Şampuan ve Saç Kremleri Sabun mu ampuan m?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
geçen gün bir ardakaşım hayatı boyunca hep sabun kullandığını söyledi ve aşırı derecede yoğun,gür ve çok saçları var ayrıca ne bir dökülme ne kepeklenme hiçbir sorunda yok.ben önce baya şaşırdım ama sonra kendisi eskiden şampuan mı vardı ve kimsenin saçı dökülmezdi dedi ve manyıklı geldi aranızda sabun kullanan var mı acaba? çok merak ediyorum gerçekten

yok valla bi kere kullandim saclarimi tararken dahada cok yoldum sampuan kullaniyorum....

Sodyum Lauryl Sülfat (SLS)
İng. Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

Bu yazıda, yaklaşık otuz senedir süren ‘SLS kanserojendir/kanserojen değildir!' tartışmasının özetini bulacaksınız.

Hindistan cevizinde bulunan yağ asitine basitçe sodyum ve sülfat eklenerek elde edilen bu kimyasal maddenin ismini herhangi şampuan veya diş macununun içindekiler kısmında görmek mümkün. Az once de bahsettiğim gibi; biz bunu kullanırken yaklaşık 30 senedir bunun hakkında tartışılıyormuş. Her daim kullandığınız diş macunun (bkz: ipana) arkasında bu maddenin ismini okumaktan sıkıldığınız günlerden birinde, internette bu konuda küçük bir arama yaptığınızda farkedebiliyorsunuz bunu. SLS ve türevleri (sodium laureth sulfate, ammonium laureth sulfate, sodium lauryl ether sulfate) temizlik sektörüne el atmış - bildiğim kadarıyla- en kalabalık ailelerden birisidir. Bu ailenin en rütbeli elemanı olan ve ayrıca aileye ismini veren sodyum lauryl sülfat'ın, şöhretini kanserojen olabilme özelliğini gizli tutmak gibi birtakım gayrimeşru yollarda kullandığı öne sürülüyor.

SLS'nin avantajları şu şekilde özetlenebilir;
- Sabun köpüğünü daha aktif hale getirir,
- Köpük miktarını artırır,
- Emülsiyon özelliği nedeniyle fazla yağ ve kiri saç ve deriden uzaklaştırır,
- Ve - belki de bu kadar çeşitli alanlarda kullanılmasının en önemli sebebi- üretimi gayet ucuzdur.

Zararları;
- Çocuklarda göz gelişimini engeller,
- Derinin zarar görmesine yol açar,
- Kök hücrelerine zarar vererek saç dökülmesine sebebiyet verir

ama sabunlada açılmıo ki saç bide çok kurutuyo benim saçımı yaa

ama sabunlada açılmıo ki saç bide çok kurutuyo benim saçımı yaa

o zaman bu kimyasal maddeleri içermeyen şampuanlar kullanmalıyız arkadaşlar çünkü bol miktarda kansorejen içeriyorlar hatta baktım ve benim diş macunumda bile varmış ya:1no2:

ne kullanıcaz ki ben zeytin yağı sabunu almıştım hakiki zeytinyağı katkısıs dedi sabunla saçımı zor ayırdım

şöyle bir olay var sabun alkalidir derinin ph ı 5.5 asitiktir ama alkalilik baz değerine yakındır yani kısacası sabun cildi kurutur kalkıp da herhangi bir sabunla değil de özel üretilmiş zeytinyağlı filan gibi o tür sabunlar düzenli kullanımda saç için çok iyidir saçı çok dökülenler bu tür sabunlar kullandıktan sonra çok olumlu sonuçlar almışlar ama piyasa sabunları saç derisini kurutup saçı mat yapar bence bu tür kanser için tetikleyici potansiyeli olan kimyasallar her yerde artık eskiden öyle miydi diyoruz ama eskiden de kanser vardı ama insanlar 70 yaşında olacaklarına şimdi 40-50 yaşında oluyorlar kanserin tek bir sebebi de yok ayrıca kanser genetik yapının bozulması hiçbir şey olmadan da vücutta ortaya çıkabilir sebebsiz,ama tabi genel olarak sağlığa zararl ıherşey altyapı oluşturabilir.bu saç boyaları deriye temas ediyor deri tarafından emiliyor bu da kanserojen riski taşıyor direk kana karışıyor o yuzden röfleyi sevmemein nedeni saç diplerine değmemesi deri tarafından emilmiyor ya da en sağlıklısı balyaj epey ortadan başlanıyor sadece saç yıpranıyor e sağlık mı saç mı bence saç:)))

bende birçok şampuan denedim fakat hep sönük hep sönükk son 5 aydır dove sabun kullanıyorummm ve çok memnunum hanımlar,,ilk birkaç günn kazıkkk gibii yaptıı amaa sonraa alıştıı ve şimdiii olukça gür duruyooorr,,

gerçekten iyi geldi demek ya bende mi sabuna başlasam acabaa:s

Defne özlü sabun aldım ve eklamlardaki gibi bir cümle kuracağım ama **ilk günden etkisini gösterdi **

uzun bir süre sabun arada da saç kremi mi kullansam acaba.

valla bende böyle tavsiye üzerine zeytinyağlı sabun aldım 10 gündür kullanıyorum saçlarım yağ bezesi gibi oldu hiç tavsiye etmem bende bıraktım zate kullanamayı.defne garlı şampuan var aktarlarda içinde kozmatik hiç birşey yok onu kullan bende başlıcam.

saçlarında boya varsa deneme bilee...sabun değilde çok güzel bitkisel şampuanlar var ben onlardan kullanıyorum ve çok memnunum..şimdiye kadar yazık etmişim diyorum saçlarıma marketteki şampuanlarla...tresan otacı defne garlı hangisini tercih edersen hepside bitkisel şampuanlar..denemeye değer bence

defne garlı mı teresan mı kara veremedim teresan kurutuyor diye duydum defne garldada kozmatik madde varmış doğru mu sizce hangisi,ben priorin kullanıyorum bitmek üzere saçlarım dökülüyor kansızlıktan ne iyi gelebilir dökülme karşıtı bitkisel şampuan ?

sabun kullanmıyorm çünkü saçımı mahvediyor keçe gibi oluyo
şampuan saç döküyo ama yumuşacık oluyo

ben otacı şampuanın içine çam terebentin yağı koyup 1 ay boyunca onu kullandım..saç dökülmesi bendede vardı şu anda durdu dökülmüyor..şimdi o şampuanı bıraktım çünkü bir süre sonra çam terebentin yağı kuruluk yapıyormuş.şu anda biocarinin serisini kulanıyorum .gerçekten işe yarıyor saçlarım daha dolgun ve parlak..

BENDE İLK DUYDUĞUMDA DÖKÜLME PROBLEMİM İÇİN SABUN KULLANDIM BAKTIM SAÇLARIM KEÇE GİBİ OLSU PRİORİN ŞAMPUANIMIN İÇİNE ÇAM TEREBENTİ KOYDUM 3 KERE YIKADIM( 10 GÜNDÜR YAKLAŞIK) AMA SAÇLARIM KABUKLAŞTI ECZANEYE GİTTİM BİTKİSEL ŞAMPUAN ALMAK İÇİN ANALİZ YAPTILAR AMAN ALLAHIM O NEYDİ ÖYLE:1shok: BÜTÜN SAÇ DERİLERİM KALKMIŞ YA SABUN YA ÇAM ESANSI YAPTI SAÇIMI BİLEMİCEM ORGANICUM ŞAMPUAN ALDIM ŞİMDİ YIKADIM YUMUŞACIK YAPTI RÖFLELİ KURU SAÇLARIMI İNŞALLAH KEPEĞE VE DÖKÜLMEYEDE İYİ GELİR BU ŞAMPUANI KULLANAN VAR MI ARKADAŞLAR..

eğer çam terbentin yağının ölçüsünü ayarlayamadıysan bu saç diplerinde hasara neden olmuş olabilir.200 ml şampuana 1 -1.5 kapak koydum ben ve saçlarım kuru ve boyalı olmasına rağmen bir zararı olmadı.dediğin şampuanı denemedim ama onuda deneriz.şampuanım bitsin ondan alır yazarım.saç için yapılan herşey mübahtır şekerim öptüm..

aksine 100 ml şampuana 6 damla döktüm çok az.sabundan kaynaklanmış olabilir.

Bu sac analizlerinde nedense hep cok kotu sonuclar cikar Ben hic problemim yokken gitmistim banada sorun var filan demislerdi Bence dogal sabunla yikamanin bir zarari olmaz sadece saci sampuan gibi yumsak yapmaz Belkide once sabunla yikayip sonra sampuanlamak gerek denemek lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…