Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyaları ! çok önemli

Canım ben güzellik uzmanıyım 2 tane diplomam var 1.5 yıl boyunca cilt bakımı,masaj,makyaj eğitimi aldım özel bi yerden...Herkesin cildine ne gidip gitmeyeceğini çok ii biliyorum ve ona göre veriyorum mesela bende bi kalem var bununla müşterimin cilt tipini analiz ediyorum önce ve ona göre ürün satıyorum...Mesela eğer bişey beğeniosa getirtmek istiosa bu sizin cildinize olmaz diorum ve başka bişe öneriyorum..AVON dada öyle yapıodum ORİFLAME dada öyle yapıyorum...Ama milletin cildi mahvoldu avon yüzünden ve ben utandım kendimden yani bide ben bilgisiz olsaydım bu konuda ORİFLAME dada aynı şey olurdu...Yani demek istediğim ürünün kalitesinden kaynaklanıo tamamen...Benim gözlemlerim bunlar..2 arasında tercih yapmam gerekirse tabiki ORİFLAME derim ben ve yakın çevremde çok memnunlar...Bu arada bi müşterim vardı yani benim komşum kadının bebek gibi cildi vardı sırf merak ettiği için clarskin ürünlerinden sipariş vermişti ve kadının yüzünde olmayan sivilceler çıkmaya başladı ve hala devam edio kurtulamadı o kadar doktora gitmesine rağmen ve doktor ona kesinlikle avon kullanmaması gerektiğini söylemiş...

ama benim cildim mahvolmadı solutions ürünleri kullanıorum anew ürünleri kullanıorum
bir örnek vereyim sana daha önce de burda söylemiştim arkadaşlara
bir müşterim var tarabyada hülya avşarın fatih terimin oturduğu sitede oturuyor
yaşadığı ev 5 milyon tl lik yani 5 trilyonluk
ve kadın sürekli benden anew ürünleri alıyor bittikçe hep alıyor
demekki çok memnun makyaj ürünlerini kullanmıyor farklı marka kullanıyormuş
ama cilt bakım ürünlerini hep benden avondan alıyor yani kadın milyon tl ler içinde yaşıyor istese gider bir kreme 2000 tl verir ama vermiyor memnun kalıyor demekki

canım herkes her önüne geleni kullanıyor işte bilip bilmeden ama doktorlar önermiyor KESİNLİKLE...Bu arada anew ürünleri güzel sanırım yalan olmasın beğenenler olmuştu müşterilerimden nadirde olsa...Ama geneli ii deil...Bi de bak indessense mi ne öle bi parfümü vadı onu beğenirdm mesela..Ama bunların dışındakilerden memnun kalmadım...Neyse kapatalım bu konuyu bence herkesin şahsi fikri...Tartışılacak bi konu deil yani...

Son düzenleme:

Doktorların çoğu sadece Avon'u değil tüm kimyasal içerikli kozmetikleri önermiyorlar.
Buna kremden makyaj ürünlerine kadar herşey dahil aslında olması gerekende o yani olabildiğince naturel olmak, kimyasal kullanmamak ve doğal ürünleri tercih etmek.
Mesela el çatlaklarına vaselin, pudra ve limonu karıştırıp sürmek çok iyi geliyor kullandım biliyorum ama bunu hazırlamak zor geldiği için 15 seneye yakındır Avon'un gliserinli el kremini kullanıyorum çokta memnunum.

Avon'da, Oriflame'de, Loreal'de, Nivea'da hatta bu ürünlerden dahada pahalı olan kremler, anti agingler ve makyaj ürünlerinin hemen hemen hepsi zararlı maddelerden az veya çok içeriyor.
Eskiden bu kadar çok krem, makyaj malzemesi mi varmış herkes kullandığı ürünlerdeki kimyasallardan az çok haberdar ayrıca Avon kullandım yüzüm berbat oldu olayı sadece Avon için geçerli değil bu başka bi markada da meydana gelebilme ihtimali olan bir durumdur.

[sıze="3"][/sıze]

bayanlar sayfa oriflame avon sayfası olmuş şaç boyası konusu açmışdım ama avoncular ayaklanmış bayanlar bi kere kabul edin artık avondan memnuniyet çok az hepimiz görüyoruz yorumları foruma bakın
oriflame şikayetlerine bide avon şikayetlerine göz atın insanların garezimi var avona yoo memnuniyet yok onu yazıyolar artık kabullenin 3 kuruş kazanılcak diye yok iyi yok kötü demeyelim görünen köy kulavuz isdemez

size bişey olmamış olabilir ama çoğu insana oldu kabullenin artık bence benim denemediğim ürünü kalmadı hiç biride yaramazmı satan kişi eğitimlerden geçmişdi tavsiye üstüne kullandım hep ama maalesef kalitesiz cilttipimide en iyi şekilde biliyorum merak etmeyin ben kimseye düşman filan değilim helede böyle firmalara neden düşman olayım herkes isdediğini almakda özgür parayla değilmi çoğunluğa bakarsanız anlarsınız kim neden memnun yada memnun değil

frezya_05 ilk mesajında avona laf attığın belli oluyor açık bir şeklde yorumları okumadan fark ettm zaten bilgili ve bilinçli yada kullanmak istemeyen kullanmaz zaten karalama yapmana gerek yoktu dye düşünüyorum
ben oriflame danışmanıyım önceden avondan aldığım ürünler vardı "anew" kaliteli
oriflameninde "giordani" serisine kimse birşey söyliyemez
avon için söylenen "ZARARLI" muhabbetine sonuna kadar katılıyorum en azından şöyle söliyelim "DİĞERLERİNDEN DAHA ZARARLI" satanların da bunun farkında olduğuna inanıyorum çünkü bende etrafımdan çeşitli konulardan birsürü örnek verebilirim ama gerek yok

avon danışmanları daha fazla müşterileri olduğunu iddia ediyorlar ama oriflamenn ürünlerinn kalitesiz olduğunu ileri sürme hakları olduğunu zannetmyorum

%100 doğal ürüne meraklı olanlarda aktarlara gitmez zorunda

bende avon kullandım laf atıcamca başım göğemi ercek sanki sadece kalitesinin düşük olduğunu savunuyorum beğenenlerde demekki cildi baya sağlam kişilermişki ilerde yazık olmasın zamanla bozuyo çoğu ürünü avonun uzun kullanmaya gelmiyo ben doğru söylüyorum ve dokuz köyden kovuluyorum buna hiç şaşırmadım

Benimde ne demek istediğim sanırım tam anlaşılamamış diyorum ki fiyatı belli bir düzeyin altında olan firmaların ürünlerinden çok iyi performans beklemek yanlış olur.
Buna Oriflame'yi de katıyorum yani kozmetikleri ikiye ayırmakta fayda var bitkisel içerikliler ki onların fiyatları ortada bir de kimyasal içeriği fazla olanlar ki bunların içine dünyaca ünlü markalarıda katabiliriz.
Ben Oriflame ürünleri kalitesiz demiyorum kullandım memnun kalmadım diyorum ki sadece makyaj malzemelerini kullandım zaten uzun senelerdir cilt bakım ürünü olarak RoC kullanıyorum ve çok memnunum.
Yani Oriflame'den memnun değilim Avon ürünlerinden memnun kaldım deyince neden günah keçisi olunuyor bende bunu anlamıyorum.
Avon, Oriflame, Flormar, Pastel, Catherine Arley, GoldenRose vb. fiyatı yüksek olmayan markalardan %100 kalite ve performans beklemeden almak gerekir diye düşünüyorum.
Eğer makyaj malzemesi alırken cildinizi düşünüyorsanız Dior, Estee, Lancome, Mac falan alırsınız ama yok ben bi ruja 40 lira bi fondötene 80-90 lira veremem diyorsanız Avon vb. markaları kullanırsınız ve kullananlarada ayy çok iğrençç deme hakkınız yoktur zaten cildimize her gün yoğun makyaj yapmak hangi marka ürünü kullanırsanız kullanın zararlıdır.
Eskiden fondöten, pudra vb. cilde sürülen makyaj ürünleri bu kadar çok kullanılırmıymış bakın ananelerimizin, babaannelerimizin ciltlerine pamuk gibidir neden çünkü ciltlerine hayatları boyunca birkaç kez kimyasal ürün sürmüşlerdir ama şimdi insanlar 30 yaşına gelmeden anti aginglere başlıyor neden çünkü her gün aşırı makyaj cildi mahvediyor.

Frezya'cım Avon'un uzun süre kullanmaya gelmiyor demişsin ama ben 15 senedir el kremini kullanıyorum memnunum keza vücut kremlerinden de memnunum şampuan, duş jeli, makyaj ürünlerinide senelerdir kullanıyorum.
Sakın cildin dayanıklıymış deme çünkü bu saydığım ürünler marketlerde Avon'dan daha ucuza satılan ürünlerle dolu neyse uzun lafın kısası Oriflame kullanan memnun kalanlar kendi işlerine baksın Avon kullanıp memnun kalanlar kendi işlerine baksınlar.
Saç boyası mevzusu altında laf sokulmasın bu ürünleri alanlara kimse kafasına silah dayayıp birşey aldırtmıyor.

Boyaa olayına gelecek olursak herkesin bünyesi aydırıdır.Bu yüzdenki ilk defa kullanacağınız boyayı 48 saat testine sokmanız lazımdır.Siz bünyenizin alerjik reaksiyon verip vermiyceğini bilmeden direk boyarsanız doğal olarak vücut bazı şeylere tepki verebilir. Dediğiniz olay çok laerjik bünyelerde farklı boya markalarında ve kişilerde meydane gelmiştir.Buna kuaförlerde dahil.Firmalar para ödemez çünkü içinde ilk defa kullanacaksanız 48 saat testini uygulayın diye yazar.Bende saçımı boyuyorum ama marka değiştirceksem testi mutlaka yaparım. Avon Oriflame atışmasına gelince :)) Çoğu insan cilt tipini bilmeden ürün alıyor (satan arkadaşlardan bahsetmiyorum.) Herkes her çıkan ürünü deneme yolunda kullandığın bir ürün sana iyi geliyorsa devam etmelisin bence.İkide bir değiştirmek bana garip gelir.Ben çok makyaj malzemesi kullanmam ve yüzümdede saf z.yağı sabunu ve acıbadem sütü kullanırım ve doğal yağ ile nemlendirim.Ne Avonun ne de oriflamenin bitkisel olduğuna inanmıyorum kimsede inandıramaz.Dediğim gibi her insanın biyolajisi kimyasal bileşenlere farklı tepki verir.

avon
oriflame
koleston
palette
nivea
farmasi
dore
golden rose
flormar vs. vs. vsç

size yemin ediyorum ki hepsi zararlı boşu boşuna yok o organik bu organik demeyin nekadar organik olursa olsun kimyasal oranı daha fazla olmak zorunda o ürünün ortaya çıkması için
%100 organik olamazki
al o zaman birsürü ot vs. bir far veya ruj ya da saç boyası tutturmaya çalış evinde
tutturabiliyorsan tamamdır
ama olmaz kimyasal ürünler katılmadan ortaya çıkmaz bu ürünler
çok karşıysan kimyasala
gidersin aktardan tüm ürünlerini kullanırsın
saç boyası yerinede kına sürersin ya da papatya
bu kadar basit başka yolu yok aktar dışındaki herşey kimsayal

konu öyle bir saptırılıyorki bayanlarrr tabiki herşey kimyasal konu bu değil konumuz saç boyasıdır eminim çoğunuzun saçı boyalı ama konu saptırılıyor bendede röfle var boyasız bayan yok gibi bişey artık kozmetik konusuna gelince organik kelimesi kimden çıkdı bilmiyorum ama öyle organik bişey isdiyosanız cildinize badem yağı ceviz yağı sürün zeytinyağlı sabunla da yıkayın olsun bitsin artık aktarlada bile hile var yağların çoğu doğal değil merak ettim kim yüzüne aktar yağları sürüyor acaba doğal diye eminim 1000 de 1 dir bunlar boş işler boşverin saç boyası konusundada daha dikkat etmemiz gerekdiğinden bahsettim inş. faydam dokunmuşdur renk güzel olsun diye rastgele saç boyamayalım

Canım benim, kuaförün tabi öyle konuşur, müşteri edinmeye çalıştığı açık. Sen o boyaları kullanmayacaksınki, kuaföre gidip boyatacaksın. Ayrıca kuaförler kim oluyorki koskocaman firmalar itibarlarını riske atıp kuaförlerdeki bayatlayan boyaları toplatıp tekrar boya yapsın. Var mı böyle bir saçmalık Çok güldüm..

bu yorumunuzun avonla ilgili olanı çok saçma. Evet bende oriflame danışmanıyım. Ve avondan nefret ediyorum. Beni 3 kere hastanelik etti ! bu ne diceksiniz o zaman? Avonun kalemini sürdükten 1 saat içinde gözüm mikrop kaptı ve 4 gün boyunca gözüm sargıda gezdim. doktorumda o kalem yüzünden olduğunu söyledi! avondan başka firma bilmediğim için avondan almak zorundaydım bu yüzden 2-3 sene avon kullandım. Fondoten desen sivilce çıkarıyor bende. Bu yüzden avondan nefret ediyordum. sonra oriflameyi duydum. ürünleri kullandım ve sonra devamlı ürün almaya başladım ve sonrada danışman oldum. hani dediniz ya ürün satamıyorlar anca kötülüyorlar diye bece siz yanılıyorsunuz bişey bildiğiniz yok. Sınıfımda avon satan bi kız var. Bütün sınıf o kızdan her ay bişey alırdı. 4 ay önce bende oriflame danışmanı oldum ve herkes benden almaya başladı. Hatta bu ay ben 423 liralık sipariş verdim yarısı sınıfımdan verildi, ama avondan kimse almadı. çünkü bizim sınıfın kızlarıda anladı avonu. Bi arkadaşım avondan maske aldı kız kullandı ve ertesi gün okula geldiğinde suratı kızarıp sivilce dolmuştu kıpkırmızı bi şekilde okula geldi kız. Benim etrafımda avon kullanıp bütün ürünlerinden memnun olan bi tek kişi yok! 1 kereliğine de olsa herkese bi zararı olmuştur. Zaen fiyatlarındanda belli herşey. Oriflamenin 10 liraya sattığı bi kalem avonda 3-4 tl. Burdanda açık ve net.

önceki yorumum konunla alakalı değildi ama o yazıyı görünce sinirlendim. Hiçbir ürün organik yada %100 bitkisel değildir. Her markada kimyasal vardır fakat oranları farklıdır. Mesela avonda %30 kimyasal varken oriflamede %15 amway %10 gibi.... fakat o boyanın markasını çok merak ettim çok bilindik bir marka mı acaba ?

konu boyadan çıkmış avon oriflame kapışmasına dönmüş eyvah eyvah
çoğu arkadaş demiş zaten hayat içinde kullandığımız her şeyde kimyasal var maalesef. herkes herşeyin organiğini arıyor ama bazen organik adı altında soygunculuk ve düzenbazlık bile yapılabiliyor. Bence en iyisi bilmediğiniz markanın ürünlerini kullanmayın tanıdıklarınıza sorun bilgi alın. yada eğer saçlarınız dökülür diye korkuyorsanız saçlarınızı hiç boyatmayın

bence saç boylarının içindeki kimyasallar daha çok saçları etkiliyor her zaman doğal boyalar tercih edilmeli