Saç biti

kitapsevertilki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
175
221
103
Evet derdim bu...

8 yasinda ve 4 yasinda iki kizim var. Ciddi manada bu yaz bit temizlemekten bezdim
Kapida oynuyorlar temizledigim halde hoop bidaha bitleniyorlar. Komsulara da soyledim ne olur tam temizleyelim o sirkeler bidaha buyuyor cunku diye.
Ama yine var yine var...

Ve bugun kendi sacim da kasininca bir ilaclayayim dedim sonuc,bendede cikti
Suan saclarimi baya erkek trasi etmeyi dusunuyorum

Bu pislik hayvandan korunmanin bir formulunu bilen var mi?
Hangi kokuya gelmezler, en azindan korunalim yoksa kurtulamayacagiz.

Lutfen yardim edin

çocuklarınızın saçlarını kısa kestirin
eczanede şampuanı var onu tarif edildiği gibi kullanın
sirkeyi pamuğa döküp arada kısa saclarına sürün
şimdilik aklıma bunlar geliyor ama kısa kesim şart

Evdeki herseyi kaynar suyla arindirmaniz lazim. Sirkeleri tek tek ayiklamaniz gerek. Bit cok yapisik bisey. Bulastim mi bitmiyor. Eczanelerde kaliteli bi ilac var. Su fiyati pahali olan. Sorarsaniz zaten verirler. Onunla uygulanisina gore yikayin. Sirkeleri biz ogretmen arkadaslarla birbirimizin onune yatarak temizlemistik gecen sene. Saclarimizi minik lastik tokalarla parca parca bagladik. Az az alarak temizledik. Ben evimdeki koltuklari bile yikatmistim. Okuldan gectigi icin oyuncaklarimiza varana kadar yikadik. Ve arindiktan sonra basimiz temiz de olsa haftada 2 kez bit sampuaniyla yikandik tedbir amacli. Bir de su bit tokalari var onlardan da taktik. Ise yaramisti. Insallah bu sene de kapmayiz cok zorlanmistik :)

Eniyi cozum gazyagi.kizim iki sene once bitlenmisti okulda.kactane sampuan aldim bit tokasi aldim.yine geldi yine geldi.enson annem gazyagi getirdi.sac derisi biraz tahris oldu ama cok sukur bidahada gelmedi

Tek sikintimiz sacin kisa olmamasi kiyamiyorum saclarina belinde buyuk kizimin.
Cok iyi sampuanlari da aldim temizliyorum ama digerlerinden yine geciyo.
Sirkeyi deneyecegim tesekkur ederim.

Inanin hepsini temizliyorum ama devamli tekrar ediyor yine bulasiyor.

Bu gidis komple binaya giriscem evi ne kadar temizlesem de disardan yine getiriyorlar.
Sampuan tedbir icin yaparim bundan sonra zaten hep evde bas kosede

Eniyi cozum gazyagi.kizim iki sene once bitlenmisti okulda.kactane sampuan aldim bit tokasi aldim.yine geldi yine geldi.enson annem gazyagi getirdi.sac derisi biraz tahris oldu ama cok sukur bidahada gelmedi

Gaz yagi da denedim. Kokusu berbat ama bu meret yine buluyor temizledikten sonra da anlamadim ben bu isi

Mayonez ve zeytinyağı karıştırıp taraya taraya temizleyin. Ayıklamak için çok faydalı. Ama bolca.
Sirkeyle gün aşırı saçlarınızı yıkayın. Ben denemedim ama limon kolonyası da çok iyi geliyormuş.
Çam terebenti yağı da iyi geliyor.

Inanin hepsini temizliyorum ama devamli tekrar ediyor yine bulasiyor.

Bu gidis komple binaya giriscem evi ne kadar temizlesem de disardan yine getiriyorlar.
Sampuan tedbir icin yaparim bundan sonra zaten hep evde bas kosede

Gercekten tedbir icin yikayin. En azindan yavrulamadan bitleri oldurmus olursunuz. Cunku asil sorun bitlerde degil yumurtalarinda. Ne kadar tedbirli olursaniz o kadar iyi olur. Yeni gecmisse bile yumurta yapmadan oldurmus olursunuz. Biz bu sekilde rahat ettik. Haftada 2 sefer yapiyorduk. Eczaciya bir sorun cocuk icin haftada 2 sefer uygun mu diye? Yetiskin icin bize haftaada iki demisti eczaci.siz yine de danisin.

Sac boyaninca gelmez diye duymuştum.

Gecen yil diger ogretmenlerle saclarimiz hep boyaliydi bizim. Hatta benimki daha yeni boyanmisti. Bir de dusun tesetturluyum ben kiyafetten gecmis. :) 4 5 ogretmen bildigin bit saldirisina ugradik. Biti boya da yildirmiyor anlayacagin :)

Her hafta yaparim bende baska turlu kurtulamiycaz yine geliyo yine geliyo... cok sagolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…