• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç bakımında çok önemli noktalar

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
Arkadaşlar bu yazı alıntı bir yazı değil..sizle kendi deneyip yanıldıklarımdan çıkardığım sonuçları paylaşıcam..
aslında saçlarımızı yıkarken, kuruturken, şekillendirirken falan belki de her aşamada ufak hatalarımız oluyor..

* şampuan seçerken en doğal ve kimyasal içeriği az olan ve ilk yıkamada çok köpürmeyen şampuanlar seçmeli..mesela ben şu an gardef kullanıyorum fena değil...

* saçları yıkarken şampuanı çok az miktarda avuca dökmek lazım..ve hatta onu da direk saçımıza götürmememiz ve onu da bolca sulandırdıktan sonra saçımızı köpürtmemiz lazım..yani mümkün olduğu kadar suyla seyreltilmiş olmalı
böylece saçlar hem şampuanın kimyasından yok yere daha fazla zarar görmüyor..hem durulamada zorluk çekilmiyor hem de az şampuan kullandığınız için şampuanınız uzun süre gidiyor (ekonomik açıdan da sarılmıyosunuz)

*ayrıca saçları yıkarken baş derimizi iyice temizlemeye çalışmak hatasına düşmeyelim..parmakuçlarıyla baş derisini ovuşturmak veya tırnakla kazıyarak yıkamak..saç derisini temizlemiyor ayrıca tahriş de ediyor ve yağlanmasını arttırıyor...o yüzden başımızla sadece avuç içlerimiz temas etmeli köpürtürken..

* kuruturken ise bol tüylü uzun tüylü ve sert havlular yerine ince yapılı ve çok kısa tüylü havluları tercih etmeliyiz ki havluyla suyunu alırken saçımızı sürttüğümüzde saçlar daha az yıpranıyor ve çok daha az elektrikleniyor..

* ve mümkün olduğu kadar kurutma makinası kullanmamaya çalışmak lazım..acelemiz olduğu günler olabilir ama onun dışında doğal kuruması en iyisi..
makineye kuruturken de sürekli sıcak hava tutmak yerine arasıra kısa kısa soğuk hava verdirerek kurutmalı...ve saçın en görünen yerlerine iyice kurusun diye makineyı uzun süre bolca tutmak en büyük yanlış...

hatta kurutmadan önce saçımıza şekillendiricimizi sürüp doğal halinde kurutursak güzel bi şekil alıyor...bunda da tavsiyem köpük kullanılması..jöle ve sprey değil...köpük de mümkünse alkolsuz olsun

umarım işinize yarar bu öneriler :) ben kendim deneye yanıla buldum ve saçım gerçekten farketti baya :)
belki bu öneriler sayesinde saçınızdaki kuruluk, yıpranma, yağlanma, kaşıntı gibi sorunlarınız büyük ölçüde azalabilir :)

ya saçı fönle kurutmayınca sinüzüt oluyomuş doğrumu ? saçı kurutmadan evde dursak gene sinüzüt yaparmı acaba

valla canım en azından yaz aylarında kurutmamaya çalışmak..yada şöyle diyim mümkün olduğu kadar makineyi az kullanmak lazım..ben makineyi azalttım saçlarım kendine geldi...yoluk yoluk duruyorlardı ve elektrikleniyorlardı..makine azalınca saçımın yıpranmış görüntüsü de azaldı..saçın kurumasını yanmasını sadece kuaförler veya saç boyaları yapmıyor..biz de katkıda bulunuyoruz

ıslakken şekillendirmek hem kolay bir yöntem hem de güzel olmasını sağlıyora.s
ben 7/24 kremleri tavsiye ediyorum
saçlarımı daha çok sevmeme neden olducoksekeriremsu

güneşcigim çok saol canım benim sana bi sorum olucak ;
benim saçım uzun nerdeyse belime kadar ama 1 ayda 0,5 cm uzuodur yada 1 cmye yakın yani çok az uzuyor bu şampuandan kaynaklanabilir mi yani saç dersini tıkadıgı için olabilir mi bide şampuanımda dimeticone var :(( saç kremimi diplerede sürüodum ondanda olabilr mi artık hepsini çöpe atıcam bebek şampuanı kullanmayı düşünüyorum sence nasıl bi düşünce ya yardım edersem çok sevinirim canım benm ((:

güneşcigim çok saol canım benim sana bi sorum olucak ;
benim saçım uzun nerdeyse belime kadar ama 1 ayda 0,5 cm uzuodur yada 1 cmye yakın yani çok az uzuyor bu şampuandan kaynaklanabilir mi yani saç dersini tıkadıgı için olabilir mi bide şampuanımda dimeticone var :(( saç kremimi diplerede sürüodum ondanda olabilr mi artık hepsini çöpe atıcam bebek şampuanı kullanmayı düşünüyorum sence nasıl bi düşünce ya yardım edersem çok sevinirim canım benm ((:

canımcım bu konunun uzmanı değilim ama yine de cevap vermeye çalışayım :)
ben sadece kendi farklı deneme yanılmalarımdan yola çıkarak vardığım bitakım sonuçları size aktarayım dedim..aranızda benim yaptığım hatalara düşenler vardır diye..

evet canım şampuandan olabilir..dimethicone çok berbat bir illetmiş..şampuan alırken içeriğini uzun uzun okumak zorunda kalıyorum..sadece dimethicone diye geçmiyor..dimethiconol, adimethicone vesaire gibi değişik isimlerde de geçiyor...silikon yağı anlamına geliyormuş..ama bu kelimeleri içermeyen şampuan için de tamamen güvenli diyemeyiz..başka isimler altında silikon türevleri de olabilir.. silikonsuz diye aldıklarımda da hüsrana uğradım çünkü..
ben gardef veya tresan gibi ürünleri tercih etmeye çalışıyorum
ve evet saç kremi sakın diplere sürülmemeli canım..kökleri hem tıkıyor hem çabuk yağlanmasına sebep oluyo..kremi sadece saçının aşağı kısımlarına uygula canım farkı göreceksin...hatta mümkünse saç kremi hiç kullanma derim...çok saç döküyor ben kullanmıyorum...saç köklerini tıkıyor olabilir senin dediğin gibi..bir de ayrıca beslenmenin de çok etkisi var..gün içinde herşeyden yiyemiyorsan arı poleni kullanabilirsin..hem içinde çok vitamin var hem de ilaç halinde olan vitaminler gibi yapay değil :1hug:

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim canım dün bebek şampuanıyla yıkandım saç kremide sürmedim daha şimdiden dokulmedi diyebilirm yani az dokuldu yok banyodan sonra tutam tutam saç topluyordum bundan olsa gerek artık hiç kullanmıycam kullanırsamda en uçlara surerim yani bu konu çok guzel olmuş yani herkes ayrı telden çalıyodu bütün bilgiler sanki birbaşlıkta toplanmış çok saol canım.. Bu bebek şampuanı kullanmam iyi bi fikir mi sence ?

çok teşekkür ederim canım dün bebek şampuanıyla yıkandım saç kremide sürmedim daha şimdiden dokulmedi diyebilirm yani az dokuldu yok banyodan sonra tutam tutam saç topluyordum bundan olsa gerek artık hiç kullanmıycam kullanırsamda en uçlara surerim yani bu konu çok guzel olmuş yani herkes ayrı telden çalıyodu bütün bilgiler sanki birbaşlıkta toplanmış çok saol canım.. Bu bebek şampuanı kullanmam iyi bi fikir mi sence ?

evet canım haklısın ben de onun için bütün denediklerimi biraraya toplayım istedim..saç bakımına dair her aşamayı içeriyor çünkü..yıkamadan tut şekillendirmeye kadar...işe yaradığına sevindim canım :)
bebek şampuanının markasına ve içeriğine bağlı dimethicone falan yoksa bi sakınca yoktur sanırım...yani en azından diğerleri kadar ağır değildir yapısı..hem göz yakmaması da cabası bence...düşünsene eğer şampuan gözü yakıyorsa saça da zarar veriyor demektir bence...gözümüz maddeleri hissedebildiği için yanıyor ama saçlar ölü hücre olduğu için saç tellerimizde yanma hissi duymuyoruz ama saçlar göreceği zararı görüyor :)

Son düzenleme:
2 madde daha eklemek istiyorum unutmuşum arkadaşlar..
* saçı sıcak suyla yıkamak da yağlandırıyor...mümkün olduğunca soğuk olmalı..ama tabi buz gibi de olmasın :)
* bir de saç kurutma makinası kullanırken saç diplerine tutmak da iyi değil hem yağlanmayı hızlandırıyor hem de saç derisi ısınınca istenmeyen bir kokuya yol açıyor

çok teşkkürler güneşcim evet hem içinde sabun da yok yani şampuanlar kadar köpürtmüo köpürtmemesi bence dogal baktım içine çok az şey var benm eski şampuanla karşılaştırdım nerdeyse 3 katı diyebilirim :)))) onda hiç bişey yok dimeticone de yok ve benzeri şeylerde yok

çok teşkkürler güneşcim evet hem içinde sabun da yok yani şampuanlar kadar köpürtmüo köpürtmemesi bence dogal baktım içine çok az şey var benm eski şampuanla karşılaştırdım nerdeyse 3 katı diyebilirim :)))) onda hiç bişey yok dimeticone de yok ve benzeri şeylerde yok

bişey değil canım :1hug: umarım saçla ilgili dertlerinden kurtulursun :)
merak ettim canım hangi marka bebek şampuanı o ?
ben de elimdeki şampuan bitince bebek şampuanı alma niyetindeyim de...

bir de saç bakımında sirke kullanmanın da yanlış olduğunu düşünüyorum..her ne kadar sirke saçı parlatıyor olsa da nihayetinde yapısı asit yani...hem kokusu da cabası...
extra bakımlarda bana avokado kullanmak daha mantıklı geldi...onu püre halinde ezip sürüp bekletmek yani...saç maskesi etkisi yapabilir onu da denemek lazım :)
yağlarla bakımlar riskli hem saç boyasını söküyor akmasına yol açıyor bir de yağlanmaya meyilli saçları yağlandırıyor

harikasın valla canım sen güzellik uzmanı filan mı olsaydın neeŞeniz

canımcım sen böyle diyince utandım valla sağolasın :utangac::utangac:
bu tip konularda sayısız türde hatalarım olduğu için hepsinden baya ders çıkardım ondan sanırım :) içinizde en çok hatayı yapan inanın benimdir :utangac:
hani ben yandım siz yanmayın hesabı paylaşmak istedim :1hug:

evet valla deneyimliyim desene sen şuna tekrar saol saol saol ellerin dert gormesin çogu arkadaşa yarar sağlayacak kesin bu bende dahill a.s.

Sagol canim bilgilerin için canim benim benimde saç konusunda tecrübem sonsuzneler yaptim zavalli sacima ne işkenceler allahima sükürler olsun dogal yöntemlerle kendine getirdim cok güzel saclarim vardi simdi yine iyi olmaya basladi kislar

Back