ben saçıma bir şey sürmüyorum canım. banyodan sonra saçlarımı iyice kurutuyorum en ufak yer ıslak kalmayacak şekilde. tabi saçım ısınıyo bu arada zaten biraz da fön etkisi oluyo. rasgele kurutmuyorum biraz düzleştirecek şekilde aşağı doğru çekerek kurutuyorum. daha sonra biraz soğuması için havalandırıyorum. saçlarımı ikiye ayırıyorum sağ ve sol omuzlarıma koyuyorum. tabi canım senin saçının uzunluğu ne bilmiyorum. benimki uzun. alttan başlıyorum yapmaya 2 parmak kalınlığında alıp yapıyorum. diplerine pek fazla yaklaştırmıyorum. her yeri bu şekilde yaptıktan sonra kontrol ediyorum düzleşmemiş yer varsa o tutamı alıp tekrar yapıyorum. yaptıktan sonra da bir şey sürmüyorum. çünkü hemen yağlanıyor havadaki tozu pisliği hemen kapıyor. hiçbir şey sürmeyince daha güzel tel tel ve temiz görünüyor.düzleştirme işlemi bittikten sonra yine saçı soğutuyorum.bu çok önemli bence. saçımı sağa sola yukarı aşağı savurarak, ya da saç kurutma makinesinin soğuk fönünü uzaktan tutarak soğutuyorum. çünkü sıcak saç yine şekil alır, ensenin boynunun kulağının şeklini falan alır. iyice soğuttuktan sonra çıkıyorum dışarı. çünkü sıcakken dışarı çıkarsan tepedeki kısa tüy gibi olan saçlar diken gibi havaya kalkıyor. ben her gün maşa yapan biriyim. iyice alıştım. bu işlemler 10 dakikamı alıyor. bakımsız görünmesin diye de zeytinyağı ile besliyorum ayda 2-3 kere.
a.s.