Doğal Saç Bakım Kürleri saç uçlarım için :((

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

Herdaimgunes

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
682
263
303
İstanbul
merhaba kızlar benim saçlarım o kadar boya işlemi görmesine rağmen çok parlak. ama haliyle sağlığını yitirdi. diplerimde hiçbir sorun yok. saç uçlarım çok sert ve çatal çatal ne yapabilirim. badem yağını banyodan sonra bikaç damla sürmemi önerdiler. sizce yararını görürmüyüm. aslında nasıl kullanacağımı da bilmiyorum. kestirmek istemiyorum çabuk uzamıyor. lütfen bir akıl verin napmam lazım???

ıslakken uçlarına gliserin de sürebilirsin canım,az bir miktarı saç uçlarına yedirebilirsin..
saç uçlarını nemlendiriyor.

Aynı sorun bende de var uçları çok fena saçımın taranmıo bile burdaki cevaplar benim de işime yarıcak

CANIM söledğin gibi madem yağını sür ve saç uçlarının öle olmasının bir nedenide kuru iken saçını çok tarama ..

bende kuruyken çok taranmaması gerekiyor diye biliyorum yıpratıyormuş saçı
badem yağı gerçekten işe yarıyor yumuşatıyor saçı

Saç dökülmesini önlemek için ne yapmalı saça nasıl bir saç bakımı uygulamalıyız,
İşte Size öneriler:

1-Mutlaka saç tipinize uygun şampuan kullanmalısınız

2-Saçınızı ortalama 3 günde 1 yıkayın,

3-Eğer saçınıza jöle,briyantin,saç köpüğü gibi ürünler uyguluyorsanız gece yatmadan önce mutlaka yıkamalısınız.

4-Saçınız dökülüyorsa bunun sebebinin ne olduğunu bulmak için dermatoloğa başvurunuz.

5-Saçınızda seboreik dermatit varsa bunun için satılan medikal şampuanları kullanabilirsiniz.Saçlı derinizde kaşınma,kepeklenme,pul pul dökülme seboreik dermatiti tarif edebilir.

6-Sık aralıklı tarak kullanmayın,tahta tarak kullanın saçınızdaki elektriklenmeyi önler.

7-Eğer saçlarınız çok cansızsa ve asıldığınızda kopuyorsa vitamin ve mineral eksikliği var demektir.Eczanelerde satılan vitamin takviyelerinden alabilirsiniz.

8-Saçınızı yıkadıktan hemen sonra saç kurutma makinası kullanmayın ve nemliyken taramayın çünkü nemli saç daha dayanıksızdır,saçınızın kurumasını bekleyin

Alıntı yaptım...

kızlar yorumlar için hepinize teşekkür ederim. uçlarını kestirdim 2 cm kadar. kat da verdirdim. çok beğendim hatta :)
badem yağı kullanıcam herkes onu önerdi. ben de kuruyken taranmamalı diye biliyorum.
birde bir yağ vardır. bir sürü yağın karısımıymıs saç için yazıyordu üstüne. alsam mı diye düşündüm ama adını unuttum. 6 tl miydi neydi küçük bi şişede. :26:

Kestirmen iyi olmuş,kesmeden malesef kırıklardan kurtulmak zor.
Şimdi düzenli bakımını yaparsan kırılmasını azaltabilir daha sağlıklı uzatabilirsin.
Badem yağını dene bakalım,beğenmezsen o dediğini denersin hepsini bi arada yapma bence.

canim araliksiz 3 ay botunca Hask Placenta kullan sacina, kucuk tuplerde geliyor, her hafta 1 kez sacina banyodan sonra sur , ama durulamak yok, sacinda kaliyor taki birdahaki dus gunune kadar..

Hask placenta= hayvan plasentasi "genelikle koyun yada danalarin dogumda atilan dogum torbalarindan elde edilen bi cesit protein takviyesi..

kirilmis , yanmis saclarinin yenilendigini gorunce cok sasircaksin eminim, :) insallah orda bulabilirsin..

Bunu ben de yapayım,hiç duymamıştım bulabilirim umarım.
Bide e vitamini ampulü yıkarken uygula o da iyi gelio saçlara.
Eczanelerde satılıo.

Bunu ben de yapayım,hiç duymamıştım bulabilirim umarım.
Bide e vitamini ampulü yıkarken uygula o da iyi gelio saçlara.
Eczanelerde satılıo.

badem yağını bir süreyim memnun kalmazsam zaten başka alternatiflere bakıcam. hepsini bir arada sürmeyim kafama. yazdım aklıma umarım düzelir. bu boya aşkımız mahvediyo cağnım saçları..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…