• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Sac Kaybinin Fiziksel Ve Psikolojik Nedenleri Vardir

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

huysuz-citir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2007
481
0
116
Almanya
Sac kaybinin fiziksel ve psikolojik olabilen pek cok nedeni vardir.Bunlar arasinda stres,mevsimsel sac dökülmeleri, hamilelik ve emzirme sIk görülen nedenlerdir. DIyerleri ise:

1- Tükenmislik durumu,stres,
2- Ates ve cesitli enfeksiyonlar,
3-Tiroit bozuklugu gibi bazi hormonal ve metabolik hastaliklar (tiroit bezi tembelligi )
4-Kansizlik
5-Mevsimsel dökülmeler
6-Beslenme bozukluklari, bilincsiz ve agir, sik tekrarlanandiyet rejimleri, alkol bagimliligi,
7- Kanserde kullanilan ilaclar
8-Zehirlenmeler
9- Radyasyondur...
Arkadaslar sizlerle paylasmak istedim umarim biraz bilgilendirici olmustur ben 3 ve 6 nolu söylemlerle basim:Roflol: yani saclarimla sorunum var selamlar.

canım tesekkurler emegıne saglık benımde sacım cok dokuluyoo bu sıralar sanırım stressten yadamevsımlıktır belkıdemalum sonbahardayız

emeğine sağlk cnm benmde saçmdaki dökülmler stres,beslenme bozukluğu,kansızlıksenağlama herşyee engel olablrm ama sters le baş edemiorm herşeyi kafama takarım.. tekrar tşk..

Paylaşımın için teşekkür ediyorum.
BirKAÇ ilave yapmak istiyorum:
Erkek tipi saç dökülmesinin nedeni, androjenlerdir. Ergenliğe girildikten sonra, yükselen testosteron seviyesine bağlı olarak saç dökülmesinde artış görülür.
Erkek tipi dökülme, yaşla birlikte artar.
Çinko eksikliği,
Saçların sıkı sıkıya toplanması,
Saç kökünün nefes almasını engelleyen kozmetik ürünler de dökülmeyi artıran faktörlerdir.

Saç açtırma işlemı de kalıcı sac dökülmesine yol acar mı kızlar? Rofleden sonra 2 aydir inanilmaz saclarim dokulmeye basladi birden bire, sizce ne zamana kadar sürer bu dökülme boyayı bırakınca yenıden saclarım cıkar mı? cok üzülüyorumm:(((

Back