Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç dökülme sorunsalım...

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

tr_lelli

Elbet bir gün çiçek açar umutlar 🌸
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
44.912
114.333
798
EVETTTT sanırım saç dökülme sorunsalımın nedenini buldum gibi..

tedaviyede başladım..

b12 biraz düşükkk folik asit oranım çok çokkk düşük çıktı...

doktor tahlil sonucuma baktığımda sen nasıl ayakta geziyorsun? dedi... üşümüyomusun? dedi höng oldum bildiğiniz titriyorum ne üşümesiii.. halsizlikde vardı evet... ve ben sadece saçım dökülüyo diye gittim doktor bunları söledi..

ama sağlık ocağında test yaptırdım bana herşey normal dediler dedim...
al bunu (tahlilde işaretledi oranları) git göster bakalım normalmiymiş dedi...
10 tane iğne(b12)
1 kutu kan hapı
1 kutufolikasit hapı
ve piyasa şampuanı kullanmak yok dedii ZETİON verdi..
birde stres için (panikatağım ben) depresan tarzı bi ilaç yazdı kendini dinlememen için yazıyorum kafana takma artık saçlarını diye dedi.. (kullanırmıyım bilmiyorum bakarıss)

ve tedaviye başladım bakalımmm..

ilaçlar 6 ay kullanılcak..
iğne 10 gün vurulucak..

tek diyebileceğim iyi bir cildiyeciye gidin orda burda (benim gibi) yaptırdığınız tahlil sonuçlarına bakmayın..
çok pişmanım olan 3 ayıma oldu..
2 ay sonra tekrar bana kontrole gel dedi..

Gidişattan haberdar edicemm benim gibi saç dökülme sorunu olan bütün arkadaşlarada şifa diliyorum..

EVETTTT sanırım saç dökülme sorunsalımın nedenini buldum gibi..

tedaviyede başladım..

b12 biraz düşükkk folik asit oranım çok çokkk düşük çıktı...

doktor tahlil sonucuma baktığımda sen nasıl ayakta geziyorsun? dedi... üşümüyomusun? dedi höng oldum bildiğiniz titriyorum ne üşümesiii.. halsizlikde vardı evet... ve ben sadece saçım dökülüyo diye gittim doktor bunları söledi..

ama sağlık ocağında test yaptırdım bana herşey normal dediler dedim...
al bunu (tahlilde işaretledi oranları) git göster bakalım normalmiymiş dedi...
10 tane iğne(b12)
1 kutu kan hapı
1 kutufolikasit hapı
ve piyasa şampuanı kullanmak yok dedii ZETİON verdi..
birde stres için (panikatağım ben) depresan tarzı bi ilaç yazdı kendini dinlememen için yazıyorum kafana takma artık saçlarını diye dedi.. (kullanırmıyım bilmiyorum bakarıss)

ve tedaviye başladım bakalımmm..

ilaçlar 6 ay kullanılcak..
iğne 10 gün vurulucak..

tek diyebileceğim iyi bir cildiyeciye gidin orda burda (benim gibi) yaptırdığınız tahlil sonuçlarına bakmayın..
çok pişmanım olan 3 ayıma oldu..
2 ay sonra tekrar bana kontrole gel dedi..

Gidişattan haberdar edicemm benim gibi saç dökülme sorunu olan bütün arkadaşlarada şifa diliyorum..

canım benim çok geçmiş olsun(dert ortagım) :D ben zaten saglık ocagına hiç gitmedim cildiyeye gitttim ama kanımda hiç bişe çıkmadı hormonlarıma baktırıcam ama onunda zamanı var.. bu kadar şeyi nasıl kanda görmediler sende ilginç :S yani saglık ocagı hiç bişeye yaramıyo bunu anladık :S ama cildiyedeki kan tahllilindemi çıktı bunlar, yani ???? zetionun şampuanı mı varmış ilk defa duyuyorum :D

canım benim saolasın..
bulunduğum semette özel bi polklinik var..
benim daha önceki doktorum bu doktorum..
sivilce problemim vardı yine sayesinde iyi olmuştum ben maddi açıdan gidememiştim..
artık paraya kıycam gitcem dedim işte doktor 4-5 senelik doktorum çokda yardımcı oldu saolsun..
doktorum güldüüü git o sağlık ocağına bunu göster neresi normal bunun dedi..
ben saçım çok dökülüyo dedim muayineye girdimm bana 6-7 tane arancak olan şeyler işaretlenmiş tahlil kağıdı verdi (sanırım sçaı tetiklicek olanlar) bende yaptırdım..
sonucunda folikasit oranım çok çok düşük çıktı sen nasıl geziyosun dedi bana..

şapmuana gelince ilaçlarımı yazdı sonra dedim ki saçım çok yağlanıyo her gün saçımı yıkıyorum bıktım dedim..
piyasa şampuanı kullnıyorum elidor felan dedim pantenmiş elidormuş hepsini bırak yazdığımı kullan dedi..
pek görünüşte şampuana benzemiyo kücükde bişi, sanırım ben ayda 3 tane harcarım bundan fiyatı 4 lira..

çinkoma bişe demedi zinco da verir diye baktım ama vermedi..
sonuç 10 gün iğne..
6 ay folikasit ve kan hapı
şampuan..

başladım bakalım bismillah dedim bi dursaaa neler yapmıcammm ama admaın verdiği ilaçlar yarıyor önceki hastalıklarımdan biliyorum..

sende durumlar nasıl dökülme devam mı

tr-lelli cok sevindim en azından simdi neye ihtiyacın var biliryorsun. Umarım bir an önce saglıklı ve dökülmeyen saclara kavusursun. Bu arada bende bir doktora göründüm. Genel olarak sikayetlerımı dınledı ve bi sürü test verdi. Fakat bana sana verilen testlerden vermedi. Önce saclarımı inceleyip ne yazıkkı sacımda 'erkek tipi dökülme' oldugunu söyledi :( Bu arada benim ailemde özellikle halalarımda ve babamda bu tür bi sac dökülmesii vardı. Ama ben yinede doktorun kendi teşhisinin önemli olacagını düşünerek ona bundan bahsetmemiştim. Yarın hormon ve diger tahlil sonuclarımı alıcam. Bu arada bende placenta şampuanını aldım ve kullanmaya başladım. Fakat benim yağ sorunum öyle şampuanla felan gececek gibi degil.
Arkadaşlar bu derdin dermanı yok ve bu çaresizlikten anca aynı duyguları yaşayanlar anlayabilir. Kime sacım yağlı desen, hemen sana söyleyecegı sey iki gün beklet sacını alıstırmıssın der. İnanın artık böyle söyleyen insanlardan bıktıgım icin kimseyle paylasmıyorum derdimi.uff umarım bi derman bulur tıp bizede :)

saol cnmm tedaviye başladım umarım tedavimin cevabınıda alırım durur kahrolası dökülme..

yok yaa öyle 2 gün yıkama beklet diyenlere bakma sen daha beter oluyo daha çok yağlanıyo..
sık yıkıyorum ben yağlandıkça daha çok dökülüyo..
bu şampuanıda sanırım bi süre kullanıp bitkisel bi şampuanla devam ederim..
sürekli kullanmam krem gibi bişi tuhaf geldi bana..

benim hiç saçımı incelemedi çünki bölgesel açılmam yok genel bi seyrelme var..
eğerki saç dökülme sebebim buysa zaten durucak zamanla değilse bilemiyorum..
doktor bundna kaynaklandığını söyledi..
en azından bişiden kaynaklandığı bilindiğinde tedaviye başlıyosun diğer türlü insan napcanı bilemiyo..
kafama çok takıyorum diye bide sakinleştirici dayadı:1:
ben antidepresanı bırakmışım adam bana sakinleştirici dayıyoo..

umarım sende çaresini bulursun ama bak yukardada yazdım ben bişiyim yok sanıyodum sağlık ocağındaki tahlil sonucuma göre..
artık neye inancamı şaşırdım..
1.5 ayım bişim yok durur diye gzdim durdum boşa zaman harcamışım eğer bu tedaviyle durucaksa çok yazık oldu gecen zamanıma acıyorum..

hiç kimse anlamıyor..
anneme diyorum ki saçım dökülüyo(ama hani 3-5 tel dökülse inan bende umursamıcam günde 200 tel rahat dökülüyodu) annemden cevap benimkide dökülüyoo..
eşime diyorum saçım dökülüyo strestendir strestendir takma kafana diyodu..
arkadaşıma diyorumm elini saçına atıyoo bak benimkide dökülüyo mevsimsel diyo..

onlar byle dedikçe bana sinir geliyodu..
ben kendimi tanıyorum saçımıda bu stres mevsimsel değil baya baya tutam tutam dökülüyo kemoterapi görenler gibi..
bi ara kendi kendime dedim ki keşke dökülenleri atmasaydım kendime postiş peruk yapardım o derece saç kaybettim:14:

evet tr-lelli malesef bende kafama cok takıyorum ama saç o kadar önemli bir unsurki, bize özgüveni veren ve kendimizi dişi gibi hissetmemizi sağlayan en önemli şeylerin basında geliyor. Bu nedenle bu kadar dert etmekde sonuna kadar haklıyız cnm. Umarım tedavin olumlu cevap verir. Burdan paylaşalım lütfen :d Bende herhangi bir gelişme olursa yazacagım. :)))

evet tr-lelli malesef bende kafama cok takıyorum ama saç o kadar önemli bir unsurki, bize özgüveni veren ve kendimizi dişi gibi hissetmemizi sağlayan en önemli şeylerin basında geliyor. Bu nedenle bu kadar dert etmekde sonuna kadar haklıyız cnm. Umarım tedavin olumlu cevap verir. Burdan paylaşalım lütfen :d Bende herhangi bir gelişme olursa yazacagım. :)))

tamam canım ben gidişattan haberdar edicem sende et..
tabiki önemli yha olmaz olurmu dışarı bile çıkasım gelmiyo bazen..
helede yağlı olunca hergün yıkamakda bu soğuk havalarda sinir ediyo benii..
saçlarımı kaybetmeye başlayınca anladım değerini.. yinede şükür ya saçkıran felan olsaydı mazallah..:31:

inşallah olumlu sonuçları biran evvel alırsın canım. kk da saç dökülmesi sorunu olan bütün kızlara hep söylüyorum, önce bir dermatologa görünün diye. teşhis yapıldıysa sonucu çabuk alırsın, çok büyük geçmiş olsun canım...

aynen canım katılıyorum otla yağla hiçç uğraşmasınlar..
iyi bi cildiyeci bulup derdinizi anlatın..
daha bugün 2. günümm bakalımmm valla durduğu an ellerimde çiçekle dok. kapısındayımm:17:
öncelikle bide herkes vücudunu tanımalı..
dökülme normal 3-5 telmi yoksa çokmu?
benim saçım hiç dökülmesdi 3 aydır tuttuğum elimde kalıyodu kesin bişi vardı..

bu gibi şelerde mevsimsel demeyin

stres demeyin.. çünki mevsimsel 3-5 ay sürmez..

benim en stresli olduğum dönemlerdeee saçım dökülmezdiki hiç.

bana göre saç dökülmesinin(şiddetli durmayan dökülme) nedenleri
1. ırsi, genetik..
2. hastalığa bağlı

Bişiler daha sölicem..

dökülme devam ederken..

şampuanıma çamterebentin koydum..
sarımsaklı şampuan kullandım..
revigen+bepanten+bemix+bağdem yağı hepsini karıştırıp kullandım..
yumurta sarısı+badem yağı+zeytinyağı uyguladım..
sirkeli suyla duruladım
sığır iliğini uyguladım
sarımsak suyunu sürdüm saç diplerime(kaşımada sürdüm kaşta gürleşme oluyo tavsiye ederim ama saçımdaki sorun dkülme içten gelen bişin var olduğundan etkisi 0)
barcelino saç bakım yağı uyguladım..

(ben bunları belli aralıklarla 3 ay içinde yaptım)

sonuç:0..
daha öncede kullandığım küerledi bakımlardı bir çoğu sinamekili kürle bile gecen sene saçım uzamıştı..
yani bu kürleri sağlıklı saça uygulayın dökülen saça değil..,
hiç biri dökülmeyi durdurmuyo inanmayın bknz ben uyguladım durmadı..

canım çok sevindim en azından şimdi biliyorsun bişeyler eksik ona göre tedaviyi uygularsın şifa bulursun inşallah.benimde 1 yıl önce şiddetli dökülmem başladı.gerçi saçım illaki dökülürdü yani öyle 3-5 tel banyoda döküldüğünü hiç bilmem.hep daha fazlası olurdu.eylülde mevsim değişir kasım a kadar dökülme daha şiddetlenirdi.geçen yaz başladı anladımki bişiiler var içerde.1 yıldır uğraşıyorum.önce günde 1 adet kan ilacı aldım ferritin değerim düşüktü.sanırım bu günlük doz bana yetmedi 1 yılda dökülme miktarı fazla değişmedi.40 gün önce ferrosanol a başladı dr,daha etkili diye.bakalım birkaç tane kaldı merak ediyorum ne oldu diye.bu arada elevit vitamin de kullandım ama çok çok düzenli değil.saçlarımı kestirdim epeyce kulak altıı hizamda..sonbahar dökülmesinin geçmesi gerekiyor normalde ama hala çok parlak sayılmaz durumum.gerçi o zamana göre daha iyi elbette.üzülüyorum hemde çok..ama napim sabırla bekliyorum.yine forumdaki arkadaş sarı kantarondan bahsetmişti geçen ondan da aldım hem bu ara sinirlerim çok gergin herşeye kızıyorum sanırım yogunluktan.kantaron belki iyi gelir dedim 4.günüm.gece yatmadan önce alıyorum.şampuanımıda değiştirdim bioblas aldım.saçım eskisi gibi değil oldukça saç kaybettim bu sürede.seyrekleşti haliyle..kalan sağlar bizimdir hesabı bari kalanlar dökülmese diyorum.bide dipten uzayan saçlar var böyle 2-3 cm falan epeyce var.aceba dökülenler çıkıyormuki.offff b sorun yüzünden aylardır föne gidemiyrum sanki yıkayıp tararlarsa epeyce bi kısmı tarakta kalıcak:5: sizinde öylemi kızlar benim banyodan sonra kuruyana kadar çok dökülüyor yaaaa:50:

çok teşekkür ederim canım saolasın

Ben dökülen saçların çıkacağına inanıyorum canım çünki saçlar dökülür yenisi çıkar hatta birazı dinlenme evresinde olup tekrar çıkarmış..
ırsi genetik bi dökülme yoksa mutlaka çıkacak.. ama eski haline dönermi? gürleşir mi ? orasını bende bilmiyorum

ben 10 tane b12 vitamin iğnesi vurunuyorum şuanda..

doktor bi arkadaşım var onlada konuştum 10 tane iğne verip ilaç vermemesinin sebebi iğneyi vücuda vitamin depolucak dedi..

bana b12 hapı vermedi sadece iğne şeklinde verdi..

kan hapımda Tardyferon folik asit hapım folbiol..

zetion şampuan verdi bide..

6 ay kullanıcam ama çok emim olmamakla birlikde snaırım tedavim cevap veriyo diyorum..
hani saçlarımı salamıyordum döküldüğünden çünki hep elim gidiyodu sacıma ve saçlarım elimde kalıyodu şuan ellerim yine saçıma gidiyo ve saçımı salıyorum bi kaç tel geliyo elime eskisi gibi gelmiyoo..
sanırım olucak gibi.. henüz 3. günüm ama..
çinko da kullan dedi bana doktor arkadaş fazlasını zaten vücut dışkıyla atıyo zararı olmaz dedi belki 1 kutuda zinco alabilirim iğnelerim bitsin..

dökülmem durduğunda yinede aklım biraz bulanık çünki saçım çok seyreldi minik saçlar şuan var çıkan tedaviyle birlikde dahada çok çıkar dedi doktor ama tekrar eski haline gelirmi orası kafamı çok karıştırıyoo:44:

evet canım ya aynen bende merak ediyorum o çıkan saçlar çoğalıp gürleşecekmi:44:
etrafta herkes saçım dökülüyor diyo ya çok uyuz oluyorum bizimki gerçekten farklı bişey...yaşamayan anlamaz.benim işte geçen yaz tiroid hormonlarıma bakıldı normaldi.pko olsa adetlerim şaşmıyor-kilom yok hani diyorum başka ne olabilir.allahım bize şifa versin.banyoda nasıl senin canım ıslakken falan çektikçe böyle saçını geliyomu:14:

evet canım ya aynen bende merak ediyorum o çıkan saçlar çoğalıp gürleşecekmi:44:
etrafta herkes saçım dökülüyor diyo ya çok uyuz oluyorum bizimki gerçekten farklı bişey...yaşamayan anlamaz.benim işte geçen yaz tiroid hormonlarıma bakıldı normaldi.pko olsa adetlerim şaşmıyor-kilom yok hani diyorum başka ne olabilir.allahım bize şifa versin.banyoda nasıl senin canım ıslakken falan çektikçe böyle saçını geliyomu:14:

banyodada dökülüyo cnm tararkende gün içindede elime geliyoo..
pko olsa bende öyle düşündüm adet geçikmesi ve tüylenme oluyomuşş..
guatr bende baktırdım normal değerlerde dedi..
benimde etrafımda herkes öyle diyoo ama onlarınki benimki kadar asla değildir..
ben oturup sayıyodum artık kafayı yicektim..
ben durumdan ilaçlarımın tepkisinden haberdar edicem dökülme durduğunda felan şuan bi azalma var gibi kesin bişe yok ama hala dökülüyo..
mesela dün tedavimin 2. günüydü duş aldım banyodada dökülde tararkende yine bi 20-30 tel gitti.
yarın tekrar yıkayıp tekrar bakıcam nekadar dökülüyo diyo ancak ozamanlar daha iyi anlayabiliyorum dökülmenin fazlalığını çünki suyla beraber dökülme çok oluyoo..

Dökülmeyi durdursak bakım yaparıs en azından çıkan saçlara destek amaçlı bakımlar yaparıs önce dökülmeyi durdurmalıyız..

ebuşşşcum cnm bişi sorim bide sen kan tahlili yaptrdın mı?
yaptırdıysan nerde yaptırdın?

çok şaşırdım şuan b vitamini eksikliği üşümeyemisebep oluyomuş bende cildiyeye gitmiştim kan sayımım falan noraml çıkmıştı birtek b vitamini eksikliğin var demişlerdi benim gitme amacım hormon bozukluğu olupolmadığını öğrenmek içindi saçlarımçok dökülüyor sitresten sanıyodum oda b vitamindenmiş bana sadece bir hap verdibidaha kulanıpkulanmamam konusunda birşey söylememişti bende bidaha gitmedim sağol en azından neden üşüdüğümü ve saçlarımın neden döküldüğünü öğrendim bu arada benim bildiğim zetion kepek için kulanılır saç dökülmesine de demeki faydası varmış:30:

çok şaşırdım şuan b vitamini eksikliği üşümeyemisebep oluyomuş bende cildiyeye gitmiştim kan sayımım falan noraml çıkmıştı birtek b vitamini eksikliğin var demişlerdi benim gitme amacım hormon bozukluğu olupolmadığını öğrenmek içindi saçlarımçok dökülüyor sitresten sanıyodum oda b vitamindenmiş bana sadece bir hap verdibidaha kulanıpkulanmamam konusunda birşey söylememişti bende bidaha gitmedim sağol en azından neden üşüdüğümü ve saçlarımın neden döküldüğünü öğrendim bu arada benim bildiğim zetion kepek için kulanılır saç dökülmesine de demeki faydası varmış:30:

canım bende şaşırdım..

değerlerime baktı doktor sen nasıl geziyorsun dedi..:53: höng oldumm..
nasıl yani dedimm sen iyi ayakta geziyosun halsiz yorgun hissetmiyomusun kendini dedi hiç üşümüyomusun dedii..
ne üşümesi ben bildiğiniz titriyorumm sıtma geliyor arada..
şuan üşümemde iyi eskisi gibi değil nerdeyse eldivenle çıkıcam dışarı utanmasam o dereceydim..

bunlar yorgunluk halsizlik üşüme ve saç dökülmesine sebepmiş..
zetion verme sebebide hergün saçımı yıkamak zorunda kalıyorum çok yağlanıyo dedim öyle verdi..

sağlık ocağı testlerinde bana normal dediler boşa zaman harcadım bildiğim tanıdığım dok. gittim hemen çaresini buldu böyle şetleri önemseyinn siz vücudunuzu iyi tanırsınız olağan dışı bişi olduğunda peşine düşün bırakmayın..

vala yadıklarını okuduğumda bende hönk oldum :1: çünki doktor bana b vitaminieksikliğinin ortaya çıkatrığı hiçbirsorunu anlatmadı ben hormon bozukluğu için çıktığımdan olabilir sadece netten okudum nelerin sebep olduğunu falan ama bunları bilmiyodum halsizlik bendede çok oluyo sanki üstüme biöküzoturuyo :1: aynen bende senin gibi aşırı üşüyorum yaz gelmeye başladığında milet tişörtlerle dışarı çıkmaya başlıyo ben hala kışlıklarla milet beni üşütük sancak :9: hakat üştüğüm yani

cnm ben burda özel bi hastanede yaptırdım dahiliye uzmanına gitmiştim.kanda biyoimya tetkikleri tiroid hormonuna çinko b12 demir deposuna kan sayımıma falan bakıldı.ferritin alt sınırı 18 iken bende 16 idi.biliyosundur ferritin 40 ın altına düşünce saç dökülmesi başlarmış.tiroide ultrasonda da bakıldı bişii çıkmadı.o zaman dahiliyeci cilt hastalıkları uzmanına sevk etti o da karışım vermişti eczanede hazırlanan.her akşam yap dedi ama benim sanki daha fazla döktü bu yağlı ilaçlı karışım düzenli yapmadım zaten küçük bi şişeydi bitti.devamı gelmedi.bende işte kan ilacımı kullanıyorum yazın daha bir oluk oluktu banyoda şimdi daha iyi ama kuruyana kadar dökülürken benim de içim gidiyo valla.mesela sabah kalktığımda şöyle saçımı sıvazlayıp çeksem epeyce geliyodu şimdi daha az.yarın bende bemiks evigen var onlardan sürsemmi aceba kafama offff ya offffffffffffffff:43:

şimdi tek bişe kafama takıldı sormaya unuttum doktora artık kontrolde sorucam adam başhekim zırt pırt gitmim yanına kovalıcak beni..
doğum kontrol hapı folikasit eksiklği yapıyomuş diye okudum nette..
acaba doğrumu bunu öğrenmeye çalışıyorum çünki ben 10 ay doğum kontrol hapı kullanmıştım sonrasında yaşadım böle şeler acaba doğrumu çünki tekrar kullanmayı düşünüyorum kafam karışıkk bide kadındoğumcuya gitcem galiba bu gidişle..
27 yaşında doktorlardan çıkamıyorum ne iş anlamadım gitti

Back