• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçımın gürleşmesi, çıkması için başka neler yapabilirim?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Rosemaryy

He loves me.
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2011
1.744
7
106
İzmir
Kızlar merhaba, benim uzun zamandır saçlarım çok dökülüyordu, böyle avuç avuç, her yerden topluyordum saçlarımı, hangi bakımı yaptıysam işe yaramadı, hiç bi faydası olmadı, bende en sonunda bugün cildiyeye gittim, baktı doktor, azalma var saçlarında dedi, kan tahlili istedi, ve kan değerlerim çok düşük çıktı, normalde 60-180 arası çıkması gerekiyormuş, ama benim 28 çıktı, doktor çok düşük dedi, kan hapı verdi, hapla birlikte beslenmene de dikkat et yoksa kel kalabilirsin falan dedi, içten geliyor dökülme dedi, çok zayıfsın, et yemen lazım falan dedi, 1 ay sonraya da kontrol verdi, eğer kan değerlerin yükselmesse hematolojiye yani kan bilimine yönlendircem, niye yükselmediğine bakılsın, araştırılsın diye dedi, çok kafama taktım, saçımın gürleşmesi, çıkması için başka neler yapabilirim sizce ?

Cok zayifsin demis canim , saclara sadece distan deyil ictende beslemelisin bu yüzden düzgün beslenmelisin :).
Birde kafana cok takip stres yapma kendine o zaman daha cok dökülür :).

Son düzenleme:
Cok zayifsin demis canim , saclara sadece distan deyil ictende beslemelisin bu yüzden düzgün beslenmelisin :).
Birde kafana cok takip stres yapma kendine o zaman daha cok dökülür :).

Yok canım yaa o kadar da zayıf değilim aslında, 54 kiloyum :), doktora çok zayıf geldim canım sanırım. :)

kan değerlerin yükselince normale dönersin :) şampuanına sarımsak koy çok faydasını görürsün öyle kokusu da olmuyo hem :)

Yok canım yaa o kadar da zayıf değilim aslında, 54 kiloyum :), doktora çok zayıf geldim canım sanırım. :)

boyuna göre zayıfsındır uzunsa boyun kilon az tabi kan değerin yikselince dökülmeni azaltacaktır tabi eğer kaynak buysa mesela benimde hormonlarım çalışmıyomuş ama kesin sonuç için endokrine gitmem gerekiyo en kısa zamanda gitcem artık benimsaçlarım kendimi bildim bileli dökülüyo belki bundan kaynaklı dökülüyodur ama sonuçta insanın saçı az olunca bekleyemiyo dıştan desteklemek falan istiyo ben burdan şu 3lü ampul varya bemiks evigen bepanten onla ilgili yorumları okudum herkeste memnun ama bende şu var öle bir iki kişinin dediklerine güvenipte bişey almam çünkü herkesin yapısı farklı sana ii gelen bana fayda etmeyebilir ama o kadar çok kullanıpta memnun kalan varki bende doktorada danışarak aldım ama bu üçünü badem yağıyla kullanınca etkiliymiş onları eczanede hazırlattım 1 ayı geçti kullanalı bide minoksil aldım onuda çok duydum ve doktorada sordum ikisini bir kullanıyorum ve çok şükür dökülmem azaldı ince tüy şeklindede olsa saçlarım çıkıyo istersen bi dene bu arada ilk başta yani 2 hafta falan kullanırken yoğun bi dökülme oldu bırakmayı bile düşündüm ama bırakmadm çoğunun öle oluyomuş bende dedimki alışma süresinde böle oluyodur diye bırakmadım da ve iyikide bırakmamışım:34::34::34:

boyuna göre zayıfsındır uzunsa boyun kilon az tabi kan değerin yikselince dökülmeni azaltacaktır tabi eğer kaynak buysa mesela benimde hormonlarım çalışmıyomuş ama kesin sonuç için endokrine gitmem gerekiyo en kısa zamanda gitcem artık benimsaçlarım kendimi bildim bileli dökülüyo belki bundan kaynaklı dökülüyodur ama sonuçta insanın saçı az olunca bekleyemiyo dıştan desteklemek falan istiyo ben burdan şu 3lü ampul varya bemiks evigen bepanten onla ilgili yorumları okudum herkeste memnun ama bende şu var öle bir iki kişinin dediklerine güvenipte bişey almam çünkü herkesin yapısı farklı sana ii gelen bana fayda etmeyebilir ama o kadar çok kullanıpta memnun kalan varki bende doktorada danışarak aldım ama bu üçünü badem yağıyla kullanınca etkiliymiş onları eczanede hazırlattım 1 ayı geçti kullanalı bide minoksil aldım onuda çok duydum ve doktorada sordum ikisini bir kullanıyorum ve çok şükür dökülmem azaldı ince tüy şeklindede olsa saçlarım çıkıyo istersen bi dene bu arada ilk başta yani 2 hafta falan kullanırken yoğun bi dökülme oldu bırakmayı bile düşündüm ama bırakmadm çoğunun öle oluyomuş bende dedimki alışma süresinde böle oluyodur diye bırakmadım da ve iyikide bırakmamışım:34::34::34:

Sağol canım, senin söylediklerini de denicem, ama önce bi sarımsağı deniyim, işe yaramazsa bunları denicem bakalım ne olucak sonuç, teşekkürler. :)

Back