Saç Şekillendiriciler Saç Maşası Mı Bigudi Mi?

canım maşa yapıyorsan saçını ince sar ve 45 saniye beklet.saçım yanar diyorsan 20 sn de bekletebilirsin. saçların hafif kuru ve dalgalıysa çok kolay bukle olur. kalın tutam aldığında bukle olmuyor. ince alınca hem bukle oluyor hem de bozulmuyor, hafif olduğu için.ben de rowentanın maşasını aldım çok memnunum şekil verme konusunda. ama bi süre sonra maşa saçı yıpratıyor benim saçım yıprandı biraz ben de sünger bigudi aldım.

banyodan çıktıktan sonra saçların kurut güzelce.ıslaklık kalmasın.eğer gece yatmadan önce yaparsan daha avantajlısın, çünkü yatmadan önce sarmış oluyorsun sararak yatabilirsin, sabah kalktığında mükemmel buklelere sahip oluyorsun. Maşa bile yapamıyor bunu.hem de saçların yanmıyor.dediğim gibi saçını güzelce kuruttuktan sonra bigudileri sar.kalın sararsan yoğun dalgaların olur. ince sararsan da buklelerin:)sonra da saç kurutma makinesini sıcak konuma getirerek, saçını sardığın bigudilerine tut.Öylece yat:) sabah kalktığında buklelerin olacak:kaydirigubbakcemile2 gündüz yapıyorsan da saçında en fazla 3 saat bekletmen yeterli:) yeterki saçın kuru olsun ve sıcak fön tut:)
(NOT: bizzat test ettim ve onayladım:))

merhaba arkadaşlar ben de aylar önce maşa aldım ama yapamadığım için dolabın bir köşesinde duruyordu.internette araştırırken bir saç videosu izledim şu yabancı sitelerin.ordan fikir alıp öğrendim.çok güzel oluyor kuaförden çıkmış gibi hemde.bakın anlatayım:önce saçlarınız mutlaka kuru ve temiz olmalı.önce saçınızı güzelce tarayın sonra hangi tarafa ayırcaksanız o tarafa doğru tarayın,ben önlerden başladım.tutamlar alın iki parmak kalınlığında falan çok az jöleye değdirin elinizi o tutama yedirin.ardından ben maşayı dipten başladım ama dik tutun.sıkıca sarın biraz bekleyin açılınca çok güzel bukle oluyor ama onu bırakmayın öyle.maşayla sardığınız her tutamı bigudilere sarın tek tek .hepsini öyle bitirin.bir on beş dakika kafanız bigudilerle sarılı kalsın açmaya başlarken aşayıya doğru çekin bigudileri.sonra süper bir görüntü.inanın ben hiç beceremiyordum bu çok iyi yardım etti...:)

Bende şu sinbonun saç şekillendirme setini aldım.Aslında niyetim sadece maşa almaktı ama seti görünce onu alayım dedim.
Diğer parçaları kullanışlı ama maşasıyla pek bir şey yapamadım.
Bir de saç kurutma makinesi gibi çalıştığından kullanımı daha zor.Isıyı üfledikçe yanıyorum. :85:
Acaba sadece ben mi beceremiyorum yoksa genel olarak bu setin maşası iyi değil mi_? =/​

Son düzenleme:

tatlım o bendede var soğuk konuma getiririsen saçın ve kafa derin o kadar ısıya maruz kalmıyo:78:

maşa yapmak gerçekten çok zor. bigudilerle uyuduğum zaman sabah saçlarım çok bakımsız görünüyor buklelerinde bir anlamı kalmıyor tabi. bir çözüm bulamadım hala

maşa benim saçlarıma çok zarar veriyor..ben bigudi kullanmayı tercih ediyorum...akşam sarılı yatmıyorum..açıp taramadan bırakıyorum..sabah tarıyorum,iyi oluyor.

hmm bence maşa ama saçına o zaman iyi bir krem ve takviye maske gibi şeyler kullanman lazım ben maşamdan çok memnunum braun satin hair kullanıyorum tavsiye ederim

hmm bence maşa ama saçına o zaman iyi bir krem ve takviye maske gibi şeyler kullanman lazım ben maşamdan çok memnunum braun satin hair kullanıyorum tavsiye ederim

evet her banyodan sonra saç uçlarıma bakım kremi uyguluyorum. Saçımı kuruttukdan sonra maşayla kısa sürede şekil veriyorum. Braun kalın maşasını kullanıyorum iri dalgalar yapıyor. Bukle için ince olanını kullanmanızı tavsiye ederim.

bende maşa kullananlardanım
bigudiyi maşadan önce çok kullandım ama maşa daha pratik geliyor bana
ister bukle ister dalga ogün ne istersem onu yapıyorum sadece tutam ve sarma şekilleri değişiyor
maşayı gerekli bakımlarla ve seramik iyon teknoloji ile kullanırsanız saçlarımızın çokta yıpranacağına inanmıyorum
benim saçların maşallahı vardır gür ve kalın telli yıllardır röfleye banamısın demedi maşa vız gelir

Yıllarca süngerli bigudi kullandım. Saçlarımı sarıp yatardım. Bazı geçeler çok zor geçerdi. Şimdi bende iyondu seramik maşadan kullanıyorum. İki günde bir maşa yapıyorum ısı ayarını max. yaptığım zamanlarda saç uçlarım biraz yıpranmıştı. Şimdi ayarını daha düşük tutuyorum. Sorunsuz kullanıyorum herkes çok beğeniyor tavsiye ederim.

Bende bigudi kullanıyorum ya .ok zahmetli.. ama benimki mecburiyet gibi saçlarım dayanıklı değil ne yazıkki .. Bende düşünüyorum kalın seramik ve iyonlu bi maşa almayı .

iyonlu seramik maşa çok yüksek ısıda tutmaz isen fazla bir yıpranma yapmıyor. Fön çektirirken ne kadar bir yıpranma oluyorsa maşadada o kadar oluyor. Ben çok memmunum. Ara sıra bakım uygulamak zaman zaman uçlarından kestirmek iyi oluyor. Kesim haricinde kuaföre gitmiyorum.

bende maşa yapıyorum amahiçbir seferinde hiç memnun kalmıyorum heleki saç uzunsa 2 saate saç dümdüz oluyor hemde o kadar sprey vs kullandığım halde

evett bende fazla ısıyla yapmıyorum maşada kalın braun aynı ürünü kullanıyoruz sanırım onun 3. ayarında yapıyorum genelde yıpranma yaşamıyorumm :)

Maşa kullanıyorum...Çokta pratik hoş oluyo..
Bigudi eskiden çok kullandım...

Fakat maşayı sık kullanınca saç yıpranıyoo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…