• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saç Rengi,Modeli Ve Saç Bakımı İçin Uzmanından Cevaplar

SacDuzlestirici

Sabahın İlk Işıkları.....
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2010
2.430
3
116
Çek Cumhuriyeti
Kızlar merhaba,lorealde makyajın yanı sıra saç boya ve bakım uzmanı olarak ta çalıştım,kendı saçlarımda sorunlu olduğu için ayrı bı kişisel merak ve bilgim var.bilgilerımı sızle paylaşmak istedim..lütfen saç renginiz,boyu ,yapısı(yağlı-kuru,kalın telli_ ince telli,seyrek-gür şeklinde) saç özellıklerınızı bıldırıp sorunuzu ayrıntılı sorun...ıstedıgınız saç rengını resım olarak gösterın..yeni imaj için de bilgi alabilirsiniz,bitkisel karışımlar içinde...

görüşmek üzere..boshayallersmile

ARKADASLAR lutfen özel mesaj yolu ıle soru sormayın..saç topıgını burdan herkes faydalansın dıye açtım burdan konu altına yazın ozelden cok sayıda mesaj alıyorum ordan cvb veremıyorum bılgınıze..

Son düzenleme:
canım yukarda yazdıklarımı ıyı okuyup saçınla ılgılı detaylı bılgı verıp bırde ıstedıgın saçın resmını yuklersen yardımcı olabılırım...başka turlu anlatamam..mumkunse kendı saçınızıda yukleyın

merhaba , iyi niyetin için teşekkür ederim öncelikle...benim saçlarım orta çok ince tellide değil çok kalında.ama az saçım var düze yakın dalgalı..tenim sarıya dönük beyaz yani soluk :( gözlerim koyu kahve.kaşım kirpiğim kahverengi :( şimdi saçıma kendi rengindeyken 9 ay önce saçıma kırmızı hint kınası yaktım bi hata yapıp..sonra 1 ay sonra kızıl kahve boyadım 5 ay öncede patlıcan moru boyadım..bu boya akınca gene kızıl kaldı bende.kahve tonuna döneyim belki yakışır dedim bronz kahve boyadım saçlarımın uçları koyu kızı kendi saçımın oldugu yerler cildim kadar soluk sarımsı bı kahve oldu :(( napayım nasılsa bu kızıl kınadan kurtulus yok deyip tekrar kıızıl serisinemi döneyim? yada siyaha boyasam cok kötümü durur bende tenim parlar belkide dedim zıt renkler benim istediğim yumuşak sarı falan belki ama oda mümkün değil şu aşamalarda.şimdi tekrar boyayacam sence ne renge boyayayım ?yardımını bekliyorum..şimdiden tşler bilmiyorumkismile

benim cok gür saclarim var, düzlestirici yüzünden cok yiprattim 1 sene icinde
yaklasik 2 aydir düzlestirici kullanmiyorum ve kürlerle saclarimi birau düzeltmeye calisiyorum
yazin dügünüm var o zamana kadar biraz düzelmesini istiyorum.
bana dogal bi kür veya bi ürün önerebilir misiniz

meslela çikolata kahve ne dersin oda yüzüme soluk bi sarımsı yansıma verirmi yoksa canlımı durur??

bu arada çok parça parça oldu ama saç boyum omuzlarımda,,kahkülle kullanıyorum genellikle topluyorum topuz falan:) hemşireyim beyaz ve lacivert forma üstüne kullanıcam genellikle :) (her ayrıntıyı vereyim dedim ) kaşım kirpiğim açık renk ve seyrek ama dökmezse boyayabilirim alnım çoook açık..saç diplerim yağlı ama saçlarım kuru..5 sene önce röfleliydim ama saçımın üst kısmındaki güneş gören yerler hep yanmış gibi duruyor kabarıyordu mısır püskülü gibi.röfleyi bırakında yavaş yavaş düzeldi.

bu arada çok parça parça oldu ama saç boyum omuzlarımda,,kahkülle kullanıyorum genellikle topluyorum topuz falan:) hemşireyim beyaz ve lacivert forma üstüne kullanıcam genellikle :) (her ayrıntıyı vereyim dedim ) kaşım kirpiğim açık renk ve seyrek ama dökmezse boyayabilirim alnım çoook açık..saç diplerim yağlı ama saçlarım kuru..5 sene önce röfleliydim ama saçımın üst kısmındaki güneş gören yerler hep yanmış gibi duruyor kabarıyordu mısır püskülü gibi.röfleyi bırakında yavaş yavaş düzeldi.

hehe senin saç rengini,saç tipini ve cilt tonunu okuyunca kendimi okuyormuş gibi oldum.zemuszemus benim saçımda röfle vardı ,cildim çok daha soluk gösteriyordu,birde sarıdan çık sıkılmıştım.Şiödi saçımı kumral ve karemeli karışıtırıp boyattım kuaföre sarıdan çok daha kullanışlı oldu,en azından yüzüm daha canlı durdu.Nacizane fikrimi söyeleyim dedimzemuszemus

hehe senin saç rengini,saç tipini ve cilt tonunu okuyunca kendimi okuyormuş gibi oldum.zemuszemus benim saçımda röfle vardı ,cildim çok daha soluk gösteriyordu,birde sarıdan çık sıkılmıştım.Şiödi saçımı kumral ve karemeli karışıtırıp boyattım kuaföre sarıdan çok daha kullanışlı oldu,en azından yüzüm daha canlı durdu.Nacizane fikrimi söyeleyim dedimzemuszemus

canıııım teşekkür ederim ama ben senin renkleririni tutturamam malumm kızıl :((

merhaba , iyi niyetin için teşekkür ederim öncelikle...benim saçlarım orta çok ince tellide değil çok kalında.ama az saçım var düze yakın dalgalı..tenim sarıya dönük beyaz yani soluk :( gözlerim koyu kahve.kaşım kirpiğim kahverengi :( şimdi saçıma kendi rengindeyken 9 ay önce saçıma kırmızı hint kınası yaktım bi hata yapıp..sonra 1 ay sonra kızıl kahve boyadım 5 ay öncede patlıcan moru boyadım..bu boya akınca gene kızıl kaldı bende.kahve tonuna döneyim belki yakışır dedim bronz kahve boyadım saçlarımın uçları koyu kızı kendi saçımın oldugu yerler cildim kadar soluk sarımsı bı kahve oldu :(( napayım nasılsa bu kızıl kınadan kurtulus yok deyip tekrar kıızıl serisinemi döneyim? yada siyaha boyasam cok kötümü durur bende tenim parlar belkide dedim zıt renkler benim istediğim yumuşak sarı falan belki ama oda mümkün değil şu aşamalarda.şimdi tekrar boyayacam sence ne renge boyayayım ?yardımını bekliyorum..şimdiden tşler bilmiyorumkismile
canım selam..saçların oldukça yıpranmış..kendi saç rengını tam anlıyamadım ama sanırım asıl rengın kahve kumral gbı..şuan saçının dıbı yeşil kahve (küllü yani) uçlar koyu kızıl degılmı? oldukca güç bır renk şimdı dıpler belki hallolur ama uçlardakı kızıllıgın gtmesı için ya uçlarını baya bır kestırıp kestaneye boyayacaksın yada beyaz sabunla 2-3 hafta yıkayıp rengın akmasını saglayıp ıyı bor kuafore gidip sılme işlemı yapılıp kendı saç rengın baz geçilecek...siyahh kızıl falan unut bunları donulmesı zor renklere gırme kendı saçına ulaşmaya çalış bu ıkısınden bırıne karar ver banada soyle ona gore onerımı rengı ve boyayı soylıyım...
meslela çikolata kahve ne dersin oda yüzüme soluk bi sarımsı yansıma verirmi yoksa canlımı durur??
canım benım arkadaşın saçında kızıllık var uclar yogun olur dıpler turuncu olmaz yıne akabılır..kızıl yansımalı olmamalı ve dıp ıle uca farklı renkler uygulanmalı oldukca zor..bu arada burayı sadece kendım cevaplamak için açtım soyledıgım gıbı uzman oldugum için sizler önerılerınızı başka topıklerden yaparsanız sevınırım..cunku bızzat kendım ılgılenmek ıstıyorum..yanlış yonlendrme olmasınboshayallersmile
benim cok gür saclarim var, düzlestirici yüzünden cok yiprattim 1 sene icinde
yaklasik 2 aydir düzlestirici kullanmiyorum ve kürlerle saclarimi birau düzeltmeye calisiyorum
yazin dügünüm var o zamana kadar biraz düzelmesini istiyorum.
bana dogal bi kür veya bi ürün önerebilir misiniz

selam benımde gur saçlarım var bı ara benımde cok yıpranmıştı saçın kuru sanırım yazmamışsın ama yaglı deıl anladıgım kadarı ıle..canım mecıt efendının aktarlarda saç ıcın bır yagı var karışımı onu al ve uygula..haftada 2 kez saç uçları dıbıne yedır cok kuruysa gerekırse geceden yap yat sabah yıka ben oyle yapıyorum kuru degılse 40 dk beklet yıka..ben şampuanımın ve saç suyumun içine de damlatıyorum ( gunluk taramak ıcın,)
mecıt efendının yanı sıra zeytınyagı da ıyı gelır ama uclarına ısıtarak yedırmelısın..sıcak sıcak daha ıyı emer..ama mecıtte zaten oda mevcut sonuclarını beklıyorum..

once bır boyana karar ver sonra saçın için bakım kuru yaparız..perçem genıs alın için uygun bır model

topiğnin hayırlı olsun ne iyi niyetlisin muhteşem bir topik olmuş her soruya da cevap veriyosun tebrik ederim seni yerimsenibenyerimseniben

sanırım ınternettende ıstetebılırsın yada yanına gelecek bı akraba arkds falan varsa oda getırır yada yollayabılır
içindekıler susam yagı ,zeytın yagı,ceviz yagı ,çörek otu y,badem y,ısırgan y,bugday y,karanfıl y,jojoba ve parfum

canim ben zaten 1 ay sonra türkiyedeyim
dügünüme 3 hafta kala trde olucam
o zaman yaparim o kürü

su an arada bir badem yagi ve zeytinyagini karistirip pamukla sürüyorum sacima
dedigin gibi sicak bi havluya sariyorum sonra

ben bide john frieda düzlestirici sampuan ve bakim kremini kullaniyorum
saclarim cok gür ve cok katli oldugundanda oldugundan daha kirik görünüyor galiba :(

ama dügün gecsin kisa kestircem saclarimi
model beliryemedim kafamda ama uygun birsey bulabilirim insallah
o zaman tamamen kurtulcam kiriklardan

verdigin bilgiler icin cok tesekkür ederim

anladım canım..dedıgın markaı hıc duymamıştım eger ıyı bıseyle alırım burda bulursam tabı..benımde gur katlı deıl cok ama onler kısa kabarıo uzatmaya calısyorm ben ama gur saca kısa saç zor olur ona gore secımını yap bence..yıne yardımcı olurum sana hosckl

canım selam..saçların oldukça yıpranmış..kendi saç rengını tam anlıyamadım ama sanırım asıl rengın kahve kumral gbı..şuan saçının dıbı yeşil kahve (küllü yani) uçlar koyu kızıl degılmı? oldukca güç bır renk şimdı dıpler belki hallolur ama uçlardakı kızıllıgın gtmesı için ya uçlarını baya bır kestırıp kestaneye boyayacaksın yada beyaz sabunla 2-3 hafta yıkayıp rengın akmasını saglayıp ıyı bor kuafore gidip sılme işlemı yapılıp kendı saç rengın baz geçilecek...siyahh kızıl falan unut bunları donulmesı zor renklere gırme kendı saçına ulaşmaya çalış bu ıkısınden bırıne karar ver banada soyle ona gore onerımı rengı ve boyayı soylıyım...

canım benım arkadaşın saçında kızıllık var uclar yogun olur dıpler turuncu olmaz yıne akabılır..kızıl yansımalı olmamalı ve dıp ıle uca farklı renkler uygulanmalı oldukca zor..bu arada burayı sadece kendım cevaplamak için açtım soyledıgım gıbı uzman oldugum için sizler önerılerınızı başka topıklerden yaparsanız sevınırım..cunku bızzat kendım ılgılenmek ıstıyorum..yanlış yonlendrme olmasınboshayallersmile

selam benımde gur saçlarım var bı ara benımde cok yıpranmıştı saçın kuru sanırım yazmamışsın ama yaglı deıl anladıgım kadarı ıle..canım mecıt efendının aktarlarda saç ıcın bır yagı var karışımı onu al ve uygula..haftada 2 kez saç uçları dıbıne yedır cok kuruysa gerekırse geceden yap yat sabah yıka ben oyle yapıyorum kuru degılse 40 dk beklet yıka..ben şampuanımın ve saç suyumun içine de damlatıyorum ( gunluk taramak ıcın,)
mecıt efendının yanı sıra zeytınyagı da ıyı gelır ama uclarına ısıtarak yedırmelısın..sıcak sıcak daha ıyı emer..ama mecıtte zaten oda mevcut sonuclarını beklıyorum..

once bır boyana karar ver sonra saçın için bakım kuru yaparız..perçem genıs alın için uygun bır model

canıımm boyaya nasıl karar vereyım kendı rengım yanıı dıp doğal rengım dedıgın gıbı acık kahve kumral..saçlarım su anda o kadar yıpranmıs degıl saglıklı gorunuyor ama dedıgın gıbı uclar koyu kızıl dıplerse yesıl olmadı sarımsı bı kahve oldu..yıkasamda akmazkı hınt kınası var aksa 9 ayda akardı bencee.kestırmek ıstemıyorum..sılıcıylede saclarım yanar yanmaya cok meyıllı zaten..cıkolata kahveyı nden begenmedın dedıgım gıbı soluk tenıme bı canlılık geıtrmezmı sence ve yavas yavas kumral tonlarına donerım...yada dırek kumralmı boayayyım kullu kumral kapatır dıyorlar ama benım tenıme nasıl durur cok soluk cunkıı..ıste boyle arkadasım aydınlatırsan coook sevınırım

guzelım bak çelişkıler var dıyorsunkı yıpranmış deıl ama sılıcı ıle yanar saglıklı saç sılıcıyle dogru sekılde yapılırsa yanmaz kuaforunun maharetıne baglı kaldıkı ben sarı saçımı sırasıyla kahve kızıl ve sıyah yapıp dondum az mıktar kestırıp kahveye boyatmıştım..çikolata kahve yaparsan dıblerle uçlar ayrı renk olur sana onu anlatamıyorum saçında şuan bırsuru renk var ıllede kendım yapayım dıyorsan madem lorealden boya barıde ama unutma saçın uzayıp o hınt kınası olan yerlerı kestrmedıkden sonra dogal bı tona donemezsın madem sıldırme işlemı yapmıcaksın..küllü falan sakın yapma ne dıbe ne uca yaramaz sakın ha...
lorealn exelance serısı 4.25 var onla boyarsan hem kapanır hem canlılık gelır ama unutma sen ıstedgn ıcın verdım bu rengı yoksa o saçlar kesılmedıkce ımkansz yuzde yuz tek renk olması yınede dedıgımı dınle tamammı..suan kopyala yapıştr yapmıyor pcm de sorun var o yuzden resm koyamadım bu renk dışında baska renge boyama kestane kahve adı ama kadıfe kahve serısınden cıkolatadan daha guzeldır..ayrıca boyayı aldıgın zaman ıcınden cıkan serumu uçlara yedırmeyı unutma sonra da dıplerden başla 30 dk beklet dıplerde uçlara en son sur ve onude 20 dk beklet oyle yıka..elsevenın kırmızısını kullan uv lı boya rengı koruyucu zaten cosmetıca ve sıla gbı yerlerde boyayla hedıe edıolar onu arastırırsın

Son düzenleme:
Back