• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saç açmak,saç rengi silmek,saç rengi değiştirmek,pigmentasyon, resimli..

ahhh... ben neler yaptım bi bilsennnn..:30:

balyaj meselem vardı ya benim... geçtiğimz haftasonu onu uyguladık..
işte ,istediğim kalınlık vs. yaptık..
aman fazla sarı olmasın doğal olsun diye 30 dk.tuttum saçı yıkadım...

aman allahım o neeeeeee:53::53::53:
saçlar turuncumsu, bakırımsı ,kızılımsı tarif edemiyeceğim bi kızıl oldu..
sonuç hezimete uğradım, ama sakindim yine de:1::1:
az kalsın olacaktı diye teskin ettim kendimi:9::9:
sonra aynı gece ,evde çikelata kahve vardı ,ona boyadım..
bereyle markete gidecek kıvamda oldu:1:
ertesi gün loreal küllü kumral aldım yani 6.1
aman aman kapatmadı kızıllıkları ,gölge gibi kaldı..
saçım bulaşık süngerinin yeşil tarafı gibi oldu valla..
neyse yağlar kremler yumuşattım biraz..

velhasıl kelam neden böyle oldu banaaaaa:14:
neden yapamadım..45 dk falan bekleseydim ne olurdu acaba?..içim içimi yiyiyor..
saçlarımın iyice çalı süpürgesine dönmeyeceğini bilsem ,15-20 gün sonra tekrar deniyceem:26:
o kadar ukte kaldı içimde...:31:
geriye bir tek ,açıcıyla saç açma yöntemi kaldı ,artık onu da ne zaman denerim bilmiyorum..
ama yapıcam yani..:1:
güzelim açıcaksın tabiiki neden o saçla dolaşacaksınki..deneme yanılma yöntemi...ben babamın hanımına yapmıştım canım koleston röfle seti almıştın..tarif ettiği kadar beklettik..platin sarı olmuştu..
yanlış uygulama yüzünden biraz masraf yapmış oldun okadar...
senin istediğin saç zaten 6.1 di dimi...
canım biraz mafraf olur ama kuaför daha çok para isteyecektir..palette açıcı ALMALISIN..UZUNSA 2 kutu renk dalgalanması olmasın diye...senin saç bayağı bir açılacaktır..tam yazdığı kadar beklet..altın sarı olur sanırım..dorelikte olacak..bunun üstüne direk altı yaparsan kapatır...6,1yapma yine yeşerme olabilir çünki..bir dahaki boyamada 6.1 yapabilirsin yani 6 nın üzerine..direk 6,1 yapmak istersen şu açma işlemini bir kez daha tekrar etmen gerek o zaman hiç dorelik kalmaz..küllü boyasan bile yaşerme olmaz..
canım benim uğraştırıcı ama zemin iyi olmazsa boya iyi olmaz..ben 3 defa açtım saçlarım yanmadı...paletteyıpratmıyor..bugün banyoya krem koymayı unutmuşum sadece şampuğan yaptım saçlarım yumuşak..:49:

Resimdeki balyaji evde kendim yapabilir miyim?
Özellikle ön kisimlari cok hosuma gitti. Bu sekilde kendim nasil yapabilirim? Kac numara boyayla buna benzer bir renk elde edebilirim. Dogal sac rengim resimdeki kizin zemin rengi gibi. Dogal ve bu model sacin üzerine yapmayi düsünüyorum ve kuaföre gitmek istemiyorum, yardimci olursaniz sevinirim... :61:

resimdeki zamin renk açık kumral...çabuk açılır..koleston röfle seti ile aynısı olur...:34:

güzelim açıcaksın tabiiki neden o saçla dolaşacaksınki..deneme yanılma yöntemi...ben babamın hanımına yapmıştım canım koleston röfle seti almıştın..tarif ettiği kadar beklettik..platin sarı olmuştu..
yanlış uygulama yüzünden biraz masraf yapmış oldun okadar...
senin istediğin saç zaten 6.1 di dimi...
canım biraz mafraf olur ama kuaför daha çok para isteyecektir..palette açıcı ALMALISIN..UZUNSA 2 kutu renk dalgalanması olmasın diye...senin saç bayağı bir açılacaktır..tam yazdığı kadar beklet..altın sarı olur sanırım..dorelikte olacak..bunun üstüne direk altı yaparsan kapatır...6,1yapma yine yeşerme olabilir çünki..bir dahaki boyamada 6.1 yapabilirsin yani 6 nın üzerine..direk 6,1 yapmak istersen şu açma işlemini bir kez daha tekrar etmen gerek o zaman hiç dorelik kalmaz..küllü boyasan bile yaşerme olmaz..
canım benim uğraştırıcı ama zemin iyi olmazsa boya iyi olmaz..ben 3 defa açtım saçlarım yanmadı...paletteyıpratmıyor..bugün banyoya krem koymayı unutmuşum sadece şampuğan yaptım saçlarım yumuşak..:49:

sağol canım..bi arkadaş yeni topik açtı, bilirsin zaten yaa..
dün gece geç saatte sen yoktun, cvp verebilmek için ,aynı şeyi ona da sordum..
şu anda saçımın durumu iyi, o gün 24 saat içinde, 2 kez boyayınca, saç şaşırdı neye uğradığını:52:

biraz geçsin birkaç hafta ,cesaretim toplansın azcık, yaparım inş:26::30:

ahhh... ben neler yaptım bi bilsennnn..:30:

balyaj meselem vardı ya benim... geçtiğimz haftasonu onu uyguladık..
işte ,istediğim kalınlık vs. yaptık..
aman fazla sarı olmasın doğal olsun diye 30 dk.tuttum saçı yıkadım...

aman allahım o neeeeeee:53::53::53:
saçlar turuncumsu, bakırımsı ,kızılımsı tarif edemiyeceğim bi kızıl oldu..
sonuç hezimete uğradım, ama sakindim yine de:1::1:
az kalsın olacaktı diye teskin ettim kendimi:9::9:
sonra aynı gece ,evde çikelata kahve vardı ,ona boyadım..
bereyle markete gidecek kıvamda oldu:1:
ertesi gün loreal küllü kumral aldım yani 6.1
aman aman kapatmadı kızıllıkları ,gölge gibi kaldı..
saçım bulaşık süngerinin yeşil tarafı gibi oldu valla..
neyse yağlar kremler yumuşattım biraz..

velhasıl kelam neden böyle oldu banaaaaa:14:
neden yapamadım..45 dk falan bekleseydim ne olurdu acaba?..içim içimi yiyiyor..
saçlarımın iyice çalı süpürgesine dönmeyeceğini bilsem ,15-20 gün sonra tekrar deniyceem:26:
o kadar ukte kaldı içimde...:31:
geriye bir tek ,açıcıyla saç açma yöntemi kaldı ,artık onu da ne zaman denerim bilmiyorum..
ama yapıcam yani..:1:

çok zor geçekten açıcısız tutturmak biraz kullanacağın sarı boya içine igora turuncu azaltıcı koyman gerekliydi sanırım ben bulamadım malesef o boyayı yoksa ekleyecektim hiç olmazsa bu kadar turunculuk oluşmazdı yanayakıla o boyayı arıyorum ama hala bulamadım netten sipariş vericem sanırım:(

resimdeki zamin renk açık kumral...çabuk açılır..koleston röfle seti ile aynısı olur...:34:

Cevap icin tesekkürler. :71:
Evde saclarimi acmak icin kullandigim röfle setinden kalma bone var, kullanim talimati da duruyor. Boneyi kullanarak cok acik sari boya ile elde edebilir miyim bu rengi? Oryal kullanmak istemiyorum saclarima.
Bunlar düsündügüm sari tonlari. Hangisi uygun olur sizce?

12.00YOGUNDOGALSUPERACICI.jpg
12.01YOGUNKULLUSUPERACICI.jpg
1000EKSTRAACIKSARI.jpg
1001EKSTRAKULLUACIKSARI.jpg
1032EKSTRAACIKBEJSARISI.jpg

Cevap icin tesekkürler. :71:
Evde saclarimi acmak icin kullandigim röfle setinden kalma bone var, kullanim talimati da duruyor. Boneyi kullanarak cok acik sari boya ile elde edebilir miyim bu rengi? Oryal kullanmak istemiyorum saclarima.
Bunlar düsündügüm sari tonlari. Hangisi uygun olur sizce?

