- Konu Sahibi EstetikEditor
-
- #6.441
yaptım yine turplu suyumu, şu an kafamda :)) neyse son gelişmeler şöle, 8 aralıkta kullanmaya başladım, ilk 2 hafta 1.5 cm kadar uzattı, şimdi ise toplamda 2 cm lik bir uzama var saçımda. ama tuaf olanı, kahküllerim, bide arkadaki en kısa katlar 2 cm kadar uzadı ama saçın en uzun olan arka kısımları 1 cm falan uzadı.
kızlar bide bişi sorcam, siz turpu nası tam olarak kaç dkka kaynatıyosunuz? ocağa koyduktan itibaren 30 dkka mı, yoksa kaynamaya başladıktan sonra, hani fokurdamasından itibaren 30 dkka mı tutuyosunuz?
yaptım yine turplu suyumu, şu an kafamda :)) neyse son gelişmeler şöle, 8 aralıkta kullanmaya başladım, ilk 2 hafta 1.5 cm kadar uzattı, şimdi ise toplamda 2 cm lik bir uzama var saçımda. ama tuaf olanı, kahküllerim, bide arkadaki en kısa katlar 2 cm kadar uzadı ama saçın en uzun olan arka kısımları 1 cm falan uzadı.
kızlar bide bişi sorcam, siz turpu nası tam olarak kaç dkka kaynatıyosunuz? ocağa koyduktan itibaren 30 dkka mı, yoksa kaynamaya başladıktan sonra, hani fokurdamasından itibaren 30 dkka mı tutuyosunuz?
Cnm kaynadiktan sonra 30 dakika..bunun sebebi de icindeki kukurdun cikmasi..saci uzatan da o zaten..
canım ben bir ara yapıyordum , :
turpu rendele 3 bardak falan su koy tencereye. turpu üstüne ekle. orta ateşte 20 dk. beklesin. üstüne kapak koy bide buharlaşmasın hepsi. yani ocakta 20 dk duruyor. kaynadıktan sonra falan değil yani.
Sen nasil yaptin?? sonucta faydasi olmus demekki dogru yapiyorsun..
Selam kızlar. Ben de bir süredir turplu su yapıyorum gayette memnunum. Fakat geçenlerde siyah turp+havuçla yaptım. Saçım çok döküldü.
Önceki bakımlarda hep kırmızı turp kullanmıştım.
Saçım hızlı uzar benim ama bakım olsun diye yapıyordum. Uzun zamandır olan dökülmem 3 aydan beri durmuştu turplu su da güçlendiriyor gibi geliyordu.
Şimdi bu dökülmenin nedeni siyah turp mudur sizce?
Bende bUgun siyah turp ve havuc karisimini yaptim ama dokulme olmadi
Bu arada kizlar siz siyah turp u soyupmu rendeliyorsunuz ?:26:
Aslında benim saçımdada setleşme var yaklaşık iki yıldır
düzenli olarak her şampuanımı aldığımda önce çam terebentini ekliyorum. Saçlarımı
şampuanladığımda sertleşip nerdeyse birbirine karışıyor ama bunun sebebi ne çam terebenti
nede turplu su çünküğ benim saçım ince telli zayıf bir saç ama ben bu durumu hiç dert
etmiyorum çünkü her yıkamada kremlerim saçımı ve hiçbirşey kalmaz o zaman yumuşacık
oluyor saçım. Bence bu sorunu yaşayan arkadaşlar mutlaka kremlemeli saçını normaldede
kremlemek iyi çünkü yıkama sonrası daha kolay şekil alıyor.
Komşuma gelince şansıma bu hafta memleketine gitti 3 hafta yok geldiğinde çatlacağım
böyle giderse canım.:lepi:
Cnm kaynadiktan sonra 30 dakika..bunun sebebi de icindeki kukurdun cikmasi..saci uzatan da o zaten..
cnm önceki sayfalarda da özellikle yazmışlar, soymadan kabuğuyla rendorsun, daha iyi oluomuş)
toplam süre 50 dakika mı ya ona ocak doğal gaz dayanmaz :) bide 2 günde bir yaptığını düşün annem fatura baya gelir heralde bide saç kirli mi temiz mi olacak bunu yapmak için tüm saça mı yoksa sadece diplere mi olacak :)))
Arkadaşlar dün akşam ilk defa denedim turplu su karışımımızı ve hayretler içerisindeyim saçlarım ipek gibi oldu :))
Yalnız inanılmaz bir dökülme yaşadım,okuduklarıma göre ileriki tarihlerde bu azalacakmış umarım öyle olur :)
Deneyimlerini paylaşan herkese teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?