• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabrım kalmadı çok yoruldum:/

Amazing family

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
4.036
10.485
208
Günaydın kızlar bana pek aydın değil ama neyse anlatayım hemen
Eşim 2 ay önce bir kaza geçirdi ameliyat oldu şu an yatıyor 1,5 ay daha yatacak.
Tüm aile şoku üzerimizden yeni yeni atıyoruz. Herkesin düzeni değişti. Eşimin ailesi yardım için yanımıza geldiler beraber bakıyoruz ama genelde bir çok işi ben yapıyorum. Eşimle de ben ilgileniyorum.
Eşim bu olaydan sonra huy değiştirdi resmen. Onu anlıyorum kolay değil ama bizde mutlu değiliz ki .. Bizim için de zor

Yattığı yerden her konuşmamı her hareketimi eleştirmeye başladı. Her hareketim batıyor,hep yanlış anlıyor.
Örn;bugün oğlum beşiğinde uyumadı aldım yatak odasına sallamaya götürdüm(genelde hep yaparım)
Eşimde oradaydı çocuk tam uyuyacak eşim gözlerine bakıp iletişim kurdu bende hemen sessizce göz teması kurma dedim. Çünkü oğlum direk kalkıyor oyun oynamak istiyor. Bunu eşim keşfetmediğinden uyarmak istedim. Kendim de çok uykusuzdum saatlerce uyumamıştı oğlum. Bunun üzerine bana sesini yükselterek bir ton laf saydı.

Gece acıktım ben dedi. Saat olmuş 02:30 yatağa girmişim yatcam tam.
Kendisi sabaha kadar oturur. Akşam az mı yedin dedim gülerek ama kalktım getircem bir şeyler yani sonra sordum ne istersin dedim istemiyorum dedi. Sormayacakmıştım hemen kalkıp getirecekmiştim. Soruları o sorarmış ben soramazmışım. Saçmaladı baya uzattı. Bu gibi şeyleri çok yapmaya başladı. 7/24 beraberiz iyice batıyorum ona. Ama altına kadar alıyorum ben demiyorum beyefendi memnuniyetsiz!
Geceki olayın üzerine sabah bir sesle uyandım. Bir baktım benim ki kalkmış yürümeye çalışıyor!!!
Hemen kalktım zorla destek oldum lavaboya götürdüm. Çıktı içeriye yatır beni dedi yatırdım. Neden böyle yapıyorsun beni neden kaldırmadın diyorum seninle muhattap olmak istemedim diyor !
Bende artık sabır kalmadı dedim ki madem muhattap olmak istemiyorsun çağır annenleri (işleri için bir kaç günlüğüne gittiler) gelsinler ben gideyim dedim. Çocuk yapmaz yaptığını kendi başına kalkmak nedir ! Bir an önce iyileşsin diye ben ona nasıl bakarken bu yaptığı düşüncesizce hareket beni çok kızdırdı. Bu durumda olmasaydı çekip gidecektim o kadar sinirlendim. Ayrıca ben sana ne yaptım da muhattap olunmayacak?!
Sanki herkes böyle olmasını çok istiyordu , yatsın da biz bakalım diyordu!
Benim babam kanser ameliyat olacak daha ona gitmedim kocam bu halde diye adamın yaptığına bak nankör !!
Ben öyle deyince bana nutuk atmaya başladı. Arayayım git de diyemiyor kuru laf!
Yok işte laflarının nereye gittiğini bil
Yanlış konuşuyorsun bazen dikkat et bla bla bla...

Saç traşına kadar yaptım ama sürekli azar işittim. İlk Pansumanını yaptığım gün ağlattı beni bağırdı çağırdı. Sonra diyor ki kızma bana benim heyecanımdan biliyorsun. Robotmuşum gibi davranıyor. Bu son yaptığı sabrımı taşıran son damlaydı. Cidden gideyim de aklı başına gelsin diyorum
Yanlış düşünüyorsam uyarın lütfen
Hepinize bol huzurlu sağlıklı günler diliyorum

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Yaptığı çok ayıp olmuş ama giderseniz emin olun ailelerin bile gözünde suçlu olursunuz. Bu halde adama dayanamadı bıraktı diye. Bence sabredin, bir şey yapacaksanız o ayaklaninca düşünürsünüz. Bir de yaptıklarınızı her ne derse de dillendirmeyin, bu kez de yaptı da konuştu olur. Siz Allah rızası için sabredin şimdilik.

Sakın gitmeyin. Herkesin gözünde vefasız eş olursunuz o zaman. Muhtemelen başkasına muhtaç olmanın acısını sizden çıkarıyor. Yaptığı doğru demiyorum tabi. Benzerini babamla yaşamıştık. Erkekler eşlerinin gözünde hep güçlü bir profil çizmek istiyor. İmkanınız varsa psikolojik destek alsın eşiniz. Gerçi onuda kabul etmiyorlar babamdan biliyorum

Çok geçmiş olsun Rabbim şifasını versin inşAllah.. Size de bol sabırlar diliyorum .. Sabredin geçicek inşAllah şimdi bırakıp gittiğinizi düşünün neler söylenicek arkanızdan iyi gün kötü gün lafları bir sürü şeyler onuda geçtim Allah rızası için dayanın olayın şokunu atlatamamış belli dua edin ..

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Yaptığı çok ayıp olmuş ama giderseniz emin olun ailelerin bile gözünde suçlu olursunuz. Bu halde adama dayanamadı bıraktı diye. Bence sabredin, bir şey yapacaksanız o ayaklaninca düşünürsünüz. Bir de yaptıklarınızı her ne derse de dillendirmeyin, bu kez de yaptı da konuştu olur. Siz Allah rızası için sabredin şimdilik.
Gitmesem de bu böyle olmuyor peki ne yapmalıyım sizce ? Sessiz mi kalmalıyım? Diyorum ki her işini göreyim ama eskisi gibi yanında durup muhabbet etmeyim kendi haline bırakayım muhattap olmayayım !

Eşinize geçmiş olsun. Yani psikolojisinin normal olmamasını anlıyor gibiyim, sapasağlam insan birden bire yatağa bağlanınca, içinde bir öfke vardır, patlayacak yer arıyordur ama elbette bunlar size yaptığı saygısızlıkların bahanesi olamaz. Şimdi çekip gitseniz, vicdanınız sizi rahat bırakacak mı? Eşiniz o haldeyken, bırakıp gitmeniz bana pek mümkün gelmedi. Gitseniz de pişman olacaksınız büyük olasılıkla. Eee gitmeseniz, susup oturmak da mümkün değil. Ben olsam yanında kalırdım ama gerektiği yerde haddini bildirirdim. Ve şuan yaptığı saygısızlıkların, o ayaklandığında birden unutulmayacağını, ilişkimizi yıprattığını, içindeki öfkeyi anladığımı, yanında olduğumu ama bunun acısını benden çıkarmaması gerektiğini ona sık sık hatırlatırdım. Sonuçta onu yatağa siz düşürmediniz ve o ne yaparsa yapsın, alttan alması gereken bir köle filan değilsiniz. Ayağa kalkmaya başladığında, içindeki odun hala oradaysa, o zaman basın gidin, hatta siz niye gidiyorsunuz, kendisini gönderin, sonuna kadar haklısınız o zaman.

Gitmesem de bu böyle olmuyor peki ne yapmalıyım sizce ? Sessiz mi kalmalıyım? Diyorum ki her işini göreyim ama eskisi gibi yanında durup muhabbet etmeyim kendi haline bırakayım muhattap olmayayım !
Evet ihtiyaçlarını görün, konusmamazlik veya tavırlı durmayı da yapmayın. Ama samimi olmayın, siz belli etmeseniz de anlayacaktır. Çok muhabbete girmeyin, saldıracak yer arıyor belki de şu anki konumundan ötürü.

