Merhaba sevgili bayanlar. Size saç boyalarının zararlarından bahsetmek istiyorum. Amerikan sağlık bakanlığından 2009 yılında yapılan açıklamaya göre saç boyaları ölümcül beyin tümörü hastalıklarına yol açabilmekte ve erken yaşlanma ve bunama rahatsızlıklarına sebep olabilmektedir. Buna yol açan neden de boyaların içindeki yüzlerce kimyasal maddenin beyin ile saç derisi aracılığıyla direk olarak temas etmesi olarak gösterilmektedir. Bu hastalıklara kadınların yakalanma olasılığı erkeklere göre 2 kat fazladır. Ayda 1 kez saçını boyayan bayanların bu hastalıklara yakalanma riski çok büyüktür. Ölümcül beyin tümöründen ölen bayanlar üzerinde yapılan istatistikler bunu doğrulamaktadır. bu hastalıktan ölen 100 bayandan 98'i saçlarını düzenli aralıklarla boyamaktadırlar. Bilindiği üzere şu an için beyin tümörü de denilen beyin kanserinin tedavisi bulunmamaktadır. Sağlık bakanlığı Amerikan vatandaşlarına bu boyalardan uzak durmalarını ve kullananlar var ise derhal bırakmalarını tavsiye ediyor. Ben bu tavsiyeye uyarak bir daha saçlarımı boyamayacağıma söz veriyorum. Hayatım herşeyden önemli. Ya sizin hayatınız.