Saç Dökülmesi..? Hint Kınası ile bakım..?

tacsizprenses

Bir DiLeK TutTuMmm (:
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2006
6.246
1.616
373
Merhaba Anneler..

4 aYLIk bir oğlum var ve saçlarım felaket dökülüyor öyle böyle değil..Doktor vitamin eksikliğinden olabileceğini söyledi..Puff bilmiyorum ya bir de saç köklerim bazen ağrıyor ve acıyor elimi bile süremiyorum o kadar çok acıyor..

Hint kınası kullanmıştım bekar iken saç tellerim kalınlaşmıştı ve dökülmesi durmuştu bir de çok güzel uzamıştı =))) Şimdi de hint kınası yapmak istiyorum ama bir zararı var mıdır bilmiyorum..?

Tecrübelerinizi ve bilgileriniz paylaşır iseniz sevinirim..

Teşekkürler..

Keyifli Formlar Dilerim..

Canım ben ilk üye olduğum zamanlarda bir konuda da yazmıştım,hint kınası saçı çok erken beyazlatır..

Çok kuvvetli bir karışım ve içinde ne olduğu tam olarak belli değil..

Hint kınası yerine badem,susam,hint yağlarını karıştır haftada 3 gün saçına sür..

Birkaç saat beklet ve yıka..

Faydasını göreceğinden adım gibi eminim..

Teşekkür ederim..Badem yağı tatlı mı acı mı ? sanırım fark ediyor...Bir de oranlarını nasıl ayarlayacağım.. Bir zararı olmaz sanırım emzirirken..

Rica ederim canım..

Acı veya tatlı fark etmez ikisi de olur,alırken aktara da sorabilirsin..

Miktarı da hiç önemli değil..Zaten şurup şişesi gibi şişelerde satılıyor,ben bebe kolonyası kabında karıştırıp sürüyorum..

Emzirirken zararı olup olmayacağını bilemem,onu doktoruna bi sor..

Ama zararı olacağını sanmam çünkü zeytinyağı gibi bişey yani zehirli falan değil,doğal bu yağlar..

Ama sen yine de bir sor.

şunu da yapabilirsin.
ısırgan çayı içebilirsin.bir kısmını da saçına sürebilirsin.hem sütüne faydası olur hem saç dökülmeni keser.
hint yağı da iyidir.saçına sür, bir süre beklet ve yıka.sürümü zor yoğun bir yağ.ama saçtan kolay arınıyor ve çok faydası var.
bütün vitaminlerimiz bebişe geçtiği için dökülüyor saçlar.sağlıklı beslenmeye de dikkat et.
kınanın geri dönüşü zor diye biliyorum.önce kolay bakımlardan başla.
ayrıca saç dökülmesini durduran bioblas türü şampuanları da kullanabilirsin.

Tamam çok teşekkür ederimmm..

bugün doktora gittim önemli değil dedi öbek öbek dökülme açılma yok dedi..Çok dökülüyor dedim olur o kadar dedi..Sanırım bu yağlar iyi gelir çok saol canım

aa evet inan hiç aklıma gelmedi ablam kaynatıp suyu ile saçlarını yıkıyordu ben küçükken çok parlaklardı

bebeğim 3-4 aylıkken benim desaçlarım çok dökülüyodu her yer saç oluyodu sürekli süpürge açıyodum...
şimdi geçti, doğumdan sonra normal birşey yapmana gerek yok bir kaç ay sonra kendiliğinden geçer...

benimde çok fazla dökülüyodu. gitmediğim doktor kalmadı.
tahlillerim temizdi şükür...
sabahları uyandığımda yastığa bakınca ağlıyodum. o derece yani.
kuru maya ile bakım yapıyodum ben. bi süre sonra geçti.
mayanın faydası mı oldu yoksa kendiliğinden mi geçti anlamadım.

Doğum sonrası saç dökülmesi normal istersen avuç avuç dökülsün. Aynı durumu bende yaşadım. hergün forumlara girip kür tarifleri arıyordum. Kafamın özellikle yan tarafları acaip açılmıştı. saçım zaten cansızdı. Stres yaparsan daha çok dökülür.sarımsaklı şampuan, Sinamekili kür, yağ bakımları denedim. Şuan oğlum 1 yaşıan girecek ve 8. aydan itibaren dökülme durdu. Şimdi çıakn yeni saçlarımla uğraşıyorum. Küçük küçük zaptetmek zor oluyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…