- Konu Sahibi esmergizmo
-
hoşgeldin canım uzatıcaz:)))) kararlıyııız
ben de zeytinyağını duştan yarım saat önce yapmaya karar verdim vitaminleri ayrı yapıcam sadece saç köklerine yapıcam
ben de bugün bi foto çektim saçlarım kötü durumda ama koyucam, belki duştan sonra tekrar çekerim onu koyarım:)
biotin kullanıyorsun galiba, bakalım nasıl gelicek sana?
tüylendirmeden korkuyorum ben, beyaz tenli koyu tüylüyüm ondan cesaret edemiyorum zaten tüylenmeye meyilliyim( saç yapayım derken maymun olmayayım diye eheh:))
Hadi bakalım bekliyorum fotoğrafı :) Ya sen benim asıl saçlarımın o son kuaförden çıktığım halini görseydin, yandı koptu filan of.. Onu gördükten sonra hiçbir saç benimkinin o halinden kötü durumda olamaz gibi geliyor
Evet biotin de kullanıyorum, bir kez kullanmıştım iyi gelmişti, bakalım bu sefer de yarayacak mı göreceğiz :) Ben de beyaz tenli koyu tüylüyüm ama yapmadı bende kıllanma, bir tek kaşlarım çok çabuk çıkmaya başlamıştı onu söyleyeyim
benim boya yok şu an uzatıp öyle boyatmayı düşünüyorum, boyalı uzatmak çok zor, bi de uzarken dibi çıktı fln uğraşmak çok zor.
hadi bakalım uzasın çabuk çabuk şöle 3-4 aya belime gelse ne güzel olur:)
İyice uzat öyle boyat bence, bir de çok açık renkleri önermem, saç eninde sonunda çok kötü yıpranıyor.. Ben de boyatmıyorum artık ama platin sarı olduğundan önceki hali, koyu kumrala boyattıktan sonra aktı hep. Ama ellemiyorum şimdilik :)
Uzar uzar sabredersen biraz :))
Ne durumda saclarin canimarkadaşlar burda saç uzatma serüvenimi paylaşacağım. isteyen bana katılsın, sohbet muhabbet uzatalım saçları
eskiden ben de bir adet rapunzeldim, sonra sıkıldım küt kestim çok sevdim aslında ama artık uzasın istiyorum. saçlarım dümdüz, göğsümdeler şu an en son 2-3 gün önce 46,5 cmdi:)
seboreik dermatit var gibi bende biraz o yüzden her şeyi süremiyorum saç derime.
yaptıklarımı sayayım:
*haftada 1-2 kez zeytinyağı bemiks bephantene evigen ampullerin karıştırdığım karışımı saç diplerime sürüp 1 gün bekletmek. gece uyurken duş başlığı üzerine tülbent bağlıyorum böylece rahat yatabiliyorum ama diğer zamanlarda açık bırakıyorum havasız kalmasın diye. yıkarken de bir taktik vereyim kimileri yıkarken saçlarını çok yıpratıyor. ben yıkarken saçlarımı önüme eğip bol bol ılık su tutuyorum, akıtabildiğim kadar yağı akıtmaya çalışıyorum ki şampuana çok iş kalmasın diye. daha sonra şampuanımla (down under naturals nude kullanıyorum kimyasal oranı çok az) sadece saç diplerimi 1 kez iyice saç köklerimi masaj yaparak az şampuanla yıkıyorum 4-5 dakika kadar. sonra o köpüğünü hafifçe saç uçlarımı masaj yapıyorum (eğer yağ bakımı yapmadıysam saç uçlarıma şampuan sürmüyorum durularken zaten şampuan akarken temizliyor) daha sonra kafam eğikken yine saç kremi sürüp uçlarına tepemde bağlıyorum vücudumu vs yıkarken bekliyor böylece. saç kremini de akıtırken bu sefer mümkün mertebe daha soğuk suyla duruluyorum inanın saçlarım yumuşacık ve parıl parıl oluyor.
*sadece dışarıdan bakımın işe yaradığını düşünmüyorum, her gün olmasa da supradyne all day ve balık yağı hapı kullanıyorum, proteinli besleniyorum, kahveme çayıma şeker kullanmam, tatlı zaten sevmem, ev yemeklerinden az yerim spor yaparım bunların da faydalı olduğunu düşünüyorum kan dolaşımımı arttırdığı için.
*saçlarımı mümkün mertebe az yıkamaya çalışıyorum, bence saçın kendi yağı daha faydalı, evet ıyy diyeceksiniz ama öyle. her gün duş alırım bazen 2 kez ama saçlarımı toplar duş başlığı takarım. saçlarımı 3 günde bir yıkıyorum aslında daha uzun tutabiliyorsanız saç deriniz kaşınmıyorsa vs daha iyi. saçlarınızı toplayabilirsiniz bandana takabilirsiniz belli etmemek için.
*saçlarınızı taradığınız tarak, topladığınız toka çooook önemli. taraklarım ve fırçalarım tahtadır, böylece elektiriklenmiyor saçlarım mutlaka dişleri tahta tarak alın oldukça pahalılar ama mutlaka değer.
*saçlarınızı sık toplamamaya çalışın, sıkı toplamamaya çalışın. toplarsanız kelebek tokalarla toplayın lastik tokalar saçı zayıflatıyor.
*saçlarım düz olduğu için biraz şanslıyım saçıma hiiiç ısı değirmiyorum ne fön ne düzleştirici ne maşa ne saç kurutma makinesi. kendi halinde kururlar, kıvırcık istediğim zaman bigudiye sararım 4-5 saat önceden nemliyken. özel bir yere gideceksem düz haliyle yaparım, kuaföre gitmem saçı çok haşin kullanıyorlar, kendi modellerimi kendim yaparım, örgü topuz yarım toplama vs favorilerim.
*son olarak saçlarınızı kestirmeyin! evet doğru duydunuz kestirince daha hızlı falan uzamıyor. uçlarındaki kırıkları kendiniz temizleyin. arada elinizle kontrol edin saç kremine rağmen elinize belli bir seviyeden sonra pürüz geliyorsa oradan sonrası yıpranmış demektir, ya zeytinyağı bakım kremleri maskelerle yumuşatmaya çalışın ya da o seviyeyi kendiniz kesin. inanın kendi saçınızı kesmek zor değil. tek yapmanız gereken saçınızı ıslatmak, saçınızı ortadan ayırıp ikiye bölüp önden iki yana bırakıp bu parçaları ince dişli tarakla tarayıp işaret ve orta parmağınız arasında sıkıştırıp gerekli miktarını kesmek. ben 3-4 ayda bir 2 cm kadar kesiyorum ama aslında kesmesem de olur en son ağustos başında kestim saçlarım belime gelene kadar kesmeyi düşünmüyorum:)
topiği açıp kaçmayacağım:) şu an kafamda zeytinyağlı karışımım var yıkadıktan sonra cm kaçmış yazıcam:) haydi hepimiz rapunzel olacağız lalala :)))
Darısı forumdaki tüm hatunların başına(ben dahil)!!Bu arada ufak bir uyarı saçları sürekli topuz yapmak ilerki dönemlerde dökülmeyi arttırıp, ön saç çizgisini geriye çekiyor, bu yüzden sürekli ve çok sıkı topuz yapmamaya özen gösterin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?