Anket Saç boyası markaları

Hangi saç boyasını kullanıyorsunuz ?

• L'oreal Creme Gloss

OY: 610 26,1%
  • Garnier Nutrisse

OY: 209 9,0%
  • Organics Colors Systems

OY: 39 1,7%
  • Wella Koleston Perfect

OY: 554 23,7%
  • Voila

OY: 211 9,0%
  • Matrix Socolor Beauty

OY: 14 0,6%
  • Schwarzkopf Igora Royal

OY: 80 3,4%
  • Schwarzkopf Palette

OY: 524 22,4%
  • Natural Colors Organic

OY: 53 2,3%
  • Logona

OY: 0 0,0%
  • Topchic

OY: 0 0,0%
  • Diğer, lütfen yorum olarak belirtin.

OY: 174 7,5%
  • Saç boyası kullanmıyorum...

OY: 281 12,0%

• Ankete Katılan
    2.335
bn genel olarak hepsini kullandım
ama bnm saçıma garnier çok iyi geliyor yıpratmadığını düşünüyourum
bitki özlü olanlar

bitkisel içerikli yeşil kabı var natural organiks kullanıyorum çok da memnunum

L’oreal Creme Gloss her zaman tercihimdir çünkü amonyaksız ve güzel kokuyor ayrıca ne kadar sık boyarsam boyayayım saçımı yıpratmıyor

3 yıl boyunca palette kızıl tonlarını kullandım.
çok güzel.
kızıl istecenlere tavsiye ederim.

bende kolestondan vazgeçemiyorum..

HAMİLELİKTE SAÇ BOYAMA

Gebelikte jinekologların en sık olarak karşılaştıkları sorulardan birisi de saç boyatmanın gebelikte bebeğe zarar verip vermeyeceği sorusudur. Bu konuda doktorlar arasındaki değişik görüş ayrılıkları mevcuttur.

Bazı hekimler saç boyatmanın gebeliğin ilk üç ayında olmaması ve daha sonra olabileceği yönünde görüş bildirirken diğer bir başka grup ise dip boya yapımının zararlı olabileceğini savunmaktadır.

Boya maddesi olarak piyasada çok sayıda ürün bulunmaktadır. Yine bazı doktorlar hastalarına bitkisel özlü saç boylarını kullanmalarını önermektedirler. Ancak bu ürünlerin içerikleri incelendiğinde, tıpkı kimyasal boyalarda olduğu gibi pek çok katkı maddesinden oluşmaktadır.

Klinik çalışmalara göre; gebelik süresince saç boyatmanın zararlı olabileceğine yönelik herhangi bir veri yoktur.

Ayrıca saç boyalarındaki kimyasal maddelerin hemen hepsinin yüksek düzeyde toksik (zehirli) olmadığı bilinmektedir. Diğer taraftan saç boyası yapıldıktan sonra kana geçen miktar son derece düşüktür.

Konu hakkında dünyadaki en saygın kurumlardan birisi olan ve üreme sistemi üzerindeki potansiyel riskleri inceleyen Amerikan Teratoloji Enformasyon Servisi, “eldeki veriler sınırlı olmasına rağmen çok büyük bir olasılıkla hamilelikte saç boyatmak güvenlidir” şeklinde görüş bildirmektedir.

Benzer şekilde Amerikan Obstetrisyenler ve Jinekologlar Derneği (ACOG) da hamilelikte saç boyatma ve permanın sakıncalı olmadığını bültenlerinde duyurmuştur.

Tüm bu bilgiler ışığında gebelikte saç boyatılmasının şu ana kadar bilinen herhangi bir sakıncası bulunmamakla birlikte fetusun oluşum dönemini kapsayan ilk üç ay içinde bu işlemden kaçınma (veya en azından dip boya yaptırmama) yönünde bir tedbir alınabilir.

Gebelik kişilerin psikolojik durumlarını da yakından ilgilendiren bir süreç olduğu için biz gebelerin kendilerine bakmalarını, saçlarını diledikleri şekilde boyatıp makyajlarını gönül rahatlığı ile yapmalarını kendilerine önermekteyiz.

şimdiye kadar loreal,palette ve koleston denedim.en güzelleri kolestondu,hala onu kullanıyorum.lorealin kapatıcılığı yeterli değil bence

kolestan uzun zaman en güvendiğim markaydı ama son 1 yıldır palette,
kızılları istediğim sonucu veriyor, koruyucu bakım kremleri de kullanılınca renkde uzun zaman kalıcı olabiliyor ilk üç yıkamadan sonra boya sabitleniyor kolayca akıp gitmiyor..
belki koruyucu kremlerin etkisi belkide boyadan sonuçda palette kızılları gerçekden harika:KK16:

Son düzenleme:
ben palettenin siyah ışıltılı rengini kullanıyorum memnunum aloe vera özlü bakım kremide saçıma parlaklık verdi ilk sayfadaki boyanın özelliklerinide okudum zannedersem en iyisi "BU" diye bişi yok galiba hepsi kendi içinde güzel okuduğum kadarıyla

İgora royal...
çok memnunum...
her yerde stılmaz. kuaförler kullanır...
kalıcıdır ve saçlarım boyadan sonra uzun süre çok yumuşak ve parlak olur.

ben de l'oreal ve koleston kullandım ancak boyaların hepsinin zarar verdiğini şimdi daha net anladığım için doğallıktan yanayım :KK34:

Her ne kadar doğallık her daim güzeldir diyenlerdensemde malesef yıllara yenik düştüm,saçımda beyazlar çıkmasıyla birlikte marketlerden saç boyası almaya başladım,favorilerim Wella Koleston ve Schwarzkopf Palette'dir ama ben ankette Garnier'ı işaretledim çünkü geçen gün birde Garnier deniyeyim diyerek saçlarımı Garnier'la boyadım ama eleştiri serbestse malesef hoşnut kalmadım,saçlarımı boyayalı henüz 10-15 gün oldu olmadı benim inatçı beyazlar tekrar fink atmaya başladı,üstelik kahve tonu doğal saç rengimin üzerine boyamama rağmen istediğim gibi tutmadı:KK50:

Birde saç boyası üreticileri duysun sesimi,ben kızıl renge bayılırım ama yıllardır var ki kızıldan vazgeçtim,ne yaparsam yapayım her yıkamada şakır şakır akıyor:KK43:(Boyayınca akmayan ilk boyandığındaki gibi parlak ve güzel duran bir kızıl istiyorum:26:

X