Saç Bakım Ürünleri Saç Bakımı Püf Noktaları ve Saç Bakım Yağları !!!

Hint-Ya%C4%9F%C4%B1-%C4%B0le-Sa%C3%A7-Bak%C4%B1m%C4%B1.jpg


Saçlarımızla çok oynuyoruz. Canımız sıkılıyor saçımızı ütülüyor, zaman zaman maşayla presliyoruz. Bazen röfle bazen gölge..Bazense orial..İşte en kötüsü de bu..Saçlarımız bu işlemlere dayanamıyor ve tüysüleşmeye başlıyor. Kısaca saçlarımızı yakıyoruz. Yanan saçlar kırık kırık ve kup kuru oluyor. İncecik saç tellerimiz dokunmayla bile kırılıp elde kalıyor. İşte bu noktada saç bakım yağlarından yardım almamız gerekiyor.

İmrendiğiniz o dolgun ve parlak görünen, bakımlı saçlara sahip olmak isteyenler, alacağınız bazı yağlar ile kendinize kürler uygulayabilir ve saçlarınızın daha bakımlı olmasını sağlayabilirsiniz. Saç bakımı bitkisel, daha doğal yollarla saçlarınıza bakmanın diğer adıdır. Saçlarınızın hangi tip olduğunu bilirseniz daha uygun bir işlem yapabilirsiniz. Örneğin, eğer saçlarınız kuru ise, alacağınız saç bakım yağı, saçınızda ne gibi etkiler bırakır bunun araştırmasını yapmalısınız. Çünkü yağlı saçların yağ dengesini sağlamak adına uygulanan bir saç kürü, kuru saçlarınıza uygulandığında daha farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu kür yüzünden saçlarınız daha kuru, daha mat, daha cansız olabilir.

Saç bakım yağları nasıl kullanılır diye soruyorsanız yapmanız gereken şey, aktarlardan saç tipinize uygun saç bakım yağlarını almak ve kullanım şekline uygun bir şekilde karıştırmalı ve saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

İşte bazı saç bakım yağları ve özellikleri ;

Argan yağı : İçerisinde bulunan E vitamini ile saçları besler, saç dökülmelerini önler, saçlara parlaklık ve canlılık kazandırır.

Ardıç yağı : Saç dökülmelerini önler.

Biberiye yağı : Saç dökülmelerini ve kepeği önler.

Buğday yağı : Yıpranmış saçları onarıcı etkisi vardır.

Ceviz yağı : Saç diplerini ve saçları besler.

Çam terebentin esansı : Saçı ve saç diplerini besler, saç dökülmesini ve kepeği giderir.

Çörekotu yağı : Saçı besler ve saçların dökülmesini önler.

Defne yağı : Saçı uzatır.

Hint yağı : Saç ve kirpikleri güçlendirir aynı zamanda saç dökülmelerini önler.

Isırgan tohumu yağı : Saç dökülmesinin önüne geçer.

Jojoba yağı : Saçı uzattığı gibi güçlendirir.Kuru saçları tam anlamıyla nemlendirmek için kullanılır. Jojoba yağı saçları yumuşatır ve saç düğümlerini çözmesi için şampuan kullanmadan önce kullanılabilir.

Menekşe Yağı : Kuru saçları parlatmakta ve nemlendirmektedir. Saç dökülmesine karşı etkilidir.

Okaliptüs yağı : Saç dökülmesini ve kepek oluşumunu önler.

Saf zeytinyağı : Saçları ve saç diplerini güçlendirir.Aynı zamanda saçın stresini azaltır ve saça esneklik kazandırarak saçın daha sağlıklı olmasını sağlar.

Sarımsak yağı : Saçı uzatır.

Susam yağı : Saç kırılmalarının önüne geçer.

Tatlı badem yağı : Saçı beslemekte ve dökülmesini önlemektedir.

Tatlı elma yağı : Saçlara yumuşaklık kazandırır ve parlaklık verir.

Yılan yağı : Saçı uzatır ve gürleştirir.

Lavanta Yağı : Bitlenmeyi önleyici özelliği vardır. Özellikle çocuklarımızı bitlerden korumak istiyorsak lavanta yağı kullanmamızda fayda var.

Hindistan Cevizi Yağı : Saçın yağlanmasında saça yardım eden yağlardan biridir. Hindistancevizi yağındaki potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir gibi bileşenler saç için en iyi minerallerdir. Saçları güçlendirdiği için hindistancevizi yağı hasarlı saçlar için çok kullanışlıdır.

Ve bir sürü bakım yağları.. Sizin yapmanız gereken "Hangi yağlara ihtiyacım var" sorusunun cevabını bulmak. Zaten alacağınız şişenin üzerinde ne işe yaradığı yazar.

