Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç bakımında çok önemli noktalar

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
arkadaşlar ben şu an tresan kullanıyorum kremi ve toniği ile ilk aldığımda ilk yıkamda hiç köpürmedi ayy dedim ne biçim şampuan ama sonra öğrendimki bu sağlıklıymış ve saçlarım çok az dökülüyor. gerçekten kepek falan da yapmıyor ve çabuk durulanıyor. en önemlisi SİLİKON yok çünkü silikon zararlı saçlara. ve market şampunalrında var silikon. bne bioxin de kullnadım gerçekten o da çok güzel di şişesi küçük ama azıcık bile yetiyodu. ilk başlarda biraz sert oluyo ama sonra süpr oluyora.s.

kızlar ben de haftada 2 kez bakım yapıyorum yağlarla[iğne falan kırıyorum] ama boyalı saçlara olmaz sanırım,boyayı akıtabilir.şampuan da bioxin kullanıyorum saç alışınca bebek şampuanına geçiyorum.doğumdan sora nerdeyse kel kalıyodum ama şimdi süperler.bide kışın çinko ve biotin içeren vitaminler kullandım hem içten hem dıştan yaniyerimseniben .

bişey değil :) lütfen siz de tecrübelerinizi paylaşın..öğrenelim birbirimizden :)

güneş banada yardımcı olursan sevinirim benim saçlarım ince telli kuru ve kıvırcık dökülüyo
kremsiz şampuan kulanıyorum şampuanın içine vitamin ampülerden katmak ne derece doğru yardımcı olursan sevinirim şimdiden teşekkürler.

Kislarrr ben gecende bi yazi gordum kendi sampuaninizi kendiniz yapin diye yaziyodu hemen tarife geciyim biberiye papatya ve bi tane daha ot vardi unuttum adini bunlari kanatip suyunu bebek sampuaniyla karistirin icine cirpilmis yumurta ve biras sut katin karistirip kullanin yaziyodu tabi merakli oldugumdan hemen denedim ama papatya ve defne kullandim hatta icine biraz bal ve zeytinyagida kattim kokusu pek guzel sayilmaz daha kullanmaya cesaret edemedim sizce bi zarari olurmu gerci normal sampuanlarda o kadar kimyasal maddeler karistiriyolarki yinede bisey olmuyo bunun hic zarari olmas diye dusunuyorum bu kuru saclar icin olandi yagli saclar icinde tarifler var :)

canımcım hiç denemedim vitamin...ama şampuana bal katıp karıştırdığımda ve her kullanım öncesi çalkalayarak kullandığımda saçımı baya yumuşattığına ve saçımın daha az elektriklendiğine tanık olmuştum..
benim kattığım bal su gibi akışkan olanlarındandı belki daha koyu kıvamlısı iyi karışmayabilir yada saça yapışabilir...

canım ben o tip şeylere pek itibar etmiyorum...ama bilmem deneyip de faydasını gören..ya da en azından zararını görmeyen var mı ?
bitkiler ve doğal şeyler de doğru şekilde ve ölçüde kullanılmadığında faydadan çok zarar getirebiliyor..bence en güzeli bebek şampuanı satın alıp içine bal katmak olacaktır...

ben sırf doğal diye defne sabununu da şampuanını da denedim ama faydadan çok zararını gördüm..aşırı yağlanma yaptı mesela...(halbuki buna doğaldır zarar gelmez) dersin...belki de zeytinyağı oranı fazlaydı...her doğal olan şeye zararsız diyemeyiz..

Haklisin aslinda bende dogal diye defne ve bittim sabunu filan kullandim ama saclarim yagdan yapis yapis oldu hepsi elimde kaldi aldiklarimin sabundan vazgectigim icin dogal biseyler ariyorum surekli internette. bebek sampuani aslinda en iyisi ama yetiskinlerin saclari icin yetersizmi kaliyo acaba? cunku onuda denedim saclarimda hic olmazken kepeklenme ve kasinti olmustu gerci o an bulundugum yerin suyundanda olabilir Turkiye de denemedim ama denicem tekrar uffff su saclar yuzunden denemedigim almadigim sey kalmadi bi dogru sampuani bulamadim evde yarim yarim bi suru sampuan var :)

Buranın suyunun da pek iyi olduğu söylenemez canım..bazen rakı gibi bembeyaz akıyor..istanbul suyu çok da farklı değil..

canımcım eğer sorun sudan kaynaklanıyorsa aklıma bi fikir geldi...ama uygulayabilirmisin bilmiyorum.açıkcası ben uygulama niyetindeyim..
çeşme suyu yerine içme suyu ile saçını yıkasan fark olur mu acaba ?
biz burada çeşme suyu içmiyoruz damacana ile içme suyu satın alıp içiyoruz..

ya da ekonomik açıdan ağır gelebilir bu..şöyle de yapılabilir..çeşme suyunun bir kısmı kaynatıp soğutularak saç yıkamada kullanılabilir...veya su arıtma cihazı varsa onda arıtılmış su kullanılabilir...belki damacanadaki içme suyunun kendisi hem içeye hem saç yıkamaya yetmeyebilir..çünkü en azından 2 günde 1 saç yıkıyoruz ve en az 2 kere köpürtüp duruluyoruz :)

bebek şampuanın bitmediyse veya atmadıysan bir de bal karıştırıp deneyebilirsin belki kepeğe yarayabilir..yada hiç değilse elektriklenmeyi azaltıyor ve yumuşamasına katkıda bulunuyor..kremli şampuan gibi oluyor..ben saç kremi kullanmıyorum bile..saç saç döküyor çünkü...bu yöntemle saç dökülmem de azaldı..

Son düzenleme:
Canim aslinda bende dusundum bunu diyorum ya sac konusuna takmis bulunmaktayim:) ama suan bulundugum yer deniz kenari ve hergun dus aliniyo bizde burda normal cesmeden icemiyoruz su ama dedigin gibi satin alip kullanirsam baya bi masrafli olur kaynatip kullansam her gun basedemem heralde en fazla 2-3 gun sonra zor gelir birakirim ama sen yapabilirim diyosan dene bence. Ama kesin kararimi verdim bebek sampuanini tekrar denemek istiyorum balla karistirip insallah iyi gelir sacima. Bende uzun zamandir kremli sampuan ve krem kullanmiyorum Simdi sira hangi bebek sampuani daha iyi onu arastirmakta kafayi yemek uzereyim galibaaa:)) ama napiyim goz gore gorede piyasada sampuan diye satilan deterjanlari kullanmak istemiyorumm!:)

sanırım çeşme sularının kireçli olmasından dertlisiniz. ahh ahh bizimkiler de öyle.benim size tavsiyem son durulama suyuna bir bardak sirke katmanız.sirkenin kireç çözücü özelliği vardır bilirsiniz hatta çaydanlıklarda falan kaynatılır kireç çözsün diye.kireci alınmış suda da saçlar yumuşuyor hem sirke de zaten bu yüzden saçları parlatır...benden tavsiye ben denemiştim gayet başarılı. kokusuna gelince kurutunca koku falan kalmıyor. eğer zahmetli gelmezse bu yolu deneyebilirsiniz hem kepeğe deiyi geliyor diye biliyorum :içelim:

kurutma makinesi kullandıgımda saçımı matlastırıo gibime gelio benim böle tozlu bi görünüm sağlıo sanki :S

kızlar, dermokil şampuan aldım kullandım. bebek şampuanı gibi.... ph 5.5 dökülme azadı sanki ... iki defa kullandım. yine de sizi yanıltmıyım. bebek şampuanına alternatif olabilir. denemek istiyenlere duyrulur. dermokil bittikten sonra herbal glo şampuanını deneyeceğim. şimdilik dermokil şmp iyi...

arkadaslar bebek sampuanlari yetiskinler icin asla uygun degil bu yuzden bebek sampuani kullanmayin sacinizi kurutur derinizde kepeklenme yapar.
bunu bir cok yerden duydum ki kendimde tecrube etmistim zamaninda.

benim annemede dr. onermişti onu zaten :S çok saçma niye kurutsunki
ayrıca bende kullanıyorum çok memnunum :))
piyasada o kadar bebek şampuanı vrki onları kastediyosunuz sanrım kalitede önemli..
3 kere kullandım şuana kadr kepekte yapmadı dalgalı saçlarım dümdüz oldu resmen..

ben johnsons baby şampuan aldım..şu büyük boy pompalılardan..ve bugün 3. yıkayışım..üstelik her yıkama sonrası saçıma dalgalarımın belirginleşmesi için köpük bile kullandığım halde ne kaşıntım ne de kepeğim oldu...üstelik saçım da boyalı buna rağmen bi sorun yok..çok da güzel bir kokusu var...

dermokil in sadece yağlı saçlar için olanında dimethicone yok..ve boyalı saçları kurutuyor...normal saç ve boyalı saç için olanında dimethicone var

Son düzenleme:

peki sizin saç tipiniz nasıl? benim mesela dalgalı altları lüle oluyor.dalgalı-kıvırcık sac da biraz kuru olur yani bnmki öyle en azından. sence bana da uygun olur mu bebek sampuanı hiç denemedim.fisfisfis

peki sizin saç tipiniz nasıl? benim mesela dalgalı altları lüle oluyor.dalgalı-kıvırcık sac da biraz kuru olur yani bnmki öyle en azından. sence bana da uygun olur mu bebek sampuanı hiç denemedim.fisfisfis

canım benim saçlarım hafif dalgalı, kalın telli ve boyalılar..benim üstler dalgalı daha ziyade...ve dalgalarımı belirginleştirmek için yıkama sonrası bukle belirginleştirici köpük de kullanıyorum :)
bi dene istersen bebe şampuanı..emin değilsen ufak boy al..beğenmezsen daha az şampuan ziyan olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…