Yatmak zorunda ve bakılmaya muhtaç olan hastalarda bu çok görülüyor
Özellikle erkeklerde daha fazla yaşanıyor.
Apayrı bir psikolojiye bürünüyorlar
Hak verdiğimden değil ama, bakan bolca sabır göstermeli
Çok şükür ki sürekli yatmayacak diyelim
Rabbim size sabır
Eşinize şifalar versin.

Günaydın kızlar bana pek aydın değil ama neyse anlatayım hemen
Eşim 2 ay önce bir kaza geçirdi ameliyat oldu şu an yatıyor 1,5 ay daha yatacak.
Tüm aile şoku üzerimizden yeni yeni atıyoruz. Herkesin düzeni değişti. Eşimin ailesi yardım için yanımıza geldiler beraber bakıyoruz ama genelde bir çok işi ben yapıyorum. Eşimle de ben ilgileniyorum.
Eşim bu olaydan sonra huy değiştirdi resmen. Onu anlıyorum kolay değil ama bizde mutlu değiliz ki .. Bizim için de zor

Yattığı yerden her konuşmamı her hareketimi eleştirmeye başladı. Her hareketim batıyor,hep yanlış anlıyor.
Örn;bugün oğlum beşiğinde uyumadı aldım yatak odasına sallamaya götürdüm(genelde hep yaparım)
Eşimde oradaydı çocuk tam uyuyacak eşim gözlerine bakıp iletişim kurdu bende hemen sessizce göz teması kurma dedim. Çünkü oğlum direk kalkıyor oyun oynamak istiyor. Bunu eşim keşfetmediğinden uyarmak istedim. Kendim de çok uykusuzdum saatlerce uyumamıştı oğlum. Bunun üzerine bana sesini yükselterek bir ton laf saydı.

Gece acıktım ben dedi. Saat olmuş 02:30 yatağa girmişim yatcam tam.
Kendisi sabaha kadar oturur. Akşam az mı yedin dedim gülerek ama kalktım getircem bir şeyler yani sonra sordum ne istersin dedim istemiyorum dedi. Sormayacakmıştım hemen kalkıp getirecekmiştim. Soruları o sorarmış ben soramazmışım. Saçmaladı baya uzattı. Bu gibi şeyleri çok yapmaya başladı. 7/24 beraberiz iyice batıyorum ona. Ama altına kadar alıyorum ben demiyorum beyefendi memnuniyetsiz!
Geceki olayın üzerine sabah bir sesle uyandım. Bir baktım benim ki kalkmış yürümeye çalışıyor!!!
Hemen kalktım zorla destek oldum lavaboya götürdüm. Çıktı içeriye yatır beni dedi yatırdım. Neden böyle yapıyorsun beni neden kaldırmadın diyorum seninle muhattap olmak istemedim diyor !
Bende artık sabır kalmadı dedim ki madem muhattap olmak istemiyorsun çağır annenleri (işleri için bir kaç günlüğüne gittiler) gelsinler ben gideyim dedim. Çocuk yapmaz yaptığını kendi başına kalkmak nedir ! Bir an önce iyileşsin diye ben ona nasıl bakarken bu yaptığı düşüncesizce hareket beni çok kızdırdı. Bu durumda olmasaydı çekip gidecektim o kadar sinirlendim. Ayrıca ben sana ne yaptım da muhattap olunmayacak?!
Sanki herkes böyle olmasını çok istiyordu , yatsın da biz bakalım diyordu!
Benim babam kanser ameliyat olacak daha ona gitmedim kocam bu halde diye adamın yaptığına bak nankör !!
Ben öyle deyince bana nutuk atmaya başladı. Arayayım git de diyemiyor kuru laf!
Yok işte laflarının nereye gittiğini bil
Yanlış konuşuyorsun bazen dikkat et bla bla bla...

