• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç bakımında çok önemli noktalar

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
ya saçı fönle kurutmayınca sinüzüt oluyomuş doğrumu ? saçı kurutmadan evde dursak gene sinüzüt yaparmı acaba

küçüklüğmden beri hiç kullanmam fön makinesini.. bu sene de okula giderken her sabah 4te kalkıyodum; saçlarımı soğuk suyla yıkıyodum; sonra da kendisi kuruyodu. her gün ama,, istisnasız yaz-kış.. :D bana bişey olmadıysa kolay kolay kimseye olmaz heralde:icecream: gerçi o benim yapımla alakalı bişey heralde ama; kurumadan dışarı çıkmazsanız bişey olmaz benceCADIARZU

bir çok şampuan kullandım en pahalısına kadar..... şu zeytinyağlı hakiki sabunlar var ya.. markettekileri kastetmiyorum. hatay sabunu gibi sabunlar... kimyasalı yok... eskiden annelerimiz ninelerimizim saçlarının sağlamlığını nı da buna bağlıyorum... birde bebek şampuanı kullanıyorum saça en iyi gelen şeyler sabun ve bebe şampuanı olduğuna inandım artık...

bir çok şampuan kullandım en pahalısına kadar..... şu zeytinyağlı hakiki sabunlar var ya.. markettekileri kastetmiyorum. hatay sabunu gibi sabunlar... kimyasalı yok... eskiden annelerimiz ninelerimizim saçlarının sağlamlığını nı da buna bağlıyorum... birde bebek şampuanı kullanıyorum saça en iyi gelen şeyler sabun ve bebe şampuanı olduğuna inandım artık...

:46::46::46::46::46::46:

saçı kurutmak gerek bence de ama ya, ki bunu bana bir çok kuaför söylemiştir.. ama bizim gibi değil tabi böyle fönü saçımızın içine sokarak :) saçı tarayarak ve mümkün olduğunca uzaktan tutarak kurutmak gerekiyormuş, arada soğuğa getirerek.. saç kurutulmazsa kendini zor toplarmış.. bende saçımı küçüklükten beri hiç kurutmazdım, ama kuaförlerden duyduğumdan beri mutlaka kuruturum, bu sayede düzleştiriciden kurtuldum kabarma sorunu yaşamıyorum.. ha bu arada banyodan çıkar çıkmaz föne sarılmıyoruz bu arada, saçın suyunu havlu ile alıyoruz, sonra tarayıp uçları için serum kullanıyorum misal ben avonun öyle pahalı ve ya marka bir şey de değil yani.. biraz saçın ondan faydalanması için kendi haline bırakıp, sonrasında kurutuyorum.. inanılmaz memnunum bende tavsiyelere bunu eklemek istedim :)

küçüklüğmden beri hiç kullanmam fön makinesini.. bu sene de okula giderken her sabah 4te kalkıyodum; saçlarımı soğuk suyla yıkıyodum; sonra da kendisi kuruyodu. her gün ama,, istisnasız yaz-kış.. :D bana bişey olmadıysa kolay kolay kimseye olmaz heralde:icecream: gerçi o benim yapımla alakalı bişey heralde ama; kurumadan dışarı çıkmazsanız bişey olmaz benceCADIARZU

canım benim durumumda şöyle: senin gibi yıllarca fön makinası kullanmadım.yazın günde 3-5 kez duş aldığım olurdu havuz-deniz derken.yine iş gereği saçımı toplamam veya topuz yapmam gerekiyor, yıllarca ıslakken yaptım daha kolay oluyor, güzel şekil alıyor diye.ve sonuç: son yıllarda sinüzitten çok çekiyorum, yazın bile saç kurutmak zorundayım, saçımı kurutsam dahi 1-2 saat dışarı çıkamıyorum, çıkınca baş ağrılarından duramıyorum.o en soğuklarda resmen banyo yapmaktan korkar oldum.diyeceğim o ki: sinüzit olmaman senin yapınla falan ilgili değil, olmamış olman bigün olmayacağın anlamına gelmiyor,sana olmaması kimseye olmayacağı anlamına hiç gelmiyor! abartmamak lazım saçım güzel olsun diye hasta da olmasın insanlar yani.yazın ok, ama kışın saç kesinlikle kurutulmalı, özellikle ıslak saçla soğuk-rüzgarlı havaya çıkılmamalı.sinüzitin tek sebebi ıslak saçlar!

Back