Öncelikler size 11/1 kullanmanızı önermiyorum. Beyaz saçta ana renk kullanmak önemlidir. Yani daima 8.0, 9.0, 10.0 gibi noktanın sağındaki sayı 0 olmalıdır. Zaten küllü renk kullanımı beyaz saçın üstünde etkisi azdır.
Tabi bir diğer önemli nokta ise oksidan miktarıdır. Koleston boya alıyorum dediniz. Şu an Koleston boyanın kutu ölçülerini bilmiyorum ama oksidan miktarınız DAİMA boyadan az olmalıdır. Yani diyelim ki 1 tüp boya 50 ml ise oksidan miktarınız 40 ml olmalıdır.
Ama eğer ki ben ana renk kullanmak istemiyorum diyorsanız o zaman istediğiniz rengi ana renk ile desteklemeniz gerekmektedir. Yani siz diyelim ki 9.3 kullanmak istiyorsunuz. Bu yüzden beyaz oranınıza göre içine ana renk katmalısınız.
%0-30 arası beyaz saç var ise 1/4 oranında ana renk
%50 beyaz saç var ise 1/2 oranında ana renk
%80-100 arası 3/4 oranında ana renk olmalıdır.
Size bir örnerkle açıklayayım;
Sizin saçınızda diyelim ki %50 beyaz saç var ve istediğiniz renk 9.1 bu yüzden sizin almanı gerekenler
Loreal Majirel 9.1 (Loreal majirel bir tüp boyası 60 ml dır.)
Loreal Majirel 9.0(9.1'in ana rengi noktanın solundaki sayıdır yani burda 9'dur.)
%6(20 volume) oksidan
%9(30volume) oksidan
Şimdi boya karışımlarına geçelim.
1. İstediğiniz rengi yani Loreal Majirel 9.1(60 ml) TAMAMEN sıkın.
2. İstediğiniz rengin ana rengini yani Loreal Majirel 9.0' ın yarısını (30 ml) sıkın.(30 ml yani yarısını sıkmamızın sebebi saçtaki beyaz oranınızdır biz bu örnekte sizin saçtaki beyaz oranınızı %50 aldık, eğer sizdeki beyaz oranı farklı ise yukarda size beyaz oranınıza göre koymanız gereken ana rengin ölçülerini verdim, ordan bakabilirsiniz.)
3. 9.1 için koymanız geren oksidan miktarı ve çeşidi %9(30volume) luk oksidandır ve 50 ml olmalıdır.(Boya 60 ml olduğundan oksidan miktarı 10 ml eksik olmalıdır, bu seçeceğiniz markanın boya ml na göre değişir.)
4. 9.0 için koymanız gereken oksidan miktarı ve çeşidi %6(20volume) lık oksidandır ve 20 ml olmalıdır. (9.0'ı 30 ml koyduğumuz için oksidanı, boyadan 10 ml az koyduk.)
Şimdi bunları İYİCE karıştırınız. Boyamaya ÖNCELİKLE SADECE diplerinden başlayınız. Diplerini boyamayı bitirdikten sonra uçlarına geçmeden önce 20 dk bekleyiniz. 20 dk dolunca uçlarına geçip 20 dk daha bekleyip yıkayınız.
Bu anlattıklarımı uygularsanız beyazlarınızın kapandığını göreceksiniz. Anlamadığınız bir şey varsa sorabilirsiniz.