Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç dökülmesiyle mücadele

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Alaskabia

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
1
0
35
Merhaba arkadaşlar. Kadınlar kulubünü çok uzun zamandan beri takip ediyorum. Bugün de kendi serüvenimi anlatma vaktinin çoktan geldiğini düşünerek kendi deneyimlerimi yazmak istiyorum. Söyleyeceklerim umarım bir çok kişi için faydalı ve yararlı olur. Gelelim benim başımdan geçenlere. Yapmış olduğum sağlıksız bir diyet sonrası saçlarımın yarısısından fazla bir kısmını kaybettim. Ve saç dökülmesi belasından bir türlü kurtulamadım. Senelerce bu sorunu yaşadım. Ve bir gün ağlamak sızlanma çare değil ne yapabilirim diye araştırmalara giriştim. Ve sonunda kendi seyrek yıpranmış dökülmeye açık saçlarım için iyi gelen yöntemleri buldum. Yaklaşık 2 aydır bu yöntemleri deniyorum ve gerçekten faydasını gördüm. Gelelim yaptıklarıma;

-İlk olarak şampuanıma çam terebentin yağı ekledim.
-Haftada bir defa 1 adet muz(yenileciyi ve onarıcı etkisi varmış), 1 adet yumurta , bir tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı bir kaç damla sıcak su ile eritip eklediğim kuru maya. Bu karışımı blender da iyice çırpıp komple saç derisi de dahil bi güzel kafama yedirdim. Ve bekleyebildiğim kadar beklettim.
-Haftada 1 defa da saçlarım ve saç diplerim dahil hindistan cevizi yağı sürüp yine beklettim.
(yani haftada 2 kere bakım yaptım)
-Gelelim en önemli kısıma durulama suyuna.
-Bir tutam adaçayı, bir tutam ısırgan otu kurutulmuş, bir tutam papatya, bir tutam Lavanta bunları bir su bardağında sıcak su ile her banyo vakti demliyorum ve süzüyorum. ve bir kavanoz içinde hazırladım bir avuç karanfili su ile 1 gece karanlık ortamda bekletip süzüyoruz bu karanfil suyunu da çaybardağının yarısı kadar demlediğimiz karışıma ekliyoruz. Buda her banyo sonrası durulama suyumuz yıkamıyoruz.
- ve son olarak Urbanın keratin serumu nemli saç uçlarıma sürüyorum. Çünkü bu bitki karışımı biraz kurutuyor ama bi süre sonra saç bu duruma alışıyor.
( şuan avuç avuç dökülen saçlarım bi kaç tel dökülüyor. Ve saç tellerim inanılmaz güçlendi ve kaşınlaştı) İnş saç problemi olan arkadaslarda dener ve faydasını görürler.