Saç koparma hastalığı: Triktillomani

ben uzun yıllar kopattım saçlarımı tepemde saç kalmaıştı artık saçlarımın normalde çok gür olmasına rağmen. saçlarımı açamaz hale gelmiştim oyuklardan dolayı . bu konuda en büyük çözüm kararlı olmak. başka çare yok dr larda falan aramyın. el oyalayıcı uğraşlar edinin. ben hala çekiorum arada tek tük. şu an 26 yaşındayım çekmeye başladığımda ortaokula gidiordum o saçları toplasam kökünden çekitiğim 5 tane peruk çıkardı ::)))
tabi şu an o saçlarım eskisi kadar gür değil bir noktadan sonra çıkmıyor üst üste çekilen köklerden saç. özellikle yaş olarak küçük arkadaşlarıma söylüorum bunun sonunda kel kalabilirsin aman diorum çok tehlikelisenağlama

canım benim haklısın çekeçeke aynı yerden saç çıkmayacak artık küsecek bize özellikle bana yaşımda genç değilki artık hücreler eskisi kadar yenilenemiyor 30 yaşındayım

çekiyorum ben de ya.. son bır dıyorum ama sonu gelmiyor bir türlü...

yettıımm mercancım :)
canım ben 2hfta önce pskyr a gttım 200 tl bayıldım,ne var ne yk anlattım ıcımde ne varsa...
dınledı dınledı dınledı not aldı felan,senın sorunların kaynagı trıktıllmnı deıl,senı trıktlomanıye sevkeden baska sorunların var onu bulmamız gerek dedı.ılac verdı terapıye gel dedı. terapı de 150tl ((
Ben öle olunca aman tanrım dedım paralarım su gbı akıo,,o gun bugundur toplamda30tel ancak koparmısımdr.ne zaman elm sacıma gtse dur gız napıon onca parayı cöpe atıon cek elını dıe kendmı uyarıorm ve bırakıorum saclarımı.. tabıı bu aralar hıc ders calısmadım sureklı gezdım o nedenle saclarımla ılgılenemedm ztn... canım arkdslarım bu ıs kararlılık meselesı,irade meselesı..ıns hepımız bırakırız saclarımız uppuzun gupgurr olurrr...

nette yardım ararken kk da böle bi konu olması mutlu etti beni en azından yalnız değilim..bende de var maalesef saç koparma hastalığı..3 yıldır da devam ediyor..

şuan tepemde bozuk para büyüklüğünde kadar saç yok..nefret ediyorum artık kendimden..çevremde duymayan kalmadı bu durumu....herkes beni görünce soruyor naptın yoldun mu yolma sakın delimisin bıktım bunları duymaktan..annem ki sürekli başımda saçıma bakar yoldum mu diye...deliyim valla deliyim üzülüyorum bu duruma sürekli sarımsak sürüyorum,badem yağı..biraz uzuyor tekrar başlıyorum yolmaya....yani bi ara abartmışstım yolmayı kafada saç yok sürekli toplardım görünmesin diye ama görenler oluyomuş senin kızın saçı yok mu die anneme söylerlermiş Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook...doktara gittim bi çözümü olmadı ama artık kararlıyım yazda geliyo saçıma bi şekil vermek istyorum kuaförün yolunu unuttum ya...bence bu durum psikolojik eminim..ben 12-13 yaşlarında saçlarıma ağzıma götürüp oynardım dişlerimin arasında lülüe yapardım...o dönem ensenden koparıyordum şimdi tepedennn...birde sakızla kaşlarımı koparırdım küçükken...tamamen psikolojik sinirli anımda yapıyorum genelde...tırnaklarda aynı hep yerimm..onları da düzelticem kararlıyım.. bünyeye zarar veriyoruz yeterince kafaya takıyoruz zaten....

inş. cnm ya bıktım bu durumdan bu konuya aboneyim artık bende ..:))))

evdeyken basınıza esarp baglayın ya da bandana takın kızlar.. iyicede sarın ..eliniz sacınıza gittiginde örtü var der engellersiniz kendinizi.. ben öyle care buldum

arkadaslar kopardıgı sacları tekrar cıkıp uzayan var mı??? Benımkıler tepemde 2-3 cm kdr daha fazla uzamıo ( ensem arkam kakulum uzuo o tepeden kopanlar uzamıooo napcazz?? Denemedıgımuzatma yÖntemı kalmadıı

uzuyorlar cnm ben tepemi tamamen yolmuştum şimdi bozuk para büyüklüğünde bi yer kaldı sadece orası da yavaş yavaş geliyor cnm diğerleri de 8-10 cm oldu henüz kısa ama sabır lazım bunu aşmak için elbet uzıcaklar ..mutlaka sarımsak sür cnm bende 2-3 cm ken bunlar uzamaz saç haline dönmez diyordum çok incelerdi ama onlarda uzuyor cnm ben kararlıyım artık 2-3 gündür yolmuyorum saçlarımı tepeden topluyorum....

canim benimde cocuklugumdan bu yana eger sinirli isem yada bir anda hissetmeden yaram varsa oynuyorum bu beni acayip rahatlatiyo sonra cok uzuluyorum ama kendimi kaybediyorum ve eger mumkunse vucudumda yara acilmasin diye gayret ediyorum oynamiyim diye bu sebebten sadece kolumda yara izleri kaldi ozel fondotenle kapatmaya calisiyorum baska vucudumda yara izi yok ama kollarimda var fondoten ozel fondoten kullaniyorum ama tabi her gun olmuyor benimkide hastalik zannedersem hele sinirliysem kendimi kontrol etmem mumkund egil daliyorum yaranin kabugu gidiyo nefret ediyorum bu huyumdan ama ben cocukken basladi allah hepimize yardim etsin ben simdi kontrol altina aldim yara acilmasina izin vermiyorum vucudumda mumkun oldugunca

uzuyacak ama rahat bırakabilirsek inatla çıkıyor saçlarım maşallah ama git gitde incelti tabiki eğer koparttmazsam 3-5 aya çok güzel olur ama malesef beceremeiyorum:a015:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…