12.00YOGUNDOGALSUPERACICI.jpg
12.01YOGUNKULLUSUPERACICI.jpg
1000EKSTRAACIKSARI.jpg
1001EKSTRAKULLUACIKSARI.jpg
1032EKSTRAACIKBEJSARISI.jpg

1000 bayağı fark edilir canım..1001 daha doğal durur..saç kendi saçınsa yani rengi doğal kendi renginse zaten problemsiz açılacaktır...:49:

1000 bayağı fark edilir canım..1001 daha doğal durur..saç kendi saçınsa yani rengi doğal kendi renginse zaten problemsiz açılacaktır...:49:

Saclarim uzayip dogal saclarima kavusunca uygulayacagim, resmimi paylasirim sizlerle. :66: Tekrar tesekkür ederim... :71:

cryptic senden de yorum almak istiyorum.

Saçlarımı 2 kez palette yoğun açıcı ile 1 hafta ara vererek açtım.
Ardından açık küllü sarı boya ile pigmentasyon yapıp, yine açık küllü sarı boya ile boyadım palette markasıyla.

Şu anda saçımın rengi bu. turunculuklar baya gitti.
i5409530_hair1-gif

Benim istediğim sarı tonu ise şöyle.
fae529558fade48a82062173b13cb3fc.jpg

Bu tonu elde etmek için şu renklerden birine boyasam birkaç kez, ulaşabilir miyim sarıya?
İnci sarısı ile normal sarı rengin farkı ne onu da tam bilemiyorum gerçi. :26:
Ama çok hoş gürünüyor rengi.

1002.jpg

1000.jpg

Yani bu tonları rengin daha da açılması ve sarıya geçiş için istiyorum. Sonra bej sarı, altın sarısı gibi bir şeyle yeniden oturtabilirim rengi.
Kullanacağım marka için de exicolor düşünüyorum.

canım saçların çok güzel açılmış..çok beğendim..eklediğin resim küllü değil yanlız...birinci ekledin saç boyası daha belirgin sarı..diğeri beyaza yakın platin..elde edebilirsin tabiiki ilk eklediğin boyayı tavsiye ediyorum canım..

canım saçların çok güzel açılmış..çok beğendim..eklediğin resim küllü değil yanlız...birinci ekledin saç boyası daha belirgin sarı..diğeri beyaza yakın platin..elde edebilirsin tabiiki ilk eklediğin boyayı tavsiye ediyorum canım..

Sağol canım. :)
Evet küllü bir renk istemiyorum zaten.
Yakışmıyor beyaz tene çünkü. Daha canlı sarılar istiyorum. İnci sarısını alırım o zaman. :))

Sağol canım. :)
Evet küllü bir renk istemiyorum zaten.
Yakışmıyor beyaz tene çünkü. Daha canlı sarılar istiyorum. İnci sarısını alırım o zaman. :))

pigmentasyonu nasıl yaptın canım..ne için gerkli gördün,neyi sağladı saçında?

merhaba kızlar birşey sormak istiyorum bana yardımcı olursanız cok sevinirim

bugügn schwarzkopf un kadife kahve rengindeki köpük boyasını boyadım. kutuyu 5 6 kez cevirdim ama tam köpük olmadı ve boya az geldi. saçım boyadan önce kahverengiydi boyayınca kızıl gibi oldu ama boya yetmediği için saçımın arkası komple kahverengi oldu :( en fazla ne zaman boyayabilirm tekrar? pazartesi iş görüşmem var ve 2 renkle gitmek istemiyorum :( acaba bugün yine mi boyasam ya da pazar günü mü boyasam? lütfen yardım edinn :(

pigmentasyonu nasıl yaptın canım..ne için gerkli gördün,neyi sağladı saçında?

Saç rengini açtığın zaman renk pigmentleri yok oluyor.
E doğal olarak üzerine istediğin rengi boyadığında tutmuyor, turunculuklar kalıyor, koyu renge boyasan bile hemen rengi gidiyor. Kötü oluyor.

Bu sebeple rengini vermek adına önce pigmentasyon mevzusunu halletmek gerek.

Şöyle yapılıyor : hangi renge boyayacaksan o boyayı alıyorsun. Boyaya boyanın oranında su ekleyip karıştırıyorsun iyice. Homojen bir karışım elde ettiğinde de bunu saçlarına sürüyorsun. Yani sadece boya ve su olacak. Oksidan kullanmak yok. Saçında yarım saat ya da 20 dk filan bekletiyorsun o karışımı. Sonra kurutma makinasıyla kurutacaksın. Yıkamıyorsun. Ardından boyayı uygulayacaksın, oksidanını da koyacaksın yani; b,ldiğin boyama evresi. İşte o zaman renk iyi işliyor.

merhaba kızlar birşey sormak istiyorum bana yardımcı olursanız cok sevinirim

bugügn schwarzkopf un kadife kahve rengindeki köpük boyasını boyadım. kutuyu 5 6 kez cevirdim ama tam köpük olmadı ve boya az geldi. saçım boyadan önce kahverengiydi boyayınca kızıl gibi oldu ama boya yetmediği için saçımın arkası komple kahverengi oldu :( en fazla ne zaman boyayabilirm tekrar? pazartesi iş görüşmem var ve 2 renkle gitmek istemiyorum :( acaba bugün yine mi boyasam ya da pazar günü mü boyasam? lütfen yardım edinn :(

canım iki kutu al ozaman boya hemen boyayabilirsin..sakınca yok ama uzunsa iki tane alki eşit dağılım olsun...:49:

canım iki kutu al ozaman boya hemen boyayabilirsin..sakınca yok ama uzunsa iki tane alki eşit dağılım olsun...:49:

tesekkur ederım tatlım :) gidebildigim butun marketlere gittim ama aynı rengi bulamadım iyi mi:) en son gittigim yerde loreal casting in şarap kızıl rengini aldım bakalım nasıl olacak... aslında ben loreal in sublime mousse ateşli sıcak kahve yi kullanıyordum saçım uzun ama o bile fazla geliyordu demekki bildiginden sasmamak lazımmıs :1:

tesekkur ederım tatlım :) gidebildigim butun marketlere gittim ama aynı rengi bulamadım iyi mi:) en son gittigim yerde loreal casting in şarap kızıl rengini aldım bakalım nasıl olacak... aslında ben loreal in sublime mousse ateşli sıcak kahve yi kullanıyordum saçım uzun ama o bile fazla geliyordu demekki bildiginden sasmamak lazımmıs :1:

canım castig i hemen değiştir..çünki amonyaksız..muhtemelen kötü olucak..köpük boyaların kapatıcı özelliği fazla..lorealin başka bir boyasını al ama casting olmasın ok..

canım kadife kahvenin üzerine şarap kızılı tutmayabilir resimdeki gibi..bulabilirsen aynısını al olurmu...

canım castig i hemen değiştir..çünki amonyaksız..muhtemelen kötü olucak..köpük boyaların kapatıcı özelliği fazla..lorealin başka bir boyasını al ama casting olmasın ok..

aaa ama kutusunu actım ve sabah boyayacaktıım :( boyadıgım kopuk boyada amonyaksızdı ee napcam ben şimdii :)

canım kadife kahvenin üzerine şarap kızılı tutmayabilir resimdeki gibi..bulabilirsen aynısını al olurmu...

5 markete girdim 5indede aynı renk bulamadım cok kızdım sonra bi yere daha girdim orada doğal boyalar vardı 1 tanede şarap kızılı kalmıs lorealin, renkleri de benziyo şimdi şuan saçımın rengi koyu kızılla patlıcan moru gibi şarap kızıllada benziyo rengi valla inan o kadar yere girdim hiçbirinde schwarzkopf un kopuk boyasını bulamadım :(

5 markete girdim 5indede aynı renk bulamadım cok kızdım sonra bi yere daha girdim orada doğal boyalar vardı 1 tanede şarap kızılı kalmıs lorealin, renkleri de benziyo şimdi şuan saçımın rengi koyu kızılla patlıcan moru gibi şarap kızıllada benziyo rengi valla inan o kadar yere girdim hiçbirinde schwarzkopf un kopuk boyasını bulamadım :(

güzelim kahvenin diğer tonlarıda olabilir köpük boyada yeterki kahve olsun..

Back