Saçım hamilelikten dökülüyorsa çaresi ne???

DMY

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2007
196
6
44
Kızlar 11.haftamdayım ve hamileliğin en başlarından beri inanılmaz bir şekilde saçım dökülüyor. Zaten ince telli olan saçlarım büsbütün kafama yağıştı.

Doktora gittim bana Foltene diye bir ampul kürü verdi ve "saçınız alarm veriyor" dedi. Bütün yaptığı da bu oldu. Bana yardım edebilecek birileri var mı çok moralim bozuluyor. Krepe tarağıyla hep saçıma krepe yapmak zorunda kalıyorum :KK43:

nasıl yardımcı olabilirim bilmiyorum ama benimde çok döküldü ama ben doktora bile söylemedim hamileliliğim 5. ayından sonra hiç dökülmedi belki seninde düzelir hemen endişelenme bence...

nasıl yardımcı olabilirim bilmiyorum ama benimde çok döküldü ama ben doktora bile söylemedim hamileliliğim 5. ayından sonra hiç dökülmedi belki seninde düzelir hemen endişelenme bence...

İnşallah ya cevap için çok teşekkür ederim. Doğum yapanlar diyor ki bu daha hiçbişeymiş. Doğumdan sonra asıl deli gibi dökülecekmiş, zamanla çıkarmış ama tabi garantisi yokmuş.

O kadar üzülüyorum ki, herhalde ben üzüldükçe daha da çok dökülüyor. :sm_confused: Ve maalesef artık çevremdeki insanlarında dikkatini çekmeye başladı.

benim de ilk aylarda dökülüyor bence çok takılmayın hormonel değişimlerden kaynaklı.
Sonraki aylar hiç dökülmemeye başladı, gürleşti saçlar.
Bu gürleşen saçlar lohusalıkta dökülüyormuş tabi:KK43:

ıyi beslenin stres yapmayın, bana sorarsanız saç için bir ürün kullanmayın.

Benim de ilk başlarda çok döküldü.Hatta banyodan halının üstünden kir yerine saç toplamaktan bıkmıştım.Şimdi 5. ayımdayım ve çok şükür dökülmesi durdu saçlarımın.

acaba vitamin eksikliğinizmi var,bebişiniz sizin vitaminizden kullandıgı için kökler zayıf düşmüş olabilir,benimde hamilelikten önce aşırı dökülmem vardı doktor hamile kaldıktan sonra vitamin verdi içinde 12 çeşit vitamin varmış demir kalsiyum vs..hepsi şimdi nerdeyse önceki dökülenin 4 de 1i dökülüyo...vitamin hapı kullanıyomusunuz yada folik asit...

acaba vitamin eksikliğinizmi var,bebişiniz sizin vitaminizden kullandıgı için kökler zayıf düşmüş olabilir,benimde hamilelikten önce aşırı dökülmem vardı doktor hamile kaldıktan sonra vitamin verdi içinde 12 çeşit vitamin varmış demir kalsiyum vs..hepsi şimdi nerdeyse önceki dökülenin 4 de 1i dökülüyo...vitamin hapı kullanıyomusunuz yada folik asit...

Yaklaşık 15 gündür doktorun verdiği Gyno Ferro Sanol kullanıyorum. Ondan öncede folik asit kullanıyordum. Ama hiçbir fark göremiyorum dökülmesinde. Yerlerden saç toplamaktan ve artık saçıma fön çektirdiğimde bile kötü, kafama yapışık görünmesinden çok mutsuzum.

Gyno Ferro Sanol iyi bişeymiş bildiğim kadarıyla :çok üzgünüm:

e vitamini dökülmeyi önlüyor,haplarını delip saçlı derine uygulayabilirsin,dairesel hareketlerle masaj yaparak.Birde şampuanının içine çam terebendi ilave edebilirsin...

Bu arada senelerdir denemediğim şey kalmadı. Önce kuaförlerin malum baskılarıyla Kerastase'in ampul kürlerine başladım. L'oreal'in ve hatırlamadığım bir markanın kürlerini de yaptım. Sonra dünyanın parasını verip Revivogen aldım uyguladım. Son zamanlarda Bioxcin, Bioblast ve Revita Şampuan kullandım. Aralarda bilindik karışım zeytinyağı, bademyağı, yumurta, evigen ampül, bemiks ampül, bepanthene ampül kırıp kullandım. Bir ara bir aktar sarmısaklı baya kaya tuzu gibi bişey verdi. O sarmısaklı tuzları saçımın önlerine uygulamıştım sayesinde önlerde kalanları da döktü !

Artık napıcağımı şaşırdım. Foltene ampulu ve şampuanını kullanmaya devam ediyorum ama bakalım mafoldumben

canım benimde hamile kalmadan önce saçlarım çok dökülüyordu..
ama bioksin kullanmaya başladım..
dökülmesi tamamen kesildi..
tavsiye ederim ..
şimdi hamileyim ama saçım hala dökülmüor.

canım benimde hamile kalmadan önce saçlarım çok dökülüyordu..
ama bioksin kullanmaya başladım..
dökülmesi tamamen kesildi..
tavsiye ederim ..
şimdi hamileyim ama saçım hala dökülmüor.

Cevabın için teşekkür ederim. Bioksin denememiştim. Sanırım onu da deniycem. Ampulleri ve şampuanı bir arada mı kullandın?

Yaklaşık 15 gündür doktorun verdiği Gyno Ferro Sanol kullanıyorum. Ondan öncede folik asit kullanıyordum. Ama hiçbir fark göremiyorum dökülmesinde. Yerlerden saç toplamaktan ve artık saçıma fön çektirdiğimde bile kötü, kafama yapışık görünmesinden çok mutsuzum.

Gyno Ferro Sanol iyi bişeymiş bildiğim kadarıyla :çok üzgünüm:
istersen doktoruna elevit pronatal yazmasını söyle danışarak ben çok memnun kaldım içeriği şu...

12 Vitamin: A vitamini (retinol) 4000 I.U. (1201.2µg), B1vitamini (tiamin HCl) 1.6 mg, B2vitamini(riboflavin) 1.8 mg, B6vitamini (piridoksin HCl) 2.6 mg, B12vitamini (siyanokobalamin) 4 µg, C vitamini (askorbik asit) 100 mg, D3vitamini (kolekalsiferol) 500 IU (12.5 µg), E vitamini (atokoferol asetat) 15mg, biotin (B8vitamini) 200 µg, kalsiyum pantotenat (B5vitamini) 10 mg, folik asit 0.8 mg, nikotinamid 19 mg.4 Mineral: Kalsiyum 125 mg, demir 60 mg, magnezyum100 mg, fosfor 125 mg.3 Eser element: Bakır1 mg, mangan 1 mg, çinko 7.5 mg.

Ambalaj: 60 tablet.

benim öncedende bu problemim vardi 3 yildir ugrasiyorum...dökülüyor ama allahtan öyle cok göze batcak bi durum görünmüyor...hamilelikten önce vichy kullandim 3 yil boyunca tabiki tavsiye edilen araliklarla...isede yariyordu dökülen saclarimi kudurmus bi sekilde tekrar cikartiyordu fakat kullanimi kesince yavas yavas tekrar dökülüyordu...33 haftamin icindeyim aylardir kullanmiyorum hamile kalmadan 1 kac ay önce birakmistim...simdi benimde cok olmasada moralimi bozan bi dökülmem var ama ilaci kullanmiyorrum zarari olur diye..sende suan kullanma bence cünkü ha boyatmisin ha kozmatik ilaclari kullanmisin ayni sey hatta o daha tehlikeli....sende benim gibi kaderine razi olcan cam terebentinde iyi geliyo ama hamilelikte zararlimi bilmem...kokusu cok keskin ayni ilac gibi kesin zararlidir..

benim avuç avuç dökülüyordu şimdi biraz yavaşladı.
ben bademyağı ve zeytinyağı ile saçıma maske yaptım. en doğal besleyici sanırım bu. işe yaradı mı bilemem. bir de megadyn diye dr tavsiyesiyle vitamin kullanıyorum belki bunun da etkisi olmuştur.

Cevabın için teşekkür ederim. Bioksin denememiştim. Sanırım onu da deniycem. Ampulleri ve şampuanı bir arada mı kullandın?

canım bıoksin dr danısta kullan zararlı olabılır ben bıoblas kullandım ben ılk cocuguma hamıleyken sac kıran olmuştum 5ayında 5senedır ugrasıyorum bu hamılelıgımde sacımı unutum yanı kafama takmadım saclarım cıktı genelıkle kansızlıktan oluyormuş tum gıttıgım dr oyle soyledı bepanten ampul ve e vıtamını ampul bademyagı zeytın yagı karıştır sur dr söylemıstı bana bırde zınco hap kullanmıstım sen dr danış yınede kafana takma unut

Evet kafaya taktıkça içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Pazartesi kontrole gidicem bu bioxcin'i de, vichy de, çam terebentini de soruyim dr.a.

Mesela dün fön çektirdim. İlk başta gayet güzel görünüyordu saçım. Tabi ki saç araları normalden daha ayrık ama güzel fönlü saçtı işte. Ya 1 saat sonra 1 yapıştı kafama oldum Safinaz. Ya zavallı kuaförler fön öncesi hacimli dursun diye de bişeyler sürüyorlar saçıma ama yok yok.

Yani Allah'ın gücüne gitmesin ama o kadar özlüyorum ki saçımın bol olduğu zamanları o kadar özeniyorum ki TV'de falan etrafta gördüğüm bol saçlı ve saçını istediği renkte boyuyup değişiklik yapabilen kadınlara.

Offff :çok üzgünüm:

en sonunda saç ektiricem herhalde

Canım, hamileliğin başında dökülüyor. Benimde oldu ama demir hapı ve elevitte başladıktan sonra değişti dökülme durdu. Demir eksikliğide dökülme yapar benim bildiğim. Pekmez, kuru üzüm ve kırmızı et ye bol bol. Sadece kozmetikle değilde içtende destek ver.
Üçüncü aydan sonra zaten doktorun folik asiti bıraktırıp, Elevite geçirir. Sonrada bir kan testi yaptır. Demir eksikliğin olabilir.

Benimde hamilelikten önce saç dökülmem inanılmaz rekor düzeyine ulaşmıştı. Hiç bu kadar saçımın döküldüğünü hatırlamıyorum yani. Elevit kullandığımdan beri bayağı azaldı dökülme. Ama tam durmuş değil. ılk hamileliğimde 1 tel bile dökülmüyordu ama o zaman gyno ferro sanol ve eleviti bir arada kullanıyordum. Bu hamileliğimde doktor sadece elevit veriyor. Demekki tamamen demir ekdikliğinden kaynaklı bir durum. Bu da beslenme yanlışlığından kaynaklanıyor yani.

Gyno Ferro Sanol'u Dr. verdi kullanıyorum ama Elevit'i bilmiyorum, istiyim bakalım ne diycek.
Bu arada dün Zigavus Sarmısaklı Şampuan'la ilgili topic i okudum, gittim aldım küçük boyundan. Eve geldiğimde yarım kalmış Bioxcin, Bioblast, Revita ve Tresan Isırgan Otu şampuanlarıyla gözgöze geldim. Atamadım hepsini kaldırdım gözümün görmeyeceği bir yere.
Bakalım bu Zigavus nasıl çıkacak. Hayret denemediğim şeyler de varmış :bbo:

X