Bu durum "trikotillomani" olarak adlandırılıyor, yapınca rahatladığınız için yapmaya devam ediyorsunuz ama sonrasında da kötü hissediyorsunuz, ilerlediğinde görsel problemlere de yol açan ve kendinize bakışınızı etkileyen bir bozukluk olduğundan tedavi almanızı öneririm. Bu bozuklukta "bilişsel davranışçı terapi" ve "tersine alışkanlık kazandırma" yöntemi uygulanıyor genellikle. Psikiyatrist (terapi bilen) ya da Klinik Psikoloğa ulaşma (terapi alma) imkanınız yoksa sadece psikiyatriye gidebilir ve trikotilmani için kendine yardım yöntemlerini araştırabilirsiniz. Aktif ve kararlı şekilde çaba gösterirseniz aşılamayacak bir sorun değil. Birkaç örnek,
1. Saç yolmanızın bir günlüğünü tutmak (şu tarihte şu kadar tel yoldum, yolmadan önce şu olay oldu, şunu düşündüm ve şunu hissettim, yolduktan sonra şunu düşündüm ve şunu hissettim şeklinde)
2. Günlükten de yararlanarak saçınızı yolmanıza neden olan tetikleyicileri (sizde bu isteği birden uyandıran, sizi geren şeyleri) anlamak ve bunlarla nasıl baş edeceğinizi öğrenmek, başka rahatlama yolları aramak
3. Saç çekmeyi stres topu sıkmak gibi başka bir eylemle değiştirmek