saçımda bit varrrr

yesiltavsan

Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2013
420
4
ya arkadaslar yazın tatıle gıttıgımde sacıma bıt bulastı.. nerden bılmıorum ama sanırm guneslenırken fılan onlarca kadnın arasından bırınde bulastı bılemıorum ama o zamandan berı kasınıorum.. basta anlamadm hafıf kasınıodu cok az bende alerjık sandım cnku sacımdan cok ensem kasınıyordu.. ama bı ay gectı sonra azdı bu kasıntı annem baktı bıraz sırke gordu dırek bıt sampuanı aldım kullanım bır ay boynca her yıkanmamda ve bıt taragıyla taradım 5 6 tane buyk bıt dustu canlıydılar bıde oldurdm ama yuzlerce mınık bole kahverengı nokta gıbı dustu her taramamda dusuyor ve artk sankı sacımda bazn yuruyormus hıssı gelıor.. kasıntılarım hala var ve kurtulamadm bır aydır. sacım boyalı ama dıplerınden 15 santım uzun boya yok ve boyamayı dusunuorum smdı sorum şu? ben normal boyayı blmıorm kullanmayı annemde anlamıor ben kopuk boyayı bılıorum acaba kopuk boya etkı edermı tamamen oldururmu yanı sırke ve bıtlerı yoksa normal boyamı gerek? bazı bıt ılacı markaları var guzel dıyorlar ama yurt dısında yasadıgm ıcın burda satılımıor alamıorm en uygunu boyamak. bazıları yazmıs bı kere boyamıslar kurtulmuslar dıee bende boyıcam sarıya ne dusunuorsunuz kopuk boya hakkında?

İlkokul öğretmenlerinin başına her sene gelir, endişe etmeyin
Eczaneye gidin, ilaçları var, onlardan alın..Bir güzel uygulayın..

Evdeki çarşaflarınızı, kılıflarınızı , havlularınızı v.s yıkayın..Temizlik yapın yani.

Artık her şey ilerledi, nerde bizim zamanımızdaki o gazlı bezler

Boyayı bırakta arkadaşım, tekrar bit şampuanı alıp tekrar kullan.
Yattığın nevresimleri kaynat.
hatta evdekilerde kullansın, tam arınmazsanız birbirinize geçirir durursunuz.

Öffff ne can sıkıcı bir durum
Umarım bir an önce temizlenir kafan.
Eskiden gaz ile temizlenirdi.
Ne zordu şimdi daha kolay bit şampuanları var mis gibi.
Köpük boyayı bilmiyorum ama
Bence daha kuvvetli bir bit şampuanı alın ve ailecek kullanın derim.
Okurken bile kaşıntı tuttu....

bu yaz önce kızıma sonra bana bulaştı bit şampuanı aldım fayda etmedi hergün taradım tek tek ayıkladım,
kendi saçımı yapamadım tabi çok huylanmıştım çok zor oluyor,
losyon gibi şampuan vardı ondan almıştım o biraz iyi geldi,
bol saç kremi sürüncede dışa çıkarmış öyle öyle temizledim kızımın ve kendi saçımı ,
en son emin olamadım boya aldım normal olanlardan köpük olmayan onla bayadım çok şükür gitti,
bir dahada olmaz inşALLAH...

benim de saçlarım hem gür hem kapkalın telli
bitlenirdim,evdeki herkese bulaştırırdım.Evdekilerin üç günde geri giderdi bitleri,benimkisi ne yaparsam yapayım geçmezdi...
bunun ne iğğğğrenç bi his olduğunu iyi bilirim :-/
köpük boyanın o kadar etkili olacağını sanmıyorum,ne var ki saç boyamakta-anneniz de öğrenir elbet.Bilen birisi tarif etsin yeter...
bence boya sirkelerin sonunu getirir,yine de ilkel bir yöntem olarak saçınızı ütüleyebilirsiniz bu işlemden sonra...
sağlıklı mı??
sağlıksız ama bitli bitli gezmekten iyidir =))
hem zamanında-bu düzleştiricilerden önce hepimiz ütülerdik saçımızı,hangimiz kel kaldık,di mi
ne deyim arkadaşım,kolay gelsin...
bu boyayı yaptığın gün evde ne kadar havlu nevresim varsa bi güzel yıka,geri gelmesin iblisler...

zor ya benimde kizimda farketmemle altüst olmam bir oldu ben önce bir spreyli olan ilac var adini vermem uygun olurmu bilmiyorum ama n ... basliyor ilk ondan yaptim herhalde yeni bulasmiski 5 6 büyük bit sonrasi hep böyle kücüklerdendi ilk taramamda düstüler neyse sonraki ilac yapmamda hic düsmedi ama kontrol ettigimde sirkelerden buluyorum bazilari ölü bazilari canli hala ama taradigimda falan hic bit yok olmazsa artik ayni sac renginden alip boyamayi bile düsünüyorum ama kiyamiyorumda ama sen boyayabilirsin cogu kisiden duydum bitlere faydasi oldugunu

ben lisede sınıftaki çocuklardan bit kapmıştım
o kadar çok bit şampuanı kullandım ki inan geçirmedi bir sürü paralarım gitti.
gittim saç boyası aldım iyi bir markanın sürdüm kafama anında geçti
boya çok etkili benim kafamda dolaşıyordu ben görüyordum düşün.
allah korusun ya çok zor bir şey...
saçını boya kesin çözüm.

saçınızı ilaçlayıp yıkadıktan sonra.kurutun saçınızı evinizde saç düzleştiricisi varsa dibine doğru düzleştirin.kızgın sıcakta yanacaklardır.

Boya yapmak zorunda degilsin içerisindeki oksidan zaten kimyasal olan onu alıp sür sac rengindede degişme olmaz hem bi dene bakalım allah yardım etsinn

Arkadaşlar bit şampuanı ilaçları vs.okadar cok çözümü varki artık yanlız 4ay boyunca nasıl durdun öyle cnm ya,evde annen kardeşin falan varsa aynı işlemi onlarında uygulaması lazım bence:9

bıt sampuanı kullanıyorum bır aydır.. ılk ıkı hafta hergun son ıkı hafta ıkı gunde bır ama ya bende cok bıt var yada bılemıorm cok etkı etmedı baslarda azaldı kasıntı ama suan azdı yınee. yarın baska eczanelere ugrıcam bakalım baksa daha guclu ılac varmı dıye yoksa boyayacm baska carem yok ve sacım tas gıbı oldu bıt sampuanından sac kremı kullanmama ragmen sertlestı cok sınırım bozuldu acıkcası

bakacam bulursam daha ıyısını alcam bulamazsam boyayacam cnku bır aydır etkı etmedı ve sanırm ymurtalarda artık bıt oldu cogaldılar yanı nefret edıorm kuscam artk gercekten

aynen benımkıde kalın ve gurrr ıkı aydır bende var kmseye bulasmadı henuz cok sukur ama tedbır olsn dıe sampuan kullanıorlar.. ben en ıısı ınternete bakıym nasıl boya yapılıor dıee kolaysa kendım yaparm annemede ızletırm oda boyar tamamen kurtulurm cnku bıktım kollarm agırıyor saclarmı temızledıkten snra hergun.. o kdr ugrasıorm yıne aynı durm kasıntılar bıtmıor ve tek bır hamleyle bıtırmek ıstıorum sunların kokunuuuu

ya bende hem bıt hem sırke surusune bereket suan ya zatn sacım boyalı ama dıplerınde yok boya dıp boyası yapmam lazm yanı ıste bu yzden boyamak ıstıorum benm ıcn sıkıntı deıl boyamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…