arkadaşlar geçen günlerde bir aile dostumuz Mardin'den anneme ve bana 3 çeşit sabun getirdi 3 ayrı renkte. sabunların özelliklerini aşağıya yazacağım daha sonra da tecrübemi paylaşacağım.
Yeşil renkli: MENENGEÇ: yağlı saçları ve cildi kurtur, sivilce ve kepeği giderir.
Beyaz renkli: BADEM: Cildi besler ve nemlendirir.
Sarı renkli: BITTIM: İnce ve zayıf saçı güçlendirir, dökülmeyi önler.
Benim derdime derman olan bıttım sabunuydu. aslen Siirt ürünü bir sabunmuş sanırım. ben sabunu saçıma sürerek (bazı arkadaşlar elinde köpürtüyor) su yardımıyla güzelce köpürtüyorum ve nazikçe uyguluyorum sonrasında normal sıcak suyla duruluyorum.
İşlem sonrası saçım keçe gibi oluyor ama çareyi elma sirkesinde buluyorum: Büyük bir kovayı suyla dolduruyorum, normal sıcak su. Bir kahve fincanı elma sirkesi koyuyorum ve saçımla işim tamamen bittiginde duruladıktan sonra Sadece yüzüm dışarda kalıcak şekilde saç derimi tamamen kovaya bırakıyorum.. bir kaç dakika saçlarımı yüzdürdükten sonra DURULAMADAN havluya sarıyorum ve işlem tamam. Keçeli saçlardan eser yok, yumuşacık :)
Henüz yapmaya başladım ama annem ikinci seferinde saçlarımı gördüğünde beni reklamlardaki saçları uçuşan mankenlere benzetti :) Ayrıca nedenini anlamadığımız bir şekilde saç derimin enseme dogru olan kısmında gözle görünmeyen bir şey vardı, sadece o bölgede ve feci bir kaşınma söz konusuydu... Tahriş yoktu herhangi gözlegörülür bişey yoktu kesinlikle. Bu uygulama sonrası bir daha asla saç derim kaşınmadı ve çok mutluyum inanın...
Biz anne kız olarak şampuanın kimyasallarından şikayetçi olarak bu yönteme başvurduk ve mutluyuz. Şiddetle tavsiye ederim :)