 100 tek saç nedense bana çok geliyor benim saçım özellikle akşam yatıp sabah kalkınca elimi saçıma atıyorum 5-10 tel saç geliyor
arkadaşlar özellikle saçı çok dökülen ve azalan arkadaşlar buraya bir resimlerini ekleseler saçlarının
canım saçın ÇOK cansız değilse kestirme bnm kız karşimin saçının bir yerinde saç döküldü bildiğin orası kel kaldıydı yha resmen...dr.lara falan gitti hatta biri kafasına iğne vurmuş annem çok kızdı daha küçüksün diye dr.a daha göndermedi o da kuaförü saçının orasını iğne ile deriyi uyansır iyide sövdüğün sarımsağı sür dediydi ne kadar yaptı hatırlamıyorum ama sonucu aldı
bende kendi yöntemimi anlatıyım hemen...bende sarımsağı iyice dövüp şampuanıma kattım az çamterebentin birkaç damlada süt bazende su(kaynar) kattım yani saçına iyi geldiğini düşündüğün şampuana katabilirsin ıslakken kokuyor sonra kokmuyor tabe düzleştirirkende kokuyor ama soğuyunca kokusu duruyor....bende dökülme çookkk azaldı ve küçük küçük saç çıktı
not:başka şampuan yanında kullanmıyorum ve taze olsun sarımsak diyede 7-8 banyoluk kadar dolduruyorum ve hep yeniliyorum..2 defa üşendimşampuanı sade kullandım ondan sonra yok daha normal şampuan kullanmam dedim halbuki aynı şampuan içine koyuyorum sarımsağı falan...birde saçını banyodan hemen sonra değil biraz kuruduktan sonra tarıyorum yane nemliyken
sarımsaklı şampuana gelince bnm halamın saçının dipleri görünür kafatası yani o kadar saçı dökülür ve azdır o da sarımsaklı şampuan kullanmış ama hergün düzenli ve ondan başka şampuan kullanmamış ben çok para diye kendim yaptım
önemli not saçının diplerini zorlama yane saçını toplama hele ki sıkı asla aslasaçın çok çabuk dökülür daha fazla dökülür yane çünkü saç dipin zorlandığı için hemen dökülmeye eğilimli olur...
birde benim saçımda kepek sorunu var saçımı yıkayıp kurutuyorum saç kökleri kabuk bağlamış gibi kepek oluyor acaba diyorum iyi durulamadım yada iyi yıkamadım onun için mi diyorum ama bence alakası yok
benim saçlarım bundan 4-5 sene önceye kadar şimdikinden çok daha gürdü hatta lisedeyken çok daha fazla ama işte zamanla dökülüyor kimse bundan 5 sene önceki saçlarını aramasın yaş ilerledikçe saçta dökülmeler olur eger saçınıza boya ,fön vs.. bu tür şeyler çok yaptırıyorsanız buda saçı çok yıpratır ve döker saç sadece stres hastalıktan dökülmez bulundugun şehirin havası suyuda buna etken bizim buranın suları çok kireçlidir bu saçı acayip döküyor buraya başka şehirden gelenler bile bunu söylüyor
öyle yağ gibi şeyleri bende kullamıyorum dedigim gibi saçıma pek bakım yapan biri degilim yıkar çıkarım ama sarımsak saça faydalı gibi birde badem yağı için söylemişlerdi yengem banyo yaptıktan sonra saçların diplerine masaj yaparak sür haftada 1 kere kafanı birşeyler sarıp 1-2 saat beklet onunda saç çıkarma özelligi var demişti ama nekadar doğru bilmiyorum herşeyden önce bence ilk doktora gitmek lazım bunlar sonradan yapılacak alternatif yöntemler çaresiz kalınca insan herşeyi yapabiliyor ama arkadaşlar yeni nesilin gerçekten saçlarında bir sorun var burada görüyorum genç kızları çok böyle gür mükemmel saçların olan doğruz düzgün bir kişiyi görmedim gençler birde alışmış saça fön yaptırmaya işte bu tür şeylerde saçı çok döküyor bizler bazen reklamlarda görüyoruz ya ne güzel saçları var ama alakası yok inanın orada göz boyama var çoğu ünlü bile saçına postiş takıyor gür görünsün diye
saçınızda belli çok açıklıklar yoksa çok kafaya takmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?