Saç Rengi ve Saç Boyama SAÇA YAKILAN KINA NASIL SİYAH HALE GETİRİLİR?

ossge_ossge

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2014
31
10
35
Arkadaşlar merhaba saçlarım 1 sene önce açıcıdan dolayı yandı.Daha sonra o berbat haldeki saçlarımı açık renkle kullanamadığım ve alışamadığım için tekrar siyaha boyattım.Hala siyah fakat rengi aktı diplerim geldi ve bende bakımlı görünmeye dikkat eden biri olarak böyle dolaşmak istemiyorum.
Şimdi eğer saçlarımı boyarsam yeni toparlanmaya başlayan saçlarım yıpranıcak ve sertleşicek.Kınanında beslediğini duydum fakat saçımın dipleri geldiği için renk farkından problem yaşar mıyım?Birde kınayı siyah hale getirmek mümkün mü?Bildiğiniz tarifler varsa ve saçınıza kına yakmış biri olarak tecrübelerinizi benimle paylaşabilir misiniz ?Ben ilk defa yakıcam saçıma kına..:KK64::KK64:

Kınaya rastık ya da kına taşı (alman taşı da deniyor) katılırsa renk simsiyah olur. Çay demi, yeşil cevizin kabuğu ya da yaprağı, soğan kabuğu suda kaynatılır. Oluşan siyah suya 1 dolu çay kaşığı rastık ya da kına taşı eklenir ve kına ile yoğrulur. İçine saçı beslemesi için yumurta, zeytinyağı, bal da konabilir. Saçın her yerine sürülür ve kafaya poşet giyip 5-6 saat beklenir. Sonra yeşil sabunla saçlar yıkanır. Şampuanla da yıkanabilir ama ilk yıkayışta çok soldurur saçı.

* kınaya zeytinyağı ve yumurta konarsa bekleme süresince enseden akar. o yüzden eski bir bluz giyin. kuruyan kınalar da topak topak etrafa dökülür, ona da dikkat edin. saçı yıkayınca havluya sürekli solacağı için, koyu renk havlu tercih edin. bornozun yakasını da boyar değdikçe...

Ben yıllardır annemin saçına kına yakıyorum da....

Çok teşekkür ediyorum .Sorumu dikkate alıp cvp veediğin için.kimseden cevap gelmeyince cesaret edip kına yakamadım.diplerimde geldiği için renk farklılığı olursa diye korktum.bitkisel boya ile boyattım.ama bir dahakine tarifinize uyarak saçıma kına yakıcam.beslenmesi açısındanda iyi olacağını düşünüyorum.tekrar çok teşekkürler

X