- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.721
- 108
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
-
Şehirler arası mesafemiz var otobüsler kalabalık trende öyle babam kronik yani gitmem sıkıntılı yoksa şimdiye kadar çoktan gitmiştimEvden çıkmıyorsunuz sanırım. Aileniz için bir risk oluşturmazsınız gibi görünüyor. Biraz yanlarına gidip rahatlayabilirsiniz belki. Ben de uzun zamandır görmüyordum ailemi, insan gerçekten bunalıyor, özlüyor. Birkaç gün görüp geldim gerçekten iyi geldi bana.
Gerçekten yaptım normalimde sakinim ses yükseltmekten hoşlanmam(eşime aileme karşı sadece :)) denedim gerçekten. Konuyu kapatıyor sonra konuşalım bu önemli değil işim var vs sürekli tersliyor. Ben artık konuşmak da sesini de duymak istemiyorum.Korona doneminde herkes benzer sorunlar yasiyor emin ol. Tabi herkeste dozlar farkli. Muhim olan dozu asmamak ki zehir etkisi yaratmasin...
Esinizle sakin oldugunuz bir zaman uzunca oturup dertlesin, kendi icsel duygularinizi sebep sonuc iliskisi icinde soyleyin. Once kendinizden baslayin konusmaya sonra karsi tarafta rahatsiz eden seyleri dile getirin. Asla asla surekli sen boylesin soylesin gibi konusmayin. Bu senli cumleler ozellikle erkeklerde tuhaf bir sinir etkisi yaratiyor ve bi sure sonra sizi dinlemiyorlar.
Sizi kirdigimi dusunup eski konulariniza baktim daha iyi anlayabilmek icin bi yerde esimle aramda daglar kadar egitim farki var demissiniz. Bence gercekten anlamiyorsunuz egitim hayatinin tezin falan o stresini. Sizin karsilikli stresli donemleriniz cakismis demekki keske tez sureci tamamen bitince bebek sahibi olsaydiniz da esiniz de size destek olsaydi siz de daha az gerilseydiniz. Tek tarafli alttan alma da olur bence ya yeri geldiginde kadinlar hamile iken 9 ay hep alttan alinir el bebek gul bebek davranilir kadina cunku ozel bi durumdur gececektir erkek icin de onemli donemlerde olabilir bence. Kendinizi adayin falan da demedim sadece tez sureci bitene kadar bi tanecik meyve copunu alip atsaniz da olmezsiniz hani dedim. Size mutlu gunler umarim en kisa zamanda da bebekleriniz olur ve esinizin tezi biter normal insan duzenine doner mutlu olur ve hep mutlu kalirsiniz.Çalışmıyorum diye yerlere çöp bırakması doğruysa biraz evde durun eşinizin arkasını toplayınca anlarsınız. Ben eline kova bez verip hadi ev temizleyeceğiz demiyorum yemek yapacaksın demiyorum ama insan olanın yapması gereken normal şeyleri yapmadığı için öfkeleniyorum. Çalışmıyorum diye itaat edecek değilim. Çalışma hayatını da gayet iyi bilen biriyim stresini de anlamayacak kadar boş değilim. Fakat onun stresi çok önemli ama benim stresimin bi öneminin olmaması normal mi sizce? O zor bi dönemden geçiyorsa bende geçiyorum ama siz tek taraflı alttan alma beklemişsiniz. Bende insanım duygularım ve beklentilerim var. Ben durduk yere de salak salak konuşma demiyorum. İnsanın bi sinir haddi bi sınırı var bana hizmetçi muamelesi yapan bi eşim var ve ben bundan gayet haklı olarak rahatsızım. Uyarmakta görevim diğer yorumları okumadınız sanırım güzellikle yaklaştım olmadı kızdım olmadı artık çözüm yok zaten konuşma tarzı stresliyim ben diyip sürekli beni tersleme üzerine olunca salak salak konuşma demek bence gayet masumane kalıyor. Meşgalem var zaten lakin benim moralimi o kadar bozuyor ki artık içimden bişey yapma isteği gelmiyor. Kimse çalıştığı için kutsal değil. Ben bekarken çalışıyordum hayatımın düzenini onun işine göre ayarladım ve çalışmaya bir süre ara verdim diye kul kölelik yapamam.
Hmm demekki eğitim farkı olmasaydı kırmış olacaktınız ama eğitim farkı olduğu için söyledikleriniz geçerli. Eğitim farkım olduğu için hizmetçi olmam gerekiyor anladım.Sizi kirdigimi dusunup eski konulariniza baktim daha iyi anlayabilmek icin bi yerde esimle aramda daglar kadar egitim farki var demissiniz. Bence gercekten anlamiyorsunuz egitim hayatinin tezin falan o stresini. Sizin karsilikli stresli donemleriniz cakismis demekki keske tez sureci tamamen bitince bebek sahibi olsaydiniz da esiniz de size destek olsaydi siz de daha az gerilseydiniz. Tek tarafli alttan alma da olur bence ya yeri geldiginde kadinlar hamile iken 9 ay hep alttan alinir el bebek gul bebek davranilir kadina cunku ozel bi durumdur gececektir erkek icin de onemli donemlerde olabilir bence. Kendinizi adayin falan da demedim sadece tez sureci bitene kadar bi tanecik meyve copunu alip atsaniz da olmezsiniz hani dedim. Size mutlu gunler umarim en kisa zamanda da bebekleriniz olur ve esinizin tezi biter normal insan duzenine doner mutlu olur ve hep mutlu kalirsiniz.
Hayir oyle demek istemedim ya tez doneminin zorlugunu kastettim cok insan gordum bu donemlerde resmen kafasi usuttuler. Siz fazla alingansiniz sanirim. Ben okul yuzunden bunalima girmistim doktora falan bile gittim ki tez mez de degildi lisansti. Evimi toplayamiyodum yani pislikten falan degil onu yapacak yasam enerjim yoktu. O donem erkek arkadasim ev temizligi bile yapiyodu alttan aliyodu. Benim stresim gecti duzeldim normale dondum. Ben esinizi de kendim gibi sandim 3.5 yildir boyle oldugunu ya da hamile kalsaniz bile ilgilenmeyecegini nerden bilebilirim ki. Imkani varsa doktora gitsin ben bunalimdan doktor sayesinde cikmistim. Ama siz de cok alingansiniz gercekten hic bi karsit fikire sabriniz tahammulunuz kalmamis gibi. Hamileyken bile el ustunde tutulmam diyosunuz ya bu normal mi sizce? Asil buna dertlenmelisiniz bence hic bi kadin bunu dusunmemeli hissetmemeli. Ya ben asiri sabirliyimdir ve titiz degilim yani evi bok gotursun ama bizim sevgimiz saygimiz kalsin kafasindayim ondan sanirim sizi anlamiyorum.Hmm demekki eğitim farkı olmasaydı kırmış olacaktınız ama eğitim farkı olduğu için söyledikleriniz geçerli. Eğitim farkım olduğu için hizmetçi olmam gerekiyor anladım.
Dağ kadar eğitim farkı dediğim yüksek lisans doktora. İlkokul mezunu değilim. Ama önlisansımı tezli(bitirme projesi) bitirdim. Lisans mezunuyum da zaten. Bu süreçten geçtim stresini de az çok biliyorum doktora daha farklı tabiki ama genel olarak anlayabilecek kapasitedeyim.
Bebek konusuna gelince benim yaşım genç eşimin yaşı fazla ve bana bu baskıyı yapan da kendisi. Ben canım sıkıldı da çocuk doğurayım eğlence olur bana düşüncesinde biri değilim. Benim eşim hamile olsam yine ilgi gösterecek bi adam değil ve ben tez sürecinde diye 3.5senedir idare ediyorum dişimi sıkıyorum çoğu şeyi görmezden geldim ama ben görmezden geldikçe son bir ayda bunu dozunu arttırmasını kaldıramam. Evet o bi çöp artık bana batıyor hatta çöp değil kendisi batıyor. Ayrıca o çöpü her gün üç kere dört kere topladığınızı düşünün gerçekten böyle sabırlı kalabilecek misiniz?
Ben alıngan değilim karşıt fikire de açığım lakin bunu kırıcı bi şekilde ifade eden insanlara sert çıkmam yada kendimi savunmam gayet tabi bir durum. İlk yorumunuz da yazdığınız şeyleri tekrar gözden geçirin anlarsınız.Hayir oyle demek istemedim ya tez doneminin zorlugunu kastettim cok insan gordum bu donemlerde resmen kafasi usuttuler. Siz fazla alingansiniz sanirim. Ben okul yuzunden bunalima girmistim doktora falan bile gittim ki tez mez de degildi lisansti. Evimi toplayamiyodum yani pislikten falan degil onu yapacak yasam enerