Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç dökülme sorunsalım...

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
cnm ben burda özel bi hastanede yaptırdım dahiliye uzmanına gitmiştim.kanda biyoimya tetkikleri tiroid hormonuna çinko b12 demir deposuna kan sayımıma falan bakıldı.ferritin alt sınırı 18 iken bende 16 idi.biliyosundur ferritin 40 ın altına düşünce saç dökülmesi başlarmış.tiroide ultrasonda da bakıldı bişii çıkmadı.o zaman dahiliyeci cilt hastalıkları uzmanına sevk etti o da karışım vermişti eczanede hazırlanan.her akşam yap dedi ama benim sanki daha fazla döktü bu yağlı ilaçlı karışım düzenli yapmadım zaten küçük bi şişeydi bitti.devamı gelmedi.bende işte kan ilacımı kullanıyorum yazın daha bir oluk oluktu banyoda şimdi daha iyi ama kuruyana kadar dökülürken benim de içim gidiyo valla.mesela sabah kalktığımda şöyle saçımı sıvazlayıp çeksem epeyce geliyodu şimdi daha az.yarın bende bemiks evigen var onlardan sürsemmi aceba kafama offff ya offffffffffffffff:43:

ferittin evet bende yüksekti galiba 73 gibi öyle hatırlıyorum testler evde ben annemdeyim.
ferittin için verilen hapını düzenli kullan
hatta doktor bana 6 ay kullan dedi demekki uzun vadede iyi geliyoo düzenli al..
yağlar besler canım dökülmeyi durdurmaz.. çünki ben sığır iliği bile yaptım durdurmadı

aktar bana bi sarımsaklı şampuan önermişti cesaret edip kullanmadımm ama aklımda denicem bi ara fiyto..
kullanıcı yorumlarını okudum netten kullananlar memnun onuda denim bi ara diyorum annem kızıyo kafana bişe sürme yeter diyo..
bide lavanta kürü aktardan lavanta alıcam olan saçı dökmez nede olsa altı üstü ot bunuda kullananlar memnun denemkde fayda var derim..

canım sana kafana takma dicem biliyorum send ekızıcaksın çünki ben diyenlere kızıyordum şuan bak hatta saçımda örtü bar başörtüsü..
açığım normalde ama evde bağlıyorum ellerims açıma gitmesin diye yoksa habure bakim dökülüyomu diye diye elim hep saçımda olanıda ben döküyorum..
ellememeye çalışıyorum örtü taktım ondan..
ilacına devam et geçicek yanii doktor arkadaşım bile kadın kel kalmaz ne saçmalıyosun sen diyoo bana dökülen yerdne saç geliyo ama daha minik ondan saçın böle cılız duruyo diyo moral oluyo..:34:

Dipteki minik saçlarına bak mutlu ol..

bişey söyleyeyimmi bende uzun süre d.kontol hapı kullandım sonra varislerim falan vardı bıraktım.geçen düşünüyordum bu dk hapı hormon dengemi mi bozdu diye hapı bıraktım sonrasında sivilcelendim ama ne sivilcelenme...uzun süre kozmetik ürünler arası gittim geldim.sanırım 1 yıl kadar uğraştım.işte o zamanlarda saçımdada sorunlar başladı işte dediğim gibi geçen yaz yani 1.5 yıl olacak aşırı dökülme var.folik asit düşüklüğü varsa ben bilmiyorum bunu.elevit içinde folik asitte var sonuçta hamilelere kullanılıyor.aceba ona düzenli devam etsemmiki.bu arada dkontrol hapım ginera idi hap bıraktığımda 2009-2010 gibiydi..ayyyy belkide bu yüzden yaşadık bunları :52:

bişey söyleyeyimmi bende uzun süre d.kontol hapı kullandım sonra varislerim falan vardı bıraktım.geçen düşünüyordum bu dk hapı hormon dengemi mi bozdu diye hapı bıraktım sonrasında sivilcelendim ama ne sivilcelenme...uzun süre kozmetik ürünler arası gittim geldim.sanırım 1 yıl kadar uğraştım.işte o zamanlarda saçımdada sorunlar başladı işte dediğim gibi geçen yaz yani 1.5 yıl olacak aşırı dökülme var.folik asit düşüklüğü varsa ben bilmiyorum bunu.elevit içinde folik asitte var sonuçta hamilelere kullanılıyor.aceba ona düzenli devam etsemmiki.bu arada dkontrol hapım ginera idi hap bıraktığımda 2009-2010 gibiydi..ayyyy belkide bu yüzden yaşadık bunları :52:

benimde kafamda ? oldu..
bende microgynon kullandım değerler düştüü vücutta hiç böle bişi yoktu..
zaten d.k hapları hormon bozuyo açıkcada söylüyolar..
kan pıhtılaşması varis saç dökülmesi yaptığı sürekli söyleniyoo..
benim regl dönemlerimdeki kanmamda pıhtı şeklindeydi ben aslında ondan bıraktım saçımın dökülme olayıda üstüne gelince bıraktım hepden
onu kontrole gidince sorcam..
sağlık ocağındaki pratisyen dok sordum ben bilmiyorum dedi..
ben kendi dok. sorim öğrenim haber ederim iyice..
ama kadındoğumcuya gidipde yine bi tahlil felan yaptırmadan kullanmamk lazım..
belkide bu haplar olduk böyle bacımm:5:
şimdi bide hamile kalma stresi gelir üstünee sonra doktor stres varmı diyoo olmasında nolsunnn var var doluuu hemdee

benim folikasit ilacım folbiol..
birde bu folikasit ve çinko değerleri sağlık ocağı öle genel testte çıkmıyo bende özelde yaptırdım orda çıktı..
bi abla var aile dostumuz benle bi dalga geçiyoo senin neyin düşmüştüü foliklerin mii düşmüştüü diyoo:9::9:
hee diyom foliklerim diplerdeymişşş yerlerdeymişş diyom:9:
duruyo duruyo kızın folikleri düşmüş diyoo delü yaa

geçsinler dalgalarını yaşamayan bilemez avuç avuç klozete saç atarken onlar yanımızda değiller...saçımı düzleştirmek istiyorum mesela o zamanda dökülüyor millet saçını oraya buraya sallarken ben şık bir topuz yapmaya çalışarak işe gidiyorum.yaşamayan anlamaz.ben eleviti kullanabilirim işyerimdeki dr hepsini kapsayan mükemmel bir vitamin demişti.bu gidişle prof olucaz valla.

geçsinler dalgalarını yaşamayan bilemez avuç avuç klozete saç atarken onlar yanımızda değiller...saçımı düzleştirmek istiyorum mesela o zamanda dökülüyor millet saçını oraya buraya sallarken ben şık bir topuz yapmaya çalışarak işe gidiyorum.yaşamayan anlamaz.ben eleviti kullanabilirim işyerimdeki dr hepsini kapsayan mükemmel bir vitamin demişti.bu gidişle prof olucaz valla.

neler araştırmadım kii..
niye dökülür..
ne kadar dökülür..
hangi ilaç iyi gelir.. kafamıza göre alamıyoruz tabiki..
yok genetik döküle yok pkomuyum yok guatrımmı var baya baya hatalık çıkarmıştım kendime..
tek pişmanlığım şu sığır iliği o ne biçim bi yağdır anamm anamm anammm lavobo tabak tencere kaşık küvet musluk hepsi battı baştan cifledimm saçımıda 2 defa sabunla çitiledim 3 defa şampuanlaa nerden öle bişe bulaştımm kendime çok kızdım hiç tavsiye etmem sterse saçın bonusss olcak deseler yok anacım yok berbat bişi

dün itibariyle feci boyun sırt tutulması yaşıyorum ilaçlarım var ve çoğunlukla yattım dün gece bugün nefes alamıyorum sanki...demir ilacımı sabah almadım öğlene doğru elevit aldım bi tane.sarı kantaronuda kestim belki etkileşim falan yapar korkuyorum..yarın akşam saçımı yıkayıp banyo yapıcam korkuyom valla bakalım yine ne kadar dökülecek...:5:

dün itibariyle feci boyun sırt tutulması yaşıyorum ilaçlarım var ve çoğunlukla yattım dün gece bugün nefes alamıyorum sanki...demir ilacımı sabah almadım öğlene doğru elevit aldım bi tane.sarı kantaronuda kestim belki etkileşim falan yapar korkuyorum..yarın akşam saçımı yıkayıp banyo yapıcam korkuyom valla bakalım yine ne kadar dökülecek...:5:

Çok geçmiş olsun canım
bende demin yıkadım yine 30-40 tel gitti:5:
gün içinde pek dökülmüyo ama banyoda ve sonrası tararken dökülüyo..
iğneminde 5. günü 5 iğnem daha var kan hapıma devam ediyorum folikasit için olan hapıma henüz başlamadım doktor iğne bitince başla dedi..
büyük bi sabırla bekliyorum dursun diyee ama acaba ilaç nekadar sürede etki gösterir bilemedim kii:26:

yeni haftamız hayırlı olsun.
bende dün akşam yıkandım eskiye göre daha iyiye gidecek gibi geldi çünkü yazın ve sonbahar başında çok daha fazlaydı.hatta foto çektim cep ile sonraları karşılaştıriim dedim belki becerebilirsem eklerim buraya.iyice piskopata bağladık haa bu arada :27:
bende bugün iğne oldum kaslarımın açılması için haplar fayda etmedi.sabah demir hapımı da içtim 2 tablet kaldı sonra kansayımıma bakıcaz.bu arada elevit almaya devam bu sırt boyun tutulmalarm için b vitaminlerini kullanmam gerekiyormuş.inşallah iyileşicez saçlarımız güçlü güçlü olacak :7:

Son düzenleme:
Benim hala banyoda saçlar fena gidiyo:5:
kokuyorum dökülme durmucak diye..
bugün tedavi 6. günüm acaba acelemi ediyorum biraz zaman mı geçsin ama kel kalcam saçımın bi yeri açılcak korkusu yiyo içimi..
napcam bilmiyorum çok üzülüyorum..
bu ilaçlarda etki etmesse bittim ben:5:

Kızlarrr :) nette gezinirken Vichy saç gökülmesine engel serumunu buldum. aranızda kullanan var mı??:54:

Kızlarrr :) nette gezinirken Vichy saç gökülmesine engel serumunu buldum. aranızda kullanan var mı??:54:

duydumda kullanmadım bu aralar otacı naturway ve prozinç arasında araştırma yapıyorum prozinç mor kutu yağlı ve dökülen saçlara göreymiş kullanıcıların çoğu memnun tereddütteyim hala..:40:

Benim hala banyoda saçlar fena gidiyo:5:
kokuyorum dökülme durmucak diye..
bugün tedavi 6. günüm acaba acelemi ediyorum biraz zaman mı geçsin ama kel kalcam saçımın bi yeri açılcak korkusu yiyo içimi..
napcam bilmiyorum çok üzülüyorum..
bu ilaçlarda etki etmesse bittim ben:5:

canım bu kadar moralini bozma lütfen tedavini aksatma eminim 1 ayda hissetmeye başlarsın gelişmeleri.daha çok yeni.biz hemen herşey bir anda olsun etkisini görelim istiyoruz bak ben 1 yıldır demir takviyesi alıyorum.allahın izniyle herşey düzelecek pozitif düşün lütfen moralini bozma.ne düşünürsek beynimize ve vücudumuza o etki ediyor unutma cnm:38:

canım bu kadar moralini bozma lütfen tedavini aksatma eminim 1 ayda hissetmeye başlarsın gelişmeleri.daha çok yeni.biz hemen herşey bir anda olsun etkisini görelim istiyoruz bak ben 1 yıldır demir takviyesi alıyorum.allahın izniyle herşey düzelecek pozitif düşün lütfen moralini bozma.ne düşünürsek beynimize ve vücudumuza o etki ediyor unutma cnm:38:

saol canım benim desteğim için hep dedim kii saçlarımı bir kurtarim burdaki herkesede yardımcı olcam hep böyle geçti içimden o yüzden de konuyu açtım ama gidişat böle olunca moralim bozuluyoo..

evet cnm daha erken galiba folbiol a bile başlamadım henüz iğne bitmeden başlama dedi doktor..

birde zinco ve biotinide araştırıyorum b12 iğnem bitince belki biotin takviyesi yaparım o da vitamin..

ve vücut fazlasını atıyormuş zararı yokmuşş..
dile kolay 6 ay tedavi 2. ayın sanırım etkisini göstermeye başlıcakki doktor 2. ayında kontrole gel dedi..

böyle dökülmeye devam ederse kafamda saç kalmıcak korkuyorum..

konuya gırmek ıstıyorum benım saclarım dokuluyordu ısırgan suyu kullandım duzeltı ama sacları cıkartan gurlestıren cabuk uzatan en ıyı formul kasaptan bedavaya alabılecegınız kemık ılıgı lavanta zeytın yagı karısımıymıs bu forumdada yer vermısler harıka sonuclar alan var arastırın derım bende denıcem yanlıs bu ılıklı formul kellerde cozum yaratmıyor haberınız olsun ılgılenen olursa detay yazarım okudugum yazıdan

saol canım benim desteğim için hep dedim kii saçlarımı bir kurtarim burdaki herkesede yardımcı olcam hep böyle geçti içimden o yüzden de konuyu açtım ama gidişat böle olunca moralim bozuluyoo..

evet cnm daha erken galiba folbiol a bile başlamadım henüz iğne bitmeden başlama dedi doktor..

birde zinco ve biotinide araştırıyorum b12 iğnem bitince belki biotin takviyesi yaparım o da vitamin..

ve vücut fazlasını atıyormuş zararı yokmuşş..
dile kolay 6 ay tedavi 2. ayın sanırım etkisini göstermeye başlıcakki doktor 2. ayında kontrole gel dedi..

böyle dökülmeye devam ederse kafamda saç kalmıcak korkuyorum..
dökülmen ne durumda? Faydasını gördüğün birşey oldu mu?

Back