- 9 Kasım 2018
- 14.129
- 41.507
Mutlu Pazar’lar kk’nın güzel hatunları
Bugün pazar günlerinin vazgeçilmezi olan piknik yapmaya geldik eşimle ve bu eşsiz manzara eşiliğinde de sac kavurmamızı yaptık ve yedik
O kadar lezzetli oldu ki görünce canınızın çekmesi benim sorumluluğum dahilinde değil
Malzemeler:
1.5 kg kuzu eti az yağlı
2 adet domates
3 adet kapya
1 tane orta boy soğan
5 tane yeşil biber
1 kasede iç yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz, pulbiber, karabiber
Şimdi gelelim yapım aşamasına
İlk önce sacımıza iç yağları koyuyoruz.
Yağlar yağını verdikten sonra yağları içinden alıp ilk olarak soğanları kavuruyoruz. Ardından kapya biber ve yeşil biberi kavuruyoruz. En sonda içine domatesleri atıp diriliği gidene kadar pişiriyoruz.
Bunları pişirdikten sonra şimdi sıra geldi etimizi koymaya
Etimiz pişene kadar sacın başında bekliyoruz ben biraz su ekledim çünkü pişmek için suya ihtiyacı vardı etin
Bide ben daha lezzetli olsun diye üstüne biraz da kaburga eti koydum suyunu salınca üstünden aldım isterseniz sizde koyabilirsiniz
Et iyice suyunu çekince biraz daha kavuruyoruz ve üstüne tereyağını tuzunu baharatlarını atıp biraz daha pişiriyoruz
Eveeeettt sac kavurmamız yenmeye hazır o kadar lezzetliydi ki eşimle beraber hepsini yedik
Üstüne lavaş kapatmanızı tavsiye ederim
Şimdi de sunum sırası
Immm nefisss
Göz haklarınızı lütfen helal ediniz ♥
Bugün pazar günlerinin vazgeçilmezi olan piknik yapmaya geldik eşimle ve bu eşsiz manzara eşiliğinde de sac kavurmamızı yaptık ve yedik
O kadar lezzetli oldu ki görünce canınızın çekmesi benim sorumluluğum dahilinde değil
Malzemeler:
1.5 kg kuzu eti az yağlı
2 adet domates
3 adet kapya
1 tane orta boy soğan
5 tane yeşil biber
1 kasede iç yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz, pulbiber, karabiber
Şimdi gelelim yapım aşamasına
İlk önce sacımıza iç yağları koyuyoruz.
Yağlar yağını verdikten sonra yağları içinden alıp ilk olarak soğanları kavuruyoruz. Ardından kapya biber ve yeşil biberi kavuruyoruz. En sonda içine domatesleri atıp diriliği gidene kadar pişiriyoruz.
Bunları pişirdikten sonra şimdi sıra geldi etimizi koymaya
Etimiz pişene kadar sacın başında bekliyoruz ben biraz su ekledim çünkü pişmek için suya ihtiyacı vardı etin
Bide ben daha lezzetli olsun diye üstüne biraz da kaburga eti koydum suyunu salınca üstünden aldım isterseniz sizde koyabilirsiniz
Et iyice suyunu çekince biraz daha kavuruyoruz ve üstüne tereyağını tuzunu baharatlarını atıp biraz daha pişiriyoruz
Eveeeettt sac kavurmamız yenmeye hazır o kadar lezzetliydi ki eşimle beraber hepsini yedik
Üstüne lavaş kapatmanızı tavsiye ederim
Şimdi de sunum sırası
Immm nefisss
Göz haklarınızı lütfen helal ediniz ♥
Son düzenleme: