Geçen gün bir kozmetikçiden aldığım '' New Well'' marka '' Yüksek Performanslı Saç Açıcı''yı kullanmaya karar verdim. Fakat korktuğum için kendi saçımda değil, artık kullanmadığım çıtçıtım ( geçek saç ) üzerinde denedim.
Öncelikle açıcı bu;
Saç açma işlemini 4 aşamada yaptım. Yani 4 kez uyguladım açıcıyı.
Bu arada çıtçıt siyahtı. Sonuçta bu çıktı ortaya..Kahveye dönmek isteyenler için 1 kez yeterli bile olur..Ben 45'er dakika beklettim. Ama 50 dakikakaya kadar çıkılabiliyor. Ayrıca kutudan bir oksidan çıkıyor ama bence az. Açıkcası ben bir tutam saç için yarım poşet tozdan ve 1 buçuk kutuya yakın oksidan kullandım. O yüzden ek olarak 2 oksidan almak mantıklı. ( %9'luk yani 30 vol )
Peki yıprandı mı?
Evet! Yani aslında ilk 2 uygulama gayet iyidii. Sadece kuruma oldu. O da bakımla halledilebili. Fakat 3. uygulamada yandı. Tabi ben bu uygulamaları 1 günde peşpeşe yaptım. Eğer aralarda 2 hafta süre bırakılsa ve bu sürelerde yoğun bakım yapılsa bence sorun olmaz. Ben bordo kızıla dönmek istediğim için aslında 2. uygulama bana yeter. Zamanla renk oturucaktır. Ama sarı vs. dönülecekse yıpranma göze alınmalı.
Sonuç olarak; Eğer acele etmenize gerek yoksa aralarda 2-3 hafta bırakaak açma işlemi yapılabilir ( bence en mantıklısı aralarda zaman bırakmak).
Bir paket aciçı yetermi gür ve uzun bi saça ben daha once hic acmadım sacımı ama okadar boya varkı saçta ne boyarsam boyayayım dipler hep açık orta boyu hep koyu oyüzden sacin ortalarına acıcı uygulamak istıyorum tabi bu arada korkuyorum büyük ihtimal beceremicem bu işlerden hiç anlamıyorum
Açıkcası sadece ortasına uygulama yapmak zor olur gibi geliyor bana. Kuaföre gidip halletmek daha mantıklı..Ben çıtçımda 4 deneme için 1 buçuk şişeye yakın oksidan, yarım paket açıcı pudradan kullandım. Sizde 2 oksidana bir paket pudra koyarsanız yeterli gelir bence..