Saç traşına kadar yaptım ama sürekli azar işittim. İlk Pansumanını yaptığım gün ağlattı beni bağırdı çağırdı. Sonra diyor ki kızma bana benim heyecanımdan biliyorsun. Robotmuşum gibi davranıyor. Bu son yaptığı sabrımı taşıran son damlaydı. Cidden gideyim de aklı başına gelsin diyorum
Yanlış düşünüyorsam uyarın lütfen
Hepinize bol huzurlu sağlıklı günler diliyorum
Bizim bazi şeyleri içine sindirememis erkeklerimizin yardima muhtaç kaldıklarında tavan yapan egosu....yazık....üzülesi erkeklerimiz

Öncelikle çok geçmiş olsun, erkekler hasta olduklarında çok nazlı oluyorlar. Gideceğinizi sanmıyorum ama sabredin derim biraz sessiz kalın mümkün olduğunca az iletişim kurun kırıldığınızı anlasın.

hasta psikolojisi. özellikle erkeklerde çok sık oluyor bu. muhtaç olmuş olmak onurlarını incitiyor...imkan varsa psikolojik destek derim ama nasıl gidecek işte hastaneye...zor cidden...

Çocuğu uyutun , kahve içiyorsa kahve çay içiyorsa çay yapın yanına gidin, bütün saamimiyetinizle konuşun.

Elinizden geleni yaptığınızı fakat bu şekilde davranışlarının sizi çok üzdüğünü anlatın.

Asla gitmeyin. Suçlu ve vefasız olursunuz herkesin gözünde, haklıyken haksız...
Çok muhabbet etmeyin ama tüm ihtiyaçlarını karşılayın yine. Tavır yapmayın ama kırgın olduğunuzu anlatabilin tutumunuzla.
Bence iyleşince normale döner.

2 yıl önce eşim motoru kazası geçirdi, ameliyat oldu, üç aya yakın evdeydi ve minimum hareketle geçirdi. Sizi en iyi ben anlarım, normalde anlayışlı olan eşimin yerine her şeye sızlanan sesini yükselten biri gelmişti.

Böyle bir duruma sabretmek gerçekten zor. Kendimi ayağa kalkana kadar sabret diye sürekli telkin ediyordum çünkü normalde bu tavırları gösterse alttan almam kesinlikle.

İyileştikten sonra normal haline döndü eşim, sonrasında mahcup da oldu o hallerine. Ne zaman o süreçten konu açılsa hakkınız helal et çok zorlamışım seni der.

Biraz daha sabır, gitseniz bile huzurlu olamazsınız zaten.

Benim bir üvey halam var. Kocası felç geçirmişti. Kilolu bir adamdı da.

Yirmiüç yıl altından aldı, her istediğini yaptı, banyosu, traşı vs. Halam onu bırakıp bir yere gidemedi. Pazara bakkala bile düşünün.

Devamlı bağırıyordu, hakaret ediyordu, hep huysuzdu. Bir kere seslense bile sen nerdesin diye bağırıyordu. Öyle çok çekti ki kadın. Resmen çöktü. Yıllarca kadını sömürdü, bir tşk bile etmedi. Sonra öldü.

Halam ilk defa o zaman nefes aldı, özgür kaldı. Onun yaptıklarına minnet edeceğine 23 yıl eziyet etti kadına. Ölünce kurtuldu kadıncağız.

Halbuki kadın hasta olsa veya felç koca milleti hemen terk ediyor. Ama kendilerine bebek gibi bakılmalarını istiyor.

Sen de sık dişini. Gidersen kocanın yaptıkları değil senin gidişin, nankörlüğün konuşulur.

Geççmiş olsun, sizin eşinizde hep bana hep bana diyen cinsten..şimdi giderseniz herkes sizi hatalı bulabilir,eşi hastaydı bıraktı gitti hani iyi günde kötü günde diye zırvalarla yaşadıklarnızı bilmeden. Sakın olmayı deneyin iyileşinceye kadar derim.

Back