merhabalar , bende şunu biliyorum gaz yağı petrolden üretiliyor ve petrol doğal ve organik bir şey
vazelinin ana maddesinin ne olduğunu hepimiz biliyoruz , ben 3. ayıma girdim gaz yağında mucizevi bir değişim yaşadım saçlarımda ... ben gazyağını anane babane annelerden dinledikten sonra ailemdeki iki prof ve bir doktora danıştım , tamamen doğal olduğunu hiç bir zararı olmayacağını ikna ettiler , ki ben vazelinde çok kullanan biriyim , ozaman vazelin de kullanmayalım ,,, bunlar tamamen doğal ürünler , kimayasal dolu şampuanlardan çok daha iyi bir fikir gibi geliyor :)
Vazelin ;
Karosen ticareti yapan iflasın eşiğindeki New York'lu kimyager Robert A. Chesebrough, 1859 yılında Pennsylvania'da yeni bulunan petrol kuyularına gittiğinde bir maddenin işçilerin ayaklarına yapıştığını gördü. Bu parafine benzer madde iş pompalarını tıkayarak işçilerin canını sıkıyordu ama ayaklarındaki kesik ve yaraların da iyileşmesine yardımcı oluyordu. Chesebrough bu tuhaf maddeyi kavanozlara doldurarak New York'a döndü. Üstünde aylarca çalışarak petrolden ayrıştırdığı maddenin vücuttaki yaraları iyileştirdiğini gördükten sonra 1870'te "Vazelin Petrol Jeli" ismiyle piyasaya satışa sundu.
CAS numarası 8009-03-8, aslında bir topikal merhem için terfi (karbon sayıları çoğunlukla 25 daha yüksek olan) hidrokarbonların bir yarı-katı karışımı iyileştirici özellikleri. Ancak, bu ve onaylı bir over-the-counte (OTC) cilt koruyucu olarak ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından tanınan ve yaygın kozmetik cilt bakımında kullanılır.
Gaz yağı ;
Gaz yağı ya da taş yağı, rafinerilerde benzinden sonra alınan bir üründür. Önceleri sadece aydınlatma amacıyla kullanılırken sonradan ısıtma, soğutma, traktör yakıtı ve jet yakıtı olarak kullanılmaya da başlanmıştır.
Kerosen adıyla Jet yakıtı olarak kullanılır. Gazyağı zift lekelerini çözer. Gaz yağı bir sıvı yakıttır. Asla gaz yakıt olarak düşünmeyiniz. Gaz yağı direk yanamaz. Onu kumaşa (bez, çaput vb. ne varsa) döküp öyle yakabiliriz. Yanıcı madde özelliği olup,tehlikeli bir maddedir. Sentetik boya incelltebilir. Normalde şeffaf renklidir ama bilinsin diye renklendirilmiştir. Ayrıca asfalt gibi maddeleri de inceltebilir.
umarım açıklayacı olmuştur paylaştıklarım
Ben bunları zaten biliyorum.Siz bir kaç satırlık bir açıklama bulmuşsunuz ama sayfalarca süren üretim şemasını var bunların. Kullandığınız hiç bir ürüne 'ham maddesi organik olsa dahi' önünüze geldiği şekline 'doğal veya organik' diyemezsiniz.
Ham petrolden karosen üretilene kadar kaç çeşit kimyasalla temas ediyo kaç çeşit işlemden geçiyor biliyo musunuz bunları?
Vazelinden bahsetmişsiniz ama vazelin tıpta da kullanıldığı için sağlığa uygunluğu test edilmiş denenmiş bir üründür.
Otomotiv sektörü gibi daha bir çok sektörde çeşitli işlemler içinde kullanılır vazelin.
Ama tıpta kullanılan ve evimize aldığımız vazelinle aynı koşullarda, saflıkta ve koruyuculukta üretilmez.
Bu yüzden vazelin kullanımına karşı çıkan duymazsınız.
Gaz yağı ve vazelini aynı kefeye koymak mümkün değildir yani.
Bunun içinde örnek vermem gerekirse portakalda bulunan C vitamininin adı askorbik asittir.
Kokusu güzel olduğu için parfümlerde deterjanlarda çok kullanılır.
Ama ilaç sanayiinde kullanılacak bu C vitamini bitkilerden elde edilirken kullanılan yöntemlerle,
temizlik ve kozmetik sektörü için kullanılacak C vitaminini çıkarma yöntemi birbirinden farklıdır.
Çünkü birinde insan sağlığı gözetilir diğerinde böyle bir şart aranmaz.
Kimyasal dolu şampuanlar demişsiniz orda haklısınız zaten ben bu yüzden marketten 10 liraya aldığımız şampuanlar yerine daha doğal kimyasal içeriği az olanları tercih ediyorum.
Ha diceksiniz ki gaz yağı iyi geldi.Zaten ben iyi gelmez demiyorum.
Bu konuda hiç bir bilimsel araştırma olmadığı için kısa vadede saçlarınız için olumlu gelişmeler gözlemleseniz bile,
Uzun vadede cildinize ve size zararı dokunmayacağından emin olamazsınız.
Üstelik oldukça zehirli ve yanıcı bir madde.
Eskiler kullanmış bişey olmamış diceksiniz.
Hamamotunu da herkes kullanıyodu ama 8 kişinin ölümüne sebep oldu..
Bende saçlarımla ilgili çok ciddi sıkıntılar çekiyorum.
Ama böyle bir riski göze alamam..