- 23 Ekim 2010
- 96
- 19
- 288
- Konu Sahibi PAMUKuuummm
merhaba kızlar... lafı uzatmadan konuya giriyorum. benim saçlarım liseden beri çok çabuk yağlanır bu da 5-6 seneye tekabül ediyo. yani uzun zamandır yağlı saç derisine sahibim ancak saçlarım aşırı dökülmezdi hiç. sık sık yıkamiyim diyorum dökülmesin diye olmuyo, yıkiyim de fazla yağlanıp dökülmesin diyorum yine olmuyo. önceleri normal seyrinde günlük yaklaşık 50 tel kadar dökülürdü. bu dönemlerde sadece yağlanma problemim olduğu için şampuan arayışındaydım. bir sürü şey denedim ama hep aynı hep aynı... artık iyice sıkılmıştım. dedim evde ne varsa onu kullanim artık hem kremli şampuana alışırsa sonra normal şampuanlara döndüğümde daha rahat ederim... ama meğer ne büyük hataymış... 1-2 aydı sanırım tam bilmiyorum kremli şampuan kullandım baktım artık yağlanmayla hiç başedemez olmuşum yağlı saçlar için olan bi şampuana dönüş yaptım 1 ay olacak galiba onu kullanıyorum. yağlanma normale döner gibi oldu (yani zaten yağlı olan önceki saçıma diyim çünkü hala ikinci gün yağlanıyor) neyse yağlanmayı düşünemez oldum artık çünkü saç dökülmem arttı. önce 80 tel civarına çıktı sonra 100 120 derken bugün banyodan çıktığımda 150 küsür saydım ya
üstelik banyoda da 10-15 tel dökülmüştür
velhasıl kelam dooooğru eczaneye koştum. mevsimsel olabilir dedi. yaklaşık 160 tel kadar döküldüğünü söyledim mevsim geçişlerinde 150 200 e kadar normal olarak görülüyomuş. günde 200 tel yeni saçım çıkıyo mu ki dökülenler de normal olsun
saçma geldi yani. neyse saçıma bakıldı gözenekler tıkanmış. vishy nin yağlı saçlar için olan bi şampuanını önerdi bi de biotin... ama güvenemedim başka yere gittim orda da phytocedrat diye bi şampuan önerdi onu aldım ama ordaki kadın da ben sormadan cildim için de bi dünya şey önerip bana 250 tl lik bi fatura çıkarınca onun verdiği şampuana da pek güvenim kalmadı açıkçası. diğerlerini almadım tabi ama bunu da mecburen aldım. gerçi fiyat olarak internetten de baktım o konuda sıkıntı yok ama işe yarayıp yaramayacağından emin değilim. söz konusu saçlarım olunca çok kararsız kaldım....kullanan arkadaşlar varsa bilgilendirsinler lütfen kullanmadan gidip değiştiririm belki geç olmadan. iyi haberler alırsam da içim rahat kullanmış olurum. uzun oldu ama ilk defa böyle bi durum yaşıyorum ve takdir edersiniz ki moralim çok bozuldu. bilgisi olan ya da başka bişey önerebilecek arkadaşlar paylaşıp yardımcı olurlarsa çok sevinirim
şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme: