• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç derimde çıkan yaralar lütfen yardımcı olun :(

sepetsepetyumurta

Bırakın Parlicaaam:)
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2007
1.414
31
118
Ankara
Dün saçlarımı boyattım . Boyattığım yer Ankaradaki en ünlü kuaförlerden biri . diplerim krem açıcı ile açılıp boyandıktan sonra boyanın kurumasını beklerken inanılmaz yanma batma hissettim yerimde duramayacak kadar şiddetli bir yanma oldu . Yıkanıp fönlendikten sonra gece farkettim ki enseme yakın bir yerde bir yara oluşmuş . Biraz uğraştım koparttım kanadı. Bu sabah baktığımda ise yaraların yayıldığını gördüm . Şimdiyse en az 7-8 yerde yaralarım var:s çok uğraştığım kopardığımdan mı oldu bilmiyorum .
Çok korkuyorum ya saç kıran olursam dökülürse saçlarım :(

Renk açılırken saç derisi yanmış olabilir. Benim de bazen oluyor. Kabuklanıyor ve sanki kepeklenmiş gibi görünüyor. Bi kaç yıkamada düzeliyor. :18:

dokora gitmeme gerek var mı acaba ?

bu durumlar cogu icin basit olsa da aslinda buyuk bir kuafor hatasi!!!!!!!:47: kuafor tupe tuz sac terini yakmis ve buda alerjik sydrom yapmis...bu illerde devamli boya sirasinda yanma ihtimalini olusturuyor, turkiye de aynidir direk hastane gidip rapor alsan kuafor e tazminat davasi acabiliurdin adam yaralamaya geciyor, cunki bu yanma sirasinda alerji sok gecire bilirdin ayni durumdan ingiltrede bi kiz öldü....bu kadar basit gormeyen bu olaylari lutfen...yanik cremi alman gerekli yaralarla oynama ,bidakinede acisi kullanirsalar 3% acisi kullansinlar söyle gerekmedigi halde hic kullanma , belki bundan sonra boya ya bile alerji olma ihtimalin var, basit gorme canim

dokora gitmeme gerek var mı acaba ?

Bana sorarsan var. Ne olacağı belli olmaz bir cilt doktoruna görünsen iyi olur. Daha önce o kuaföre gitmişmiydin. Bence bir daha gitme, belli ki kullandığı ürün yan etki yapmış sende (ünlü kuaför diyorsun ama alerjik test uygulamak aklına gelmemiş kuaförün, evde yaptığımız kıytırık saç boyalarında bile test uygulayın diyorlar). Ben olsam gitmezdim o kuaföre bir daha saç boyatmaya, föne filan gidersen de söyle böyle böyle oldu diye..

galiba haklısınız yarın gidip göstereceğim yaralarımı .Çok ünlü bir yer annem fön için bile oradan başka bir yere gitmezdi bende neden böyle oldu bilmiyorum.
Geçer falan dedi annem de ama dediğiniz gibi basit bir konu değil bu . Keşke zamanım olsaydı da bu işi mahkemeye taşıyabilseydim . Ciddi bir kuaför hatası gerçekten

galiba haklısınız yarın gidip göstereceğim yaralarımı .Çok ünlü bir yer annem fön için bile oradan başka bir yere gitmezdi bende neden böyle oldu bilmiyorum.
Geçer falan dedi annem de ama dediğiniz gibi basit bir konu değil bu . Keşke zamanım olsaydı da bu işi mahkemeye taşıyabilseydim . Ciddi bir kuaför hatası gerçekten

uzerinden kac gun gectiki?? ve gittiginde yaninda biri varmiydi , yarin hemen hastaneye git rapor al bilirler zaten boya asitinden yandigi icin ve kabuklanmaya bagli bilinirde kac gun gecti diye, o raporlar git mahkemeye danis tr de nasil tam bilmiyorum ama belirli bi zaman asimi var yani, ve kuafor git yaninda kalmasin bu ne terbiyesizlik böyle herkesin isini dogru duzgun yapsin....sonucta bedava yada hayrina yapmiyorlar

bence de bir an önce doktora görünün. doktor gerekli ilaçları-merhemleri verecektir. bir de bir daha röfle yaptırırken diplere yakın yaptırmayın, saç derisine kesinlikle değmesin. malzeme ne kadar kaliteli olsa da (ki onu da bilmiyoruz, hangi marka oryal ve oksidan kullandıklarını göstermiyorlar ki, ama göstermeleri de lazım, dandik ucuz marka kullanıp çok pahalıya işlem yapanlar malesef ki var) böyle alerjik reaksiyon olabilir.

uzerinden kac gun gectiki?? ve gittiginde yaninda biri varmiydi , yarin hemen hastaneye git rapor al bilirler zaten boya asitinden yandigi icin ve kabuklanmaya bagli bilinirde kac gun gecti diye, o raporlar git mahkemeye danis tr de nasil tam bilmiyorum ama belirli bi zaman asimi var yani, ve kuafor git yaninda kalmasin bu ne terbiyesizlik böyle herkesin isini dogru duzgun yapsin....sonucta bedava yada hayrina yapmiyorlar

evet çok haklısınız. kesinlikle konu sahibinin hakkını araması lazım. alerjik reaksiyon nedeniyle belki de bir daha boya süremeyebilir yani, çok kötü birşey bu...

Mahkemelerle uğraşacak zamanım da yok ki düğün öncesi :( Tek yapılacak yarın doktora gidip rapor alıp onu kuaföre gösterip hatalarını bir şekilde telafi yoluna gitmelerini sağlamak

Bir ara bende saçımı açmıştım ardından hemen boyamıştım
Senin ki gibi 7-8 tane kabuklu kırmızı ve kanayan yaralar dolmuştu
Ve çok ciddi bir dökülme olmuştu tepem açılmıştı resmen.
Hemen doktora göründüm bir krem verdi kullandım geçti

Back