Saç Uzatma Yöntemleri Saç uzatmak ve bakım için ''Turplu su''

ben bu işten hiçbişey anlamadım...hemen hemen 1 aydır gün aşırı yapıyorum yumuşatmak dışında hiçbişey yapmıyo bu yaa :KK43:(

bende gittim bugün kestirdimm canıııııııım saçlarımıı senağlama
kuaför cok kırılmış yanmış dedi bayaaa bi kestiii :çok üzgünüm:
aslında cokta üzülmedim cnkü cok cansızlaşmıstı.. :teselli:
pazartesiden itibaren başlıyorum bakımaaa.. :lepi:
çam terebentin,turp ve zencefili aldımmm kaydirigubbakcemile
turplu suyla bekletcem..çam terebentli sampuanla yıkicam...zencefilli su sıkıp kurutcam:..
inş saçlarımı sağlıklı bi şekilde uzatcamm
:Saruboceq:

kızLar beN henüz 4 keRe yapdım ve gerçekDende iŞe yarIo 1 cnm uZamış biLee bu kdr çbk sonuç vermesi qZll ama benm saÇlarımı aşıRı dereCede döKtüü özellikle saçıma bu karışımı uygulayıp duruladıktan sonRaa elime bir sürü saç geLioo kurRutunja dökülmesi geçio aMaa kuruTurken baya bi döKülüo napmaLıyım yapcaK bişey varmı :KK43: :KK43:

yumurtayla mı kullanıyosun ?
yumurta kullandığın halde dökülüyosa bence bırak canım toparlıamassn sora :)

talım paylaşımın için çok tşk ederim bişey sorcam kırmızı turp mu bu kullandığın bilgilendirirsen sevinirim :)

bende ilk kez dün akşam yaptım bu günde yapıcam saçlarım yumuşacık oldu ve yıkarken dökülen saç (maşallah diyim) dökülmedi ama benim saçlarımın ucunda çok kırıklar var kestirmek istemiyorum az daha uzayana kadar bu şekilde saçım uzarmı bugünde yapıcam bir de hafta içi yaparım haftada 3 gün yeterli olurmu ki?????

aaa bu arada yapan arkadaşlar önce suyu kaynatıp sonra turpumu atıyorsunuz yoksa turpu rendeleyip suyun içine atıpı berabermi kaynatıyorsunuz ben dün rendeleyip tencereye koyup kaynattım önce suyu kaynatıp turpu atmadım içine nasıl yapıyorsunuz cvp yazan olursa sevindirik olucam:)))

arkadaşlar bende 2. ye yapıorum saçlarımı siyah boya varken açtırdım turuncu ya boyadım pişman değilim rengi açısında 2 senedir bu şekilde kullanıorum ama oryelle açtırdığım yerler çok yıprandı bende 2. ye bu yöntemi deniorum harika yaptı saçımı çok yumuşak oldu ve saçlarım eski dalgalarına kavuştu gibihihoyyyt kendi saç rengim kumral artık turuncuya boyatırken açtırmıorum kendi rengim üzerine drek tutuo ve o yerler çok daha yumuşak .ama oryelli yerleri bile harika yaptı hepinize teşekkür ederim.a.s. bende 2 günde 1 yapıorum bakalım nasıl olucak.bu arada ben yumurta koymuorum çok sertleştirio

aaa bu arada yapan arkadaşlar önce suyu kaynatıp sonra turpumu atıyorsunuz yoksa turpu rendeleyip suyun içine atıpı berabermi kaynatıyorsunuz ben dün rendeleyip tencereye koyup kaynattım önce suyu kaynatıp turpu atmadım içine nasıl yapıyorsunuz cvp yazan olursa sevindirik olucam:)))

canım önce rendeliosun turbu üzerine normal soğuk su koyuosun daha sonra kaynatıosun ikisini birlikte .sora süzüosun turpları istersen yumurta koyuosun ben yumurtasız yapıorum sertleştirdi benim saçımı :kahve:

arkadaşlar bende 2. ye yapıorum saçlarımı siyah boya varken açtırdım turuncu ya boyadım pişman değilim rengi açısında 2 senedir bu şekilde kullanıorum ama oryelle açtırdığım yerler çok yıprandı bende 2. ye bu yöntemi deniorum harika yaptı saçımı çok yumuşak oldu ve saçlarım eski dalgalarına kavuştu gibihihoyyyt kendi saç rengim kumral artık turuncuya boyatırken açtırmıorum kendi rengim üzerine drek tutuo ve o yerler çok daha yumuşak .ama oryelli yerleri bile harika yaptı hepinize teşekkür ederim.a.s. bende 2 günde 1 yapıorum bakalım nasıl olucak.bu arada ben yumurta koymuorum çok sertleştirio

canım önce rendeliosun turbu üzerine normal soğuk su koyuosun daha sonra kaynatıosun ikisini birlikte .sora süzüosun turpları istersen yumurta koyuosun ben yumurtasız yapıorum sertleştirdi benim saçımı :kahve:

ben yumurtalı yaptım dün akşam ilk kez yaptım turp tarifini yumuşacık yaptı yıkarken dökülürdü saçım dökülmedi jöle olduğu halde memnun kaldım haftada 3 kez yapıcam bende artık tşkler meltema.s.

ben de uygulucam bugün bu turp kürünü.Saçlarım oraelden fazla yıprandığı için 3 ay önce baya kısa kestirdim.şimdi hemen uzamalarını istiorum:Saruboceq: bu arada ben ısırgan tohumu yağını kullanıorum saçlara oldukça faydalı tavsiye ederim kızlar:lepi:

mrb bana bu turplu suyun en çok uzatan formülünü yazar mısınz bi zahmet :eek: btün sayfaları okumaya kalkıştm ama baktm sonu gelmio :sm_confused: şmdiden çk saoln

mrb bana bu turplu suyun en çok uzatan formülünü yazar mısınz bi zahmet :eek: btün sayfaları okumaya kalkıştm ama baktm sonu gelmio :sm_confused: şmdiden çk saoln

Cnm öncelikle turpu yıkıyoruz(siyah turp en etkilisi ama yoksa eğer kırmızı turp ve ya beyaz turpta aynı işi görüyor.)
Yıkadığımız turpun kabuklarını soymadan(çünkü en vitaminli yeri kabukları) rendeliyorsun
yaklaşık 2 -3 su bardağı su(kendi saçının uzunluna göre hayatım) ile bir tencerede bu turpları kaynatıyorsun
ama istersen bu karışıma bir havuç rendeliyip kaynatabilirsin çünkü havuçta saça çok iyi geliyor,birazda çöret otu atabilirsin
sonra su ılımaya başladığında bu turp ve havuç bide çörekotunu kaynattığın karışımı ince bir süzgüden geçir sonra suyuna bir yumurta sarısını kır ve kaşıkla karıştır, lavaboda bu karışımı saçının heryerine yavaşça dök ve masaj yap heryerine iyice yedir
sonra fazla suyunu sık
saçını yemekleri dolapta saklamak için kullandığımız streç film'le sar
üstüne tülbent bağla 2saat bekle ve saçını yıka umarım yardımcı olabilmişimdir kaydirigubbakcemile5

Arkadaşlar aranıza bugün katıldım.Turplu suyla ilgili paylaşım alanı vardı.Takip ediyorum.Sanırım o konu kapanmış.
Şimdi size tecrübelerimi anlatayım turplu suyu iki kere yaptım ve gercekten saclarımda uzama olduğunu gözlemledim üstelik saclarım röfleli ve bu su saclarımı bile yumusattı hihoyyyt herkesin denemesini tavsiye ediyorum uzun saclarla kalın :teytey:

turplu suyumuz:
bir turp rendelenir ben 3-4 bardak su içinde yarım saat kadar kaynatılır daha sonra posasından suyu ayrılır ve suyunun ılık olması beklenir.ılık oldugu zaman yumurta sarısıyla karıştırılarak saça bi güzel masajla yedirilir ardından strechlenir ve herhangi bir havlu ya da bezle bas baglanır.1-2 saat beklenilir ve banyoya giderek suyun sıcak olmamasına dikkat edilerek soguk ya da ılık suda saçlar şampuanla bi güzel yıkanır.bir hafta sonunda uzayan 1-2 santim saç sonunda da mutluluktan havaya uçulur =)) simdilik bu kadar yardımcı olabilirim canlarım hiçbirinizin memnun kalmayacagını düşünmüyorum pişman olmamak için deneyin sadece 1 hafta sonunda vazgeçilmeziniz olacak.yerimseniben

(baştan saç dökülmesi yapması sizi endişelendirmesin işe yaramayan saçları atıyo yerine daha gürleri cıkıyo farkedersiniz zaten ve bir hafta sonunda kendi adıma söyleyeyim 5-6 tel dökülmeye baslıyo 50-100 tel dökülen saçlarım bilginize..)
Sevgiler..a.s.

slm cnm ben yenı uyelerdenım ama sıtenın yakın takıpcısıyım bu aralar da senın vermıs oldugun turplu su yorumlarına takıldım hemen hemen hepsını okudum nasıl heyecanlandım bılemezsın hemen markete kosup sıyah turp kırmızı turp ne bulduysam aldım dun ılk uygulamamı yaptım sacımı da dokmedı sertlestrmedı de ayrıca kaynatrken aspıratoru actım hıc koku olmadı benı zorlayacak bı durum olmadı yanı umarım ıse yarar da yatar kalkar dua ederım sana saclarım yıllardır omuzlarımda uzamıyo uzasa da yıpranıyo uclardan kopup gıdıyo ayrıca cok da ınce tellı o yuzden senın bu onerın cok cezbettı benı, yorumların genelı de ıyı sonuc verdıgı ıcın daha da bı heveslendım umarım hayal kırıklıgına ugramam senın baslayalı epey olmustur basladıgından berı ne kadar uzadı bıde sey soracaktım hergun yapsam bı zararı olur mu sence bu arada sınava hazırlanıyomussun ıstedıgın yerı kazanırsın ınsallah hele su meshuuur iksirin de bi işe yarasın gece gunduz sana dua ederım walla

X