• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç uçlarimdaki kiriklardan nasil kurtulurum???

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Caulfield-

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
8.769
1.121
373
merhaba arkadaşlar. hemen hemen her kadının en büyük probemi saç uçlarının kırıklarıdır heraldeyse.her kadın gıbı ben de ıstıyorum kı sacımda hıc kırık olmasın, saglıklı olsun fakat olmuyor ışte.kımyasal urunler, sac fırcaları, gunes bıle ne yazık kı uclarda kırık olmasına sebep...

neyse arkadaslar daha fazla uzatmayayım,benım sac uclarımda çok kırık var.artık elımle rahatca o kırkları kopartabılıyorum.bu da benım sınırlerımı bozuyor.normal de sac ay da 1 cm uzarken , her ay da bız 1 cm kırık aldırırsak sac nasıl uzayacak ? ben her ay kırık aldırmaktan saclarım aynı boyda kaldı.artık ınatlastım kırık mırık aldırmayacağım.fakat kırıkları düzenli aldırmamak ,saçın uzamasına engel olur mu ?

benım bır kuaforum, "saca sureklı makas degmesi saçı küstürür uzamaz" demişti .
başka bir kuafor ise , sacı bır fasulye bahcesıne benzeterek şöyle örnek verdi ;"fasulyede kı zararlı otları temızlemessek o fasulye buyumez saglıklı durumada gelmez.ama metal bır seyın o fasulyeye degmesı, zararlı otlardan temızlenmesı,fasulyeyı saglıklı bı sekılde hızlı uzatır . sacta aynı seydir,saca metal bır sey degerse ancak ozaman uzar" dedı.ben suan da cok kararsız kaldım,sızce hangısı dogru ?

Son düzenleme:
ben kırıklarımı 6 aydan 6 aya aldıryorum. önceden sık sık aldırırdım şimdi uzatmak istiyorum inat ettim aldırmadım. burda öğrendiğim bi bakım tarifini uyguladım. haftada 2 veya 3 kez. normalde kuaförüm şu kırıklarını alalım diye başımın etini yerdi. sordum saçımda kırık varmı diye. hayır normal dedi. ramazanda kırıklarımı aldırdım ama hala bakımıma devam ediyorum kesinlikle bırakmam. benim saçıma yaradı umarım seninde işine yarar benim gibi yüzünü güldürür.

bepanthene ampül,
evigen ampül,
bemiks ampül. bu üçünü eczaneden alıcan,
badem yağı ve hint yağı

bunların hepsini karıştırıp kuru saça saç diplerine yedirerek uygula. sonra saçını bağla yat sabahtan yıka. ben öyle yapıyorum akşamdan uygulayıp sabahtan yıkıyorum.

bide şampuanıma 1yemek kaşığı bal kattım elektriklenmeyi önlüyo. bana çok iyi geldi inaşşal aynı sonucu sende alırsın.

ben susam yağından cok memnunum yumuşacık yapıyo ama kırıkları onarır mı bilmem benim saçımda kırık olmaz sertleşir,matlaşır ve yanar ama susam yağı ii geliyo resmen emiyo saçım,dier yağlar gibi durulanması da zor deiilhihoyyyt

bence saçlarındaki kırıklardan kurtulmanın en iyi yolu saçlarını bu derece cansızlaştıracak ne işlem yaptırıyorsan ona ara vermelisin canım
bir saçın o kadar çok kırılıyor olması için bence ya tüy gibi çok ince olması yada çok fazla röfle boya ve föne maruz kalıyor olması lazım
saçlarına daha nazik davran umarım herşey yoluna girer ;)

ben kırıklarımı 6 aydan 6 aya aldıryorum. önceden sık sık aldırırdım şimdi uzatmak istiyorum inat ettim aldırmadım. burda öğrendiğim bi bakım tarifini uyguladım. haftada 2 veya 3 kez. normalde kuaförüm şu kırıklarını alalım diye başımın etini yerdi. sordum saçımda kırık varmı diye. hayır normal dedi. ramazanda kırıklarımı aldırdım ama hala bakımıma devam ediyorum kesinlikle bırakmam. benim saçıma yaradı umarım seninde işine yarar benim gibi yüzünü güldürür.

bepanthene ampül,
evigen ampül,
bemiks ampül. bu üçünü eczaneden alıcan,
badem yağı ve hint yağı

bunların hepsini karıştırıp kuru saça saç diplerine yedirerek uygula. sonra saçını bağla yat sabahtan yıka. ben öyle yapıyorum akşamdan uygulayıp sabahtan yıkıyorum.

bide şampuanıma 1yemek kaşığı bal kattım elektriklenmeyi önlüyo. bana çok iyi geldi inaşşal aynı sonucu sende alırsın.
pekı cnm bu soledıgın karısımın olcusu nekadr badem yagı hınt yagı bunlardan nekadr koymalıyım,tabı ampullerdende nekadr koymam gerekır,bu hazırladıgın karısımı bı uygulamamlıkmı yoksa hazrlıyıp koyuyomsn bı sıseye,yoksa her uygulamada tekrarmı yapıyosun,yıkamadan yatmatan bahsetmıssın cnm da sabaha kdr bıtlemıyım bıdekaydirigubbakcemile3

bence saçlarındaki kırıklardan kurtulmanın en iyi yolu saçlarını bu derece cansızlaştıracak ne işlem yaptırıyorsan ona ara vermelisin canım
bir saçın o kadar çok kırılıyor olması için bence ya tüy gibi çok ince olması yada çok fazla röfle boya ve föne maruz kalıyor olması lazım
saçlarına daha nazik davran umarım herşey yoluna girer ;)

cnm benım sacım eskıden okadr gurdukı artık ınanırmısn fon tutmuyodu,ama bu duzlestırıcı saolsun sacımı zayıflattısenağlama ben duslestırıcıye hergun kullanan bırıyımdır,ama artık yaklasık bıraydr bıraktım,artık o duzlestırıcıye elıme surmem:oklava:artık haftada bıkere kuaforde fon cektırıyorum

pekı cnm bu soledıgın karısımın olcusu nekadr badem yagı hınt yagı bunlardan nekadr koymalıyım,tabı ampullerdende nekadr koymam gerekır,bu hazırladıgın karısımı bı uygulamamlıkmı yoksa hazrlıyıp koyuyomsn bı sıseye,yoksa her uygulamada tekrarmı yapıyosun,yıkamadan yatmatan bahsetmıssın cnm da sabaha kdr bıtlemıyım bıdekaydirigubbakcemile3

kusura bakma fırsat bulamadım bitrlü giremedim ancak zamanım oldu.

şimdi ölçek falan yok, ben alıyorum zaten ampüllerin kutularında 5 er tane var. onları kırıp bi şişeye boşaltıyorum üstlerinede badem yağının hepsini hint yağının hepsini döküyorum çalkalıyorum oldu bitti. sonra o şişeden uyguluyorum, her uygulamada ayrı yapmıyorum cnm.

ben bitlenmedim valla sende bitlenmezsin:lepi:

haaa bide unutmadan düzleştiriciyi kullanma bide sık sık fön çektirme hiç değilse saçın kendine gelene kadar daha dikkatli ol.

şimdi ölçek falan yok, ben alıyorum zaten ampüllerin kutularında 5 er tane var. onları kırıp bi şişeye boşaltıyorum üstlerinede badem yağının hepsini hint yağının hepsini döküyorum çalkalıyorum oldu bitti. sonra o şişeden uyguluyorum, her uygulamada ayrı yapmıyorum cnm.

canlarım gliss kırılma karsıtı onarım kremi var bende onu öneriyorum mutlaka benim saçlarımda suanda 1-2 cm civarı kırık olmalıydı ama kırık 0 çatallaşma 0 tabi bide turplu su eklendi ya buna artık hiç kırılmaz heralde..:lepi: diğer mesajında gördüm bu arada canım bi arkadasındı sanıım 100 ytl yatırmayın para tuzagı onlar arkadsımkötükedihüso

evet fairylike e aynen katılıyorum glissinde çok etkili bakım yağları var.

ayrıca tatlım düzleştici etki olanıda var gliss in onsuz on kere gececegine düzleştiriciyle iki üç kere geçersin hemde kalıcı olur toplasan yirme beş civarı oluyo fiyat olarak ama 100 ytl cok fazla bence ki saç kırılması kolay önlenebilinecek bişey hele ben kesebildiysem bunun önünü sizde kesersiniz bence..kaydirigubbakcemile3

ayrıca tatlım düzleştici etki olanıda var gliss in onsuz on kere gececegine düzleştiriciyle iki üç kere geçersin hemde kalıcı olur toplasan yirme beş civarı oluyo fiyat olarak ama 100 ytl cok fazla bence ki saç kırılması kolay önlenebilinecek bişey hele ben kesebildiysem bunun önünü sizde kesersiniz bence..kaydirigubbakcemile3
cnm benım,zaten bıdaha duzlestırıcımı yemın ettım elıme almam guzellık ugruna sonra sacından oluyosn,ben artık haftada bı sadece fon cektırım okdr duzlestırıcı fılan yok,cnm dedım yaa uclarım catallasıyo ve kırılıo elımle koparmak delı edıyo benı glıssın bu oil nutrive sarı olanımı tawsıye ettıgın sıvı sac kremı mı???

ayy ınsalah bıtlenmem:teytey:bu arada hepsını bı sıseye koyuyosun da kullancagın zaman o sısedenmı sıkıyosun,yanı kacgun dayanıyo bu sıse bozulma fılan oluyomu

cnm benım,zaten bıdaha duzlestırıcımı yemın ettım elıme almam guzellık ugruna sonra sacından oluyosn,ben artık haftada bı sadece fon cektırım okdr duzlestırıcı fılan yok,cnm dedım yaa uclarım catallasıyo ve kırılıo elımle koparmak delı edıyo benı glıssın bu oil nutrive sarı olanımı tawsıye ettıgın sıvı sac kremı mı???

saç kremi değil canım saç maskesi ama kremin boyu cok büyük turuncu olanı benimki banyodan sonra saçlarını taramadan saç boylarına özellikle saç uclarına sürüp 5 dk bekliyosun sonra gidio duruluyosun sonra yumusacık oluyo tarıyosun ve kullanıyosun bende cok işe yaradı sendede yaramasını dilerim canım ..:içelim:

saç kremi değil canım saç maskesi ama kremin boyu cok büyük turuncu olanı benimki banyodan sonra saçlarını taramadan saç boylarına özellikle saç uclarına sürüp 5 dk bekliyosun sonra gidio duruluyosun sonra yumusacık oluyo tarıyosun ve kullanıyosun bende cok işe yaradı sendede yaramasını dilerim canım ..:içelim:

tamam cnm,bende sarısını amayı dusunuyorm kırıklar ıcınmıs,yarın kuaforume gıdıp 1 cm kırık aldrcam sonra glıss alıcam bıde bu arkadasımzn onerdıgı bıtkısel bakımada baslıcam sonra bıde turplu suya baslıcam haftada artık kac bakıma cıkarım bılmıyorm :roflol:bana kolay gelsın ozaman a.s

Benim saçlarım kızıl boyalı sıksık boyattığım için malum saçlar daha kuru oluyor.En azından benim öyle oluyor.Saçlarımı gün aşırı yıkadığım için banyo sonrası elime bebe yağı döküyor ve bu yağı nemli saçlarımın uç kısımlarının her yerine parmaklarımı geçirerek yayıyorum.Saçlarım ipek gibi oluyor ve uçlarda asla kırıklarım bulunmuyor.Ama sadece saçların uç kısımlarına yapacaksınız diplerine değil.

suzimcim konu başlığında kırıkların alınması ve kesilmesi saçı küstürümü demişsin aksine kırıkların alınıp temizlenmesi saçın havalanmasını sağlıyor tıpkı bi bahçedeki kötü otların temizlenmesi gibi, ama kırıklarını temizledikten sonrada dış etkenlere dikkate tki yenileri kısa sürede oluşması düzleştiriciyi çok kullanıyorum demişsin mesela şimdi föne döndüm diyosun ama biliyosunki oda yıpratıyor saçı daha doğal yollardan şekil vermen mümkün değilmi?

ayy ınsalah bıtlenmem:teytey:bu arada hepsını bı sıseye koyuyosun da kullancagın zaman o sısedenmı sıkıyosun,yanı kacgun dayanıyo bu sıse bozulma fılan oluyomu

yok güzelim bozulmuyo. o bana 5 vaya 6 kez gidio. sonuçta tüm saçı kaplamıyosun sadece saç diplerine uyguluyosun. yen çıkan saçlarım pırıl pırıl çıkıyo. röfleli olduğu olduğu halde saçımda kırık yok diyebilirm.

suzimcim konu başlığında kırıkların alınması ve kesilmesi saçı küstürümü demişsin aksine kırıkların alınıp temizlenmesi saçın havalanmasını sağlıyor tıpkı bi bahçedeki kötü otların temizlenmesi gibi, ama kırıklarını temizledikten sonrada dış etkenlere dikkate tki yenileri kısa sürede oluşması düzleştiriciyi çok kullanıyorum demişsin mesela şimdi föne döndüm diyosun ama biliyosunki oda yıpratıyor saçı daha doğal yollardan şekil vermen mümkün değilmi?

cnm ıllakı haftada bı fon cekmek zorunda kalıyorm okadrda olsun yaayerimsenibenbu arada dun kuafore bı parmak kalınlıgında kırık aldırmaya gıttım,aldrmak zorundaydım normalde sac telım kalın oldugu halde kırıklarım sac uclarımı ıncecık tuy halıne getrdı ama cok sukur gene kalınlastı,yaa arkadaslar yenı kırık aldrdıgım ıcın makas ızı oluyo bılırsınız bu ız nezamn gıder sızce:uhm:

cnm ıllakı haftada bı fon cekmek zorunda kalıyorm okadrda olsun yaayerimsenibenbu arada dun kuafore bı parmak kalınlıgında kırık aldırmaya gıttım,aldrmak zorundaydım normalde sac telım kalın oldugu halde kırıklarım sac uclarımı ıncecık tuy halıne getrdı ama cok sukur gene kalınlastı,yaa arkadaslar yenı kırık aldrdıgım ıcın makas ızı oluyo bılırsınız bu ız nezamn gıder sızce:uhm:

makas izlerin tahminimce 1 ay sonra gider gibi geliyor. kırık aldırıcağın zaman makas yerine onların usturalı bi aleti var isminide bilmiyorum ama ben o şekilde kesim yaptırıyorum kesinlikle makas izi istemem

Back