Diyelim ki işinize yarayacak 6 tane yağ seçtiniz. Bu 6 tane yağı alıp hepsinden eşit ölçüde (mesela 1'er kapak) bir spreyli şişeye koyun ve karıştırın. İlla ki karışım olmak zorunda değil , tek çeşit yağ da olabilir :)

Kullanımı : Spreyli kutu olmasının sebebi yağdan tasarruf :) Saç derisine yetecek kadar sıkın ve küçük dairesel masajlar yapın. sonra saçınızı strechleyin yada poşete sarın. 2 saat bekletin ve ılık suda şampuanınızla yıkayın. İsterseniz bu yağdan 1 kapak şampuanınıza koyun. Her yıkamada sağlık kazanın .



ÖNEMLİ NOT : Yanan saçlar kolay kolay düzelmez. Aslında hiçbir zaman tam olarak eskisi gibi olmaz. Hepten kısaltmak istemiyorsanız her ay en az 2 cm kestirmek zorundasınız. Böylece uçlardaki kırıklardan daha kolay kurtulacaksınız.

Kaynak : bakimliyimben

Bunlar da ilginizi çekebilir..!

Diğer konu başlıklarım için ADIMA TIKLAYIN ve Profilime gelin. Oradan AÇTIĞIM KONULAR'a tıklayın.

Canım, çok zahmet etmişsin valla. Kendi adıma teşekkür ederim. Epilasyondan kuruyan bacaklara ne önerirsin peki?
 
en güzel ve kolay yöntem banyodan yarım saat önce sızma zeytinyağı sürmek, ben sadece uçlarına sürüyorum 1-2 kaşık zeytinyağı tüm saça yetiyor zaten sonra da yıkıyorum, bikaç kez denedikten sonra saçların yumuşadığını hissediyosunuz
 
en güzel ve kolay yöntem banyodan yarım saat önce sızma zeytinyağı sürmek, ben sadece uçlarına sürüyorum 1-2 kaşık zeytinyağı tüm saça yetiyor zaten sonra da yıkıyorum, bikaç kez denedikten sonra saçların yumuşadığını hissediyosunuz

zeytinyağının çoğu konuda çok faydası var doğrudur :KK31:
 
canım herzaman ki gibi harika bilgilerinle karşılaştım...:KK16:
canım sana bişey sormak istiyorum...
evde üzüm çekirdeği yağı var...
öylece duruyor...
saçlarıma kullanmak istiyorum..
yararı olurmu acaba...
 
canım herzaman ki gibi harika bilgilerinle karşılaştım...:KK16:
canım sana bişey sormak istiyorum...
evde üzüm çekirdeği yağı var...
öylece duruyor...
saçlarıma kullanmak istiyorum..
yararı olurmu acaba...

üzüm çekirdeği yağının birincisi ve en önemli özelliği saç derisini ve saç tellerini yumuşatması. Saç derisini yumuşatması aşırı kuruma nedeniyle oluşan kepeği engelliyor. Saç tellerini yumuşatması ise saçların kırılmaya karşı dayanıklılığını arttırıp daha kolay şekil almasını sağlıyor canım. bu yağın genel özelliği nemi arttırması :KK31: haftada 2-3 gün 10-15 dk masaj yaparak saç derisine yedir. 30 dk kafanda poşetle bekle ve yıka.
 
üzüm çekirdeği yağının birincisi ve en önemli özelliği saç derisini ve saç tellerini yumuşatması. Saç derisini yumuşatması aşırı kuruma nedeniyle oluşan kepeği engelliyor. Saç tellerini yumuşatması ise saçların kırılmaya karşı dayanıklılığını arttırıp daha kolay şekil almasını sağlıyor canım. bu yağın genel özelliği nemi arttırması :KK31: haftada 2-3 gün 10-15 dk masaj yaparak saç derisine yedir. 30 dk kafanda poşetle bekle ve yıka.

süpersin canım:KK9:
saçlarım 2 günde yağlanıyor...çabuk mu yağlandırır acaba...
ama kepek sorununa iyi gelmesine sevindim...:KK16:
 
cnm lavanta yağını nasıl kullanmam gerek


iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

fısfıs kutusuna koyup yapabilirsen daha tasarruflu olur, yoksa kendin yap. Saç derisine yetecek kadar sık ve küçük dairesel masajlar yaparak saç derine iyice yedir. sonra saçını strechle yada poşete sar. 2 saat beklet ve ılık suda şampuanınla yıka. İstersen bu yağdan 1 kapak şampuanına koy. Her yıkamada sağlık kazan :KK16:
 
Teşeşkkürler güzel paylaşım Bende arifoğlu saç bakım yağını aldım memnun kaldım
 
RÖFLELİ SAÇ BAKIMI
Arkadaşlar anlattıklarınız güzel, fakat kesin bir sonuç değil. Ben size tecrübe ettiğim çok çok memnun kaldığım çok daha kolay ve kesin kalıcı onarımdan bahsetmek isterim. Çünkü arkadaşların anlattıklarından şunu anlıyorum, mesela bir sürü bakımdan sonra bir de krem sürüyor ve soğuk suyla duruluyor. Bu şu anlama gelir, yani yıpranmış saç pullarının arasını sentetik kremle vs dolduruyor, akmaması için de soğuk suyla duruluyor. O an o gün kendini iyi hissediyor. Sıcak suyla yıkanınca yine eski tas eski hamam oluyor. Demek ki bu onarım değil, bu bir geçici tatmin veya geçici konfor.

