Saç koparma hastalığı: Triktillomani Bilgi Ve Paylaşım Alanı

Taa ortaokuldayken böyle bir alışkanlığım vardı. Bir de en şekilsiz saç tellerini koparırdım, ya da uçlarını ısırır koparırdım, neyse ki geçti. Hey gidi günler.

hastalıkmıymış? Gençken yapardım, saçları kısa kesince kaşları farkında oşmadan koparmaya başladım.

bu hastalik yuzunden tamamen kel kalip kafamda kanlar icinde aglar o telleride biraz isirir hirpalardim tamamen pskolojik sizi uzen aile es dost sevgili arkadas birakin hadlerini bildirin o his geldkce bere peruk takin makyak yapin kendinizi aynada bakin sevin lutfen deger verin model resimlerine bakin sizin farkiniz ne kendinize bunu yapmayin ara ara kriz gelsede yuzde 98 yendim hastaligi akrep burcuyum ben savasciyim birakmayin kendinizi evlenceksiniz neler neler dusman var dost var kendinizi degerli tutun herkesde sizi sevecek bana inanin tedavide aldim igne su bu tamamen pskolojik su an guclu boyali uzun saclarim kelden bu hale getirdim Kendinizi babaniza dahi ezdirmeyin asamiyorum diyr bisey yok yardimci olurum.isteyene ben mesaj atsin beraber asariz

Eklentiler

• IMG_20201016_201657.jpg
    87,3 KB · Görüntüleme: 183
bere peruk takin en guzel sacli halinizi bas ucunuza koyup hedef yapin kendinize hakim olun o an sizi uzen kim vasa terkedin kazitsanizda sac yeniden uzar uzulmeyin

lutfen kendinize onem.verin birakin birakinca unutcak baslamicaksiniz

Sanırım 4.sinifa giderken elim saclarima gider en kalinini secer koparirdim.Liseye kadar böyle gitti.Bir gun tv izlerken o kadar koparmisim ki kafamin ortası açılmış Allah dan saclarim gür oyle böyle gizledim.Ama bir şeyi fark ettim ben uçlarını yiyomusumNetten arastirdim bunun hastalık oldugunu ve yemeye devam edersem midemde sac yumağı olacağını gördüm.Bundan utandim ve korktum cok azaldı.Universite de yurtta kaldigim zaman oda arkadasim gördü bir seyler uydurdum ve o günden sonra tv izlerken ya da uzanmis bir sey düşünürken ellerimi cebime ya da altima koydum.Kendime böyle engel ola ola 7 yıldır hic yapmıyorum.
Belki ilaçların faydasi vardır ama ben kendim yendim.Kafanda bunun yanlis olduğunu bilip mesela saclarini artik açık bırakacağını ona buna stresden saçlarım döküldü ya da baska seyler uydurmayacagini düsünerek kendine gaz verip yenebilirsiniz.

Çok geçmis olsun böyle rahatsızlığı olan arkadaşım var oda aynı sekilde hep kaş ve saçlarını yolluyor Bi tedavisi yokmu bunun kesim cözüm olan 2 cocugu var biri bebek. Yeni doğdu 2 aylık oldu. Eşinle biriyle skntı mı var diyorum hayır mutluyum diyor neyden kaynaklı cözemedim ama cok üzülüyorum

Benim kızımda da bu hastalık var.sana nasıl ulaşabilirim?

eşimde var bu rahatsızlık çok üzülüyorum pandemi olmasa destek alacaktık diliyorum ki biran evvel pandemi biter ... belki bitince stres azalmasına bağlı bu durumda da azalma olur gerçi ama bilemiyorum tabi

Ilacmi icti sosyal fobi için nasil iyi oldu

Merhaba. Hangi yöntemleri kullandınız. Ne yaptınız yenmek için. Ben 21 yıldır koparıyorum. Artık dayanamıyorum bu duruma....

Abizol ve lodux gerçekten işe yarıyor arkadaşlar. İlaç desteği almadan yenmek gerçekten çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…