Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı dökülen arkadaşlara tavsiyeler

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

kivimuz

Biz bize bize bizden fayda var...
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
299
36
118
arkadaşlar saçlarınız dökülüyorsa lütfen bi cildiyeciye gidelim.Benimde sorunum vardı saç dökülmesinden artık kafayı yiyecektim elimi her saçıma attığımda mutlaka saçım dökülüyordu o yüzden elim devamlı saçımda acaba döküldü mü durdu mu? kullanmadığım şey kalmadı sarımsaklı zeytinyağı , kurumaya yumurta karışımı, hergün karanfilli su hepsini yaklaşık 2,5-3 ay kullandım hiçbir etki görmedim. Dayanamadım daha fazla bi cildiyeciye gittim kan değerlerime baktı vitamin eksikliği çıktı vitamin ilacı, demir ilacı ve bi losyon verdi şampuan falan derken 15-20 gün oldu dökülmemde inanılmaz azalma oldu bu duruma çok sevindim size tavsiyem içten kaynaklanan bi rahatsızlık olabilir dışarıdan ne kadar bakım yapsakta bana mısın demiyor o yüzden bi cildiyeciye görünmekte yarar var ona göre bakımınızı uygularsınız. İnşallah hep beraber sağlıklı saçlara kavuşuruz kızlar

evet uzmana görünmenin faydası oluyor. analiz şart gerçekten:)

hint yağı faydalı mı sizce yada serumlar daha mı etkili saçta. hint yağı etkiliymiş oldukça duyumlarıma göre

canım arkadaşın dediği gibi bi cildiye doktoruna görün neyden kaynaklandığını öğrenr ona göre doktora ne kullanman gerektiğini sorarsın benim dökülme problemm var kendimi bildim bileli kan değerim falan normal çıkmştı ama tsh yüksek yani hormonlarım çalışmıyomş önceden hap kullandım bıraktım o sıralardada tabi habire saçıma bişeyler uyguladm ama hiç bişey fayda etmedi tekrardan doktora gittim tsh bu sefer bayağı bi yüksek çıkmıştı hapa yeniden başladm ama doktor endokrin uzmanına görünmemi söledi nedenini daha net anlamak için ama içerden olduğu kadar dışardanda destek almalıydım çünkü saçım az bıktım böle az olmasından ben burdaki yorumları okudum bi kaç kişi değil çoğunluk memnundu bide 3lü ampulle badem yağını deneyeyim dedim çok şükür dökülmem azaldı ayrıca minoksilde kullanıyorum bi ara kullanmıştım bırakınca dökülmem arttı şimdi yeniden kullanıyorum saçımda çıkıyo bunları dene dicem ama önce doktora görünmende fayda var

Arkadaşlar ben 2 aydır demir ilaçları kullanıyorum ,ona rağmen demir depolarim düşük çıktı .
Benim gibi olan var mi ?

Bu arada troidim sinirda ve yüksek tansiyonun çıktı .onlarda sac dokulmemi tetikliyor olabilir mi ?
Büyük ihtimal b12 degerimde düşük çıkacaktır .

arkadaslr 3yıldır deli gibi saç dökülmem var
ve ilk gittiğimde demir eksikliği dediler ferritin değerim 10du
doktor demir depolarımın boşaldıgını söledi
neyse bikaç ay demir hapı kullndım ve dahiliyeye gittim ki hata yaptım
ferritinim 30cıktı..doktor normal dedi..buna bağlı değil boşuna demir hapı kullanma dedi...
ve şampuanlarla falan gidermeye calıştım demir hapını bıraktım..neyse saçlarım dökülme hızı arttıkça arttı
her yag sürmem de ya da farklı bişi de coştukça coştu
neyse tekrar cildiyeye gittim
mayısta kan testi yaptım
demir 24cıktı referans aralığı ise 60-180
doktor demirin yerlerde dedi...
ve şimdi 4aydır gyno ferrp sanol kullanıyrm
hala dökülmem durmadı

bikaç foruma baktım
ferritinin en az 50olması gerekişr diyor

size sorum şu
demiri ferritini ne zaman yükseltebilirim
4ay oldu ilaç kullanıyorum
ve dökülmede azalma yok
ilaçları çok düzenli kullandım ama daha bi faydasını göremedim...tecrübelerinize dayanarak yorum yapar mısınız
içinizde demir ilacı kullanıp saçı düzelen var mı
ve kaçıncı ayda fayda gördünüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…