Şimdi gelelim benim çok kolay ama kalıcı röfleli saç bakımı yöntemime. Bir kere ben yanan yıpranan saçımı önce silikonsuz bir şampuanla iki defa sıcak suyla yıkıyorum. Saçımda en ufak bir krem ve diğer kozmetik kalmıyor. Sonra krem sürmeden saçı yüzde yüz kurutuyorum. Kuru saçıma direk katkısız keratin yüklüyorum. Saçımda bir gece bekletiyorum. Sabahleyin yumuşatıcı özellikteki bir şampuanla yıkıyorum ve bitkisel bir saç bakım veya maske uyguluyorum. Özellikle Hindistan cevizi içeren bir bakım kürü veya maskesi olması çok daha iyi. Maskeyi duruladıktan sonra muhteşem saçları görünce gözlerinize bile inanamazsınız. Hem onarılmış saçlar hem de yumuşacık hem de parlak ve canlı.

İşte bunun sırrrı şu; katkısız keratin hasarları net bir şekilde dolgu ve kaynak yaparak hasarları ve kırıkları onarıyor, saçları pürüzsüzleştiriyor. Güçlendiriyor. Bakım maskesi de yumuşak ve parlak yapıyor. Burada önemli olan, benim bu iki ayrı bakımı birleştirmemdir. Yoksa tek başına katkısız keratin yüklenirse saçı onarır , pürüzsüzleştirir, güçlendirir ve hacim de verir. Fakat gerçek katkısız keratin saça asla yumuşaklık vermez. Yumuşaklık verdiyse bilin ki o keratin değil kimyasal sentetiklerdir.

Saça yumuşaklık ve parlaklık veren ise saç bakım yağları hindistan cevizi jojoba argan ve yumurta bal süt gibi diğer yardımcı maddelerdir. Oysa bakım yağları ve diğerleri asla ve asla saça dolgu ve kaynak yapamazlar. Suyla birlıkte akıp giderler. Fakat kimyasal katkı içermeyen keratinler saçta ebedi tututnabilirler.

İşte bu muhteşem ikili uygulama ile ben inanıyorum ki değil benim yanan saçlarım, tüm yanan, röfleden ve boyadan kuruyan veya fönden düzleştirmeden dolayı aşınan saçlar ve çok hassas kırık saçların tamamı çok çok fayda görebilir.

Deseniz ki sana iyi gelen bize de iyi gelir mi? Haklısınız, ama aynısını arkadaşım Yelize de yaptık, Onun saçları hep röfleli. Kocası röfleli istediği için mecburen öyle yapıyor. Ama saçı çok yıprandı adeta adım adım yandı kurudu. İşte bu kadar hasarlı saçı da tedavi edince artık diğerlerini neden etmesin.
 
Argan yağı + Biberiye yağı + Buğday yağı + Çam Derebendin Esansı + Saf zeytinyağı + Susam Yağı + Jojoba yağı + Menekşe Yağı + Okaliptüs yağı + Tatlı elma yağı + Hindistan Cevizi Yağı

Kızlar bu kombinasyon nasıl sizce :KK70: Fazla karıştırmak zararlı mıdır bu kadar? Bu yağların en iyilerini nereden bulabilirim?
 
Saçı kırıklardan onarmak değil de bakım yapmak istiyorsanız evet bakım yağları gerçekten muhteşem. Zeytin yağını, keratin yağını, badem, hint ve argan yağını tek geçerim.
Bu yağların kalitesi hepsinden önemlisi. saçın nem dengesini korur, nem kaybında nemi geri kazandırır. Saçlarda kırık ve yanma varsa bir başka başlık olan yanan saça keratin bakımı diye belirtmiştim. orada nasıl keratinin saf olması önemli ise burada da yağların soğuk sıkım olması ve kalitesi önemli.
Saç dipleri için ise dip bakım yağı kullanabilirsiniz.
 
Benim saçlarım çok yağlıydı tüm tavsiyeleri denedim hiçbir şey değişmiyordu patentli keratin ürünlerinin bir seti var yağlı saç için onu kullanmaya başladığımdan beri saçımda yağın zerresi yok.
 
benim saçlarım tam anlattığınız işlemlerden geçiyor nerdeyse hergün düzleştiriliyor bu sebeple çok yıpranıyor ve hafif de olsa yanıklar buyağlar geçirmiyor ve ben bunlar için kestirirsem küt bile kessem yetmez bu sebeple patentli keratin kullanıyorum saçlarım
 
X