Saç Uzatma Yöntemleri Saç uzatma günlüğüm

twwety

Guru
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2008
203
72
Saçlarımı uzatıp uzatıp kestiriyorum ve pişman oluyorum sonra, gür, kalın telli, dalgalı-kıvırcık arası ve kuru saçlarım var. Hipotiroid nedeniyle iyice kurudular.
Şimdi tekrar uzatma maratonuna başladım.
Şu anda kullandığım ürünler, haftada bir diplere dax supergro, boylarına hindistan cevizi yağı sürüp bir kaç saat bekletip yıkıyorum.
Saçımı beyazlar nedeniyle boyuyorum maalesef, ayda bir Majirel 8.1 ile
Şampuanım Phyto keratin, bakım yağını gayet güzel arındırabiliyorum, çünkü abartmadan sürüyorum.
Banyo sonrası hafta iki kez Kerastase Inıtialiste serumu saç diplerine 3 damlalık olarak sürüyorum, bu üründen çok memnunum
Bu günlüğü de kendimi motive etmek için açtım.
Saçımın şu anki hali:

yEjJJn.jpg

Kasım ayında saçım uzunken ani kararla kestirdiğim zaman:)

M0RbJg.jpg

Son düzenleme:
inşallah ya delirip kestirdim, daha da kısaydı bu uzamış hali:)
Soğan kürünü inceliyordum şimdi, işe yarıyor mu diye:)
durulama suyu olarak kullanabilirsin ben öyle yapiyordum herhangi koku kalinti falanda kalmıyor tam tersi dahada parlak saçlar

Saçlarımı uzatıp uzatıp kestiriyorum ve pişman oluyorum sonra, gür, kalın telli, dalgalı-kıvırcık arası ve kuru saçlarım var. Hipotiroid nedeniyle iyice kurudular.
Şimdi tekrar uzatma maratonuna başladım.
Şu anda kullandığım ürünler, haftada bir diplere dax supergro, boylarına hindistan cevizi yağı sürüp bir kaç saat bekletip yıkıyorum.
Saçımı beyazlar nedeniyle boyuyorum maalesef, ayda bir Majirel 8.1 ile
Şampuanım Phyto keratin, bakım yağını gayet güzel arındırabiliyorum, çünkü abartmadan sürüyorum.
Bu günlüğü de kendimi motive etmek için açtım.
Saçımın şu anki hali:

yEjJJn.jpg
kullandığınız urunler gayet iyi daxin icine ekstra yaglardq ekleyebilirsiniz birde haftda 2 defa olsa mi acaba ?
phyto sülfat iceriyormu
sacinizin ana rengi ne kizil gibi olmus cunku koyu o halde degilmi

kullandığınız urunler gayet iyi daxin icine ekstra yaglardq ekleyebilirsiniz birde haftda 2 defa olsa mi acaba ?
phyto sülfat iceriyormu
sacinizin ana rengi ne kizil gibi olmus cunku koyu o halde degilmi
Phyto bildiğim kadarıyla sulfat,paraben içermiyor, eczaneden almıştım.
Saçım aslında tam küllü kumral ama ışıktan öyle çıkmış, burada hava yağmurlu şu an, güneşli bir havada gene koyarım foto.
Bir de yazmayı unutmuşum Kerastase Inıtialiste serum kullanıyorum haftada 2 kez banyodan sonra diplerine, uzamada ve sağlıklı saç çıkarmada harika

Bugünkü dax supergro+hindistan cevizi ve banyo sonrası Kerastase Inıtialiste uygulamam sonrası fotoğraf:
Her Çarşamba eklemeye çalışacağım bundan sonra
W0ovNN.jpg

m3RyOP.jpg

Nasıl hazirliyorsunuz durulama suyu olarak ?
Gerçekten koku kalmiyor mu?
hayir ben defalarca yaptim kuruduktan sonra koku falan kalmıyor bir orta boy soganin kabuklarını soyup 4e boldum uzerine hafif cikacak kadarda su ekledim tencereye kisik ateste kaynamaya basladiktan 7_8 dk sonra altini kapatip iliyana kadar bekletiyorum sonrada suzup dustan sonra uyguluyorum

Bugün dax+hindistan cevizi yağı saçımda şu an, akşama yıkamayı düşünüyorum. Banyoda Phyto keratin şampuan ve banyo sonrası diplere Kerastase Initialiste serum, uçlara Hask saç bakım yağı, Gratsilerde küçük tüplerde satılıyor, keratinlisini seviyordum ama kalmamış, hindistan cevizlisini aldım. Saçlarım çok kuru olduğu için iyi geliyor, azıcık miktarı yetiyor

bu arada dax arındırma sorunu yaşayanlar için, ben benmari usulü (bir kaba sıcak su koyup onun üzerine kutusuyla daxı koyup) eritiyorum. Ve iki kez sadece parmaklarımla alıp tüm saçıma yediriyorum. Hindistan cevizi yağını da aynı şekilde eritip 1-2 yemek kaşığı kadar saçımın boylarına sürüyorum.
Kullandığım şampuan bana yeterli geliyor, ama yağlı kalıyor diyenler için iki seçenek var, biri detox şampuanları, çeşitli sitelerde var, bir diğeri de bildiğiniz kepek şampuanları, saç derisini arındırmayı hedeflediği için güzel temizliyorlar.
Bu bilgi de burada dursun

dün gece diplere dax supergro, tamamına hindistan cevizi yağı sürdüm. Life co'nun yağını kullanıyorum, diğerlerinden memnun kalmamıştım.
Kafama bone takıp uyudum, sabah Phyto keratin şampuanımla yıkadım. Uçlara Johnsons'un çocuklar için olan saç kremini sürüyorum. Saçımı duruladıktan sonra diplere gene Kerastase Inıtilaiste serumdan 3 pompa yaydırdım ve 5-10 dakika masaj yaptım.

biri 12 nisan, diğeri 20 nisan, 3 bakım yapmışım. Sanki önlerde uzama var gibi, ikisinde de ıslak saçla çektim
4PQ65p.jpg

X