Saç koparma hastalığı: Triktillomani Bilgi Ve Paylaşım Alanı

Ortaokul lise çağlarımda tamda bunu yapıyordum öyle ki kopara kopara kafamın büyük bir bölümünde saç bırakmamıştım nedensiz şekilde yapıyordum sonra atlattım tabi ama şu an bile nadirde olsa hala koparıyorum :)

Arkadaşlar yardım edin lütfen. Ben de trikotillomani hastasıyım. Daha önce kirpiklerimi koparırdım fakat son zamanlarda saçlarımı da koparmaya başladım. Ve gittikçe daha çok koparmaya başladım durum şiddetlendi. Saçımın üstünde açıklık oluştu, çok üzgünüm ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz? Bir de o açıklıkta en çabuk nasıl saç çıkar bunun için bir ürün tavsiyesi verebilir misiniz? Çok kötüyüm. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bende yapıyorum ve aynı zamanda saç dökülme problemim var. Nasıl baş edebilirim kesinlikle bilmiyorum.

Öncelikle dünya çok boş ve anlamsız bu herkesin bildiğini düşünüyorum.Kimi gülüp geçiyor ,kimi karalar bağlıyor.İlk önce kafa dağıtıcı bir hobi bulun insanları oldukları gibi kabul edin ,empati yapmayın siz siz olun.Benimde başımda aynı dert var oğlum böyle başladı ,sinir asabi ,konuşturmuyor ne de konuşuyor.Çözüme yaklaşmıyor boyun eğmek olarak karşılıyor egosunu kıramıyor ..Suratım hiç gülmüyor üzülüyorum düşünüyorum yanımda fakat birşey yapamıyorum..

25 yıldır dudaklarımı yoluyorum hergün kendime söz veriyorum az önce yine yaptım acaba aynı şey mi?

bu duruma bi hastalık olarak bakmamıştım hiç dolaşırken başlık ilgimi çekince girip okudum saçlarımı kopara kopara kısalttım sonra bi süre hiç elim gitmedi saçlarım uzadı sonra yine başladım beni garip bi şekilde rahatlatıyo

Bende kirpik yoluyorum siz hala devam ediyor musunuz yoksa bıraktınız mı?

Ben koparmiyorum ama kaziyorum. Saç derimi çok sert bazen kaniyor. Sürekli kepek doldu gibi trnak altini temizliyorum. Tirnaklarim yok zaten kesmişim ama alışkanlık. Yani kaşıyıp tirnak altindan bir şey cikarip atiyorum gibi. Farkına varmadan yapiyorum. Aciyor. Yaralara iyilesmege birakmiyorum dahada zevkle. Her gün 5 saat kaşırım yemek yaparken, yolda işte evde. Farkedince hemen kendimi toparliyorum. 11 yaşimdan beri. Saçlarım dökülüyor. Annem de de var ama o daha çok masaj gibi başı agriyinca yapar. Ben de feci durum. Şuan kafamda 8 e yakin yara var mesela

Bir arkadaşımda vardı bu hastalık psikoloğa gidip terapi görmüştü , öyle kurtuldu . Kendinizi üzmeyin , psikiyatriye gidip derdinizi anlatın daha sonra ilaç tedavisiyle veya psikolog terapisiyle atlatabilirsiniz.

Bilgi için teşekkürler.. Canım teyzemde var tedavisi var mı?

Oda arkadaşımın hastalığı olur kendileri. Boş buldunduğu anda ya da kimseyle konuşmadığı anda saçını yolmaya başlardı. Engel olmaya çalışsakta biz yokken saçınıgizlice yolatdı. Bu saç yolma hastalığı kaş yolmaya kadar ilerledi kaşlarını dalgın olduğu anda hepsini hallettiği zamanlar olmuştu. Ya canını neden yakıyorsun yapma dediğimizde saçını yollarken acı değil de rahatlama hissettiğini söylerdi.

Bende 1 senedir saçlarımı çekiştiriyorum, kıvırıyorum ve koparıyorum. İstemsizce yapıyorum, artık psikologa gitmeye karar verdim. Herekse kolay gelsin.

Cok sasirdim. Hastalik diye düsünmedim hic.Ergenlikden beri koparirim. Bir ara fark ettim ki ayni yeri fazla koparmisim .
elim surekli sacimda,esim gicik olur ama elimde degil. Genelde böyle elimi gezdirirken sacim kirik gibi ise koparirim.

Cok enteresan ama. Hastalikmis demekki

Ben ayni sorunu 12 senedir yaşıyorum yaşım şu an 27 ve hâlâ engel olamıyorum görmediğim doktor ilaç kalmadi tek sebebi stres bunun başka açıklamasi yok benim için üzüldüğümde kızdığım da ayni yerleri defalarca koparmaya çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…