Saç Uzatma Yöntemleri Saç uzatmak ve bakım için ''Turplu su''

miray cnm bende çok sordum ama bu zencefili tek başına yapsak nasıl olur lavanta ve digerlerini katmadan yani sadece zencefilin tarifini verebilirmisin cnm tşkler

sadece zencefil tarifi şöyle; saçın uzunluğuna göre saçına ne kadar su yeter onu ayarladıktan sonra örneğin 1 bardak suya 3 veya 4 kök zencefil konuyo su kaynamaya başladıktan sonra altı kısılıp 5 dk daha kaynatılıyo ılıdıktan sonra en son durulama suyu olarak kullanıyosun :içelim: hepimize kolay gelsin kaydirigubbakcemile5

bnde kullanıodum bi ara ama zencefilli su saçı çok parlatıo... sonradan mat durmasın die artık kullanmıorum saç spreyini. ama zencefilli suyla durulamadan önce kremlediğim için saçlarımı sorun olmuo yaa hemen açılıomirmirmirmir

canım ben saçıma ayrı krem kullanmıyorum çünkü 2 kat daha fazla saçımı döküyo :bbo: ozaman çok az sıkmaya çalışıcam çok tşkkrlr :1hug:

benim saçım normalde dalgalı uzayıp uzamadığını anlayamıyodum ve benim saçlarım çok geç uzar dün fön çektim ve inanamadım normalin çok çok üstünde uzamış turplu su harika yaaa :hooray:

tşkler rosedem saol cnm hemen alıyım bari bu zencefili , kök olandanmı alıcaz bunu yoksa bide tozu varmış galiba hangisi iyi biliyomusun kökü aktarlarda satılıyormukı bilgin varmı cnm

tşkler rosedem saol cnm hemen alıyım bari bu zencefili , kök olandanmı alıcaz bunu yoksa bide tozu varmış galiba hangisi iyi biliyomusun kökü aktarlarda satılıyormukı bilgin varmı cnm

herşey saçlarımız için canım :eek: toz zencefili saça dökmek zormuş kök olanını almak gerekiyomuş bende inşallah gidebilirsem bugün alıcam aktarlarda bulunuyo yerimseniben

evet cnm ya herşey saçların güzelligi için saçlarım güzel olsun istıyorum çok mat duruyo çünkü sırf parlasın die badem yagı sürüyodum ama tek başına işe yaramıyo pek turpu bugunde yapıcam duştan sonraki gün çok güzel oldu saçlarım memnun kaldım valla daha bırakmam ben bu turpu bugün bir komşumla konuştuk turplu sudan açıldı konu onunda babannesi çok turp yermiş ve turpu yiyin çok faydalı hemde saçları uzatıyor dermiş demekki taa eskiler bile biliyormuş turpun saç uzattıgını

bnde kullanıodum bi ara ama zencefilli su saçı çok parlatıo... sonradan mat durmasın die artık kullanmıorum saç spreyini. ama zencefilli suyla durulamadan önce kremlediğim için saçlarımı sorun olmuo yaa hemen açılıomirmirmirmir

mirayy zaencefilli su yapmayı düşünüyorum saçlarıma.benim saçlarım diplerden özellikle ikinci gün hafif yağlanma oluyo ve birazda matlık var saçlarımda.saçların parladığını söylemişsin doğrumu gerçekten.ben saçlarımı hem yağlandırmayan,hem çok parlatan ışıl ışıl yapan hemde uzatan bişey istiyorum.sence turplu su ve zencefilli su banada yararmı ne dersin..şimdiden tşkler..yerimseniben

kızlar ben turbun yanında yarım da havuc rendeledim içinde keratin varmış cunku yani sacın temel maddesi, etkisi artar mı acaba?

mirayy zaencefilli su yapmayı düşünüyorum saçlarıma.benim saçlarım diplerden özellikle ikinci gün hafif yağlanma oluyo ve birazda matlık var saçlarımda.saçların parladığını söylemişsin doğrumu gerçekten.ben saçlarımı hem yağlandırmayan,hem çok parlatan ışıl ışıl yapan hemde uzatan bişey istiyorum.sence turplu su ve zencefilli su banada yararmı ne dersin..şimdiden tşkler..yerimseniben

gerçekten turbun ve zencefilin tamamen faydası var, sölediklerimin hepside saçımda gerçekleşti ama ben haftada bi defada yine burdan bulduğum bi tarifi yapıorum, onunda çok faydasını çok gördüm , 1 bardak saf zeytinyağna 3 tane muskat ve 7.8 tane karanafil ezip koyuyorum güneş gören bi yerde 3 gün bekletiorum sonra saçıma sürüp 3 saat bekletiorum sonuçmuu süperrrrrrrrrrrrrrr:hooray: saçlarım fön çekmeden fönlü gibi oluo dümdüzz hihoyyyt

ben bugünde yaptım turplu suyu bu sefer içine biraz yag birazda badem yagı koydum ilk yaptıgımda sadece turpla yapmıştım biraz sertleşmişti bu sefer yumuşacık oldu süper gerçektenkaydirigubbakcemile5

Merhabalar,

Ben geçen Pazar akşamı yaptım turplu suyu. Salı akşamı pirinç suyu ile yıkayıp hiç durlamadım. Bİraz sert yaptı ama şekillendirici kremle yumuşuyor tekrar. Ve dün akşam tekrar turplu su yaptım. Artık turplu suyu 1/4 ölçüyle yapıyorum. Hiç artmıyor ziyan olmuyor. turbun dörtte birini rendeleyip 1 bardak suda kaynattım. 1 Yumurta sarısından da 1 tatlı kaşığı ekledim. 4 sb. yapptığımda aldığı rengin aynısını aldı. Sadece ölçü azaldı. Neyse, sonra iyice suyunu sıkıp poşet geçirdim tülbentle paket yaptım:=)
3,5 saat sonra da yıkandım. Aslında baya bir eziyet oluyor bari işe yarasa. Ne kadar sıkıp bağlarsam bağlıyım ille akıyor boynumdan, kulağımdan... Şimdilik bir değişiklik yok. Cumartesi yine yapıcam. Bu Benim saçım dalgalı hatta yer yer lüle lüle anlamıyorum ki uzadı mı uzamadı mı? Farketmem için en az 5-7 cm uzamalı.
Bu arada bol su içmek de saça iyi geliyormuş. Ayrıca tavuğun kıkırdak yerleri varya haşladıktan sonra yemek de saçı uzatırmış.Ben yiyemiyorum seven varsa bol bol yesin.
Şimdilik bukadar.. Gelişmeleri yazarım.

gerçekten turbun ve zencefilin tamamen faydası var, sölediklerimin hepside saçımda gerçekleşti ama ben haftada bi defada yine burdan bulduğum bi tarifi yapıorum, onunda çok faydasını çok gördüm , 1 bardak saf zeytinyağna 3 tane muskat ve 7.8 tane karanafil ezip koyuyorum güneş gören bi yerde 3 gün bekletiorum sonra saçıma sürüp 3 saat bekletiorum sonuçmuu süperrrrrrrrrrrrrrr:hooray: saçlarım fön çekmeden fönlü gibi oluo dümdüzz hihoyyyt

Miray,
Normalde saçların nasıl düz mü, dalgalı mı, kıvırcık mı? Hani benim dalgalı da benim saçımı da dümdüz yapar mı diye merak ettim.. Bir bunlar eksik aslında ama:=)

Bende dün aktardan muskat ve karanfil aldım.mirayy ın dediği gibi bu sitede görmüştüm.ama önce zencefil ve turplu su bakımlarını yapmak istiyorum.sonra muskat,karanfil karışımını denemeyi düşünüyorum.benim saçlarım orta kalınlıkta, orta çoklukta, hafif dalgalı-hafif düz bi yapısı olan, omuzlarımın altında, biraz katlı kesimi olan,kahverengi bi saç.benim derdim saçları yağlandırmadan,hacimini söndürmeden,parlaklık veren ve birazda çabuk uzamasını sağlayan bişeyler denemek.inşallah bunlar işime yarar.yarın bakımları yapmaya başlıyacağım.sonuçları paylaşırım..hoşçakalın..:Saruboceq:

kızlar ben turbun yanında yarım da havuc rendeledim içinde keratin varmış cunku yani sacın temel maddesi, etkisi artar mı acaba?

bence işe yarar.denemekte fayda var.hatta bende yapabilirim sonuçta herşeye faydalı bi besin saçada mutlaka faydası olur diye düşünüyorum.deneyelim ve sonuçları paylaşalım arkadaşım..yerimseniben

sier benim saçımda çok çabuk yağlanıyor 2. gün diplerden parlamaya başlar oyüzden hergün saçımı yıkıyorum senağlama turp suyundan sonra artık saçım gerçekten hemen yağlanmıyor kaydirigubbakcemile2

arkadaslar bende hemen saçim uzasin istiyorum turp suyunu denicem ama sormak istedigim birsey var acaba dipleremi suruyoruz yoksa uçlarami veya tum saçami????

slm kızlar ya kızmayın ama eleştirecem artık ya isim vermek istemiyorum ama bazı kızlar sanki inadına sırf yazısı çıksın diye aynı şeyleri tkrar tkrar soruyorlar ne yani biz salakmıyız ilk sayfandan belli okuyoruz bence bu turplu su formunu aynı yazılarla doldurmayın boşuna her şey zaten ilk sayfalarda detaylı yazıyo yok kabuğuylamı rendeleyecez arkasında kaç dakika kakynatacaz arkasından kaç turp koyacaz gibi şeyler soracağınıza yapın ve sonuçları yazın her defasında sayfaıyı yapanların yorumlarını okumak için açıyorum ama nafile ondan çok aynı aynı yani siz hep armut piş ağzıma dü
ş derseniz bu turbun faydasından kimse anlamayacak

slm kızlar ya kızmayın ama eleştirecem artık ya isim vermek istemiyorum ama bazı kızlar sanki inadına sırf yazısı çıksın diye aynı şeyleri tkrar tkrar soruyorlar ne yani biz salakmıyız ilk sayfandan belli okuyoruz bence bu turplu su formunu aynı yazılarla doldurmayın boşuna her şey zaten ilk sayfalarda detaylı yazıyo yok kabuğuylamı rendeleyecez arkasında kaç dakika kakynatacaz arkasından kaç turp koyacaz gibi şeyler soracağınıza yapın ve sonuçları yazın her defasında sayfaıyı yapanların yorumlarını okumak için açıyorum ama nafile ondan çok aynı aynı yani siz hep armut piş ağzıma dü
ş derseniz bu turbun faydasından kimse anlamayacak

vallahi ben tum yazilanlari okuyamadim 5-10 sayfa kadar okudum ve sordugum soruya raslamadim

kızlar bugün araştırma yaparken dökülen saçlar için sıgır iliginin çok büyük faydası oldugunu ögrendim suna dumankayanın verdigi bir tarifti ilk kullanımdan sonra saçlarınız fışkıracak göreceksiniz diyodu bilgisi olan varmı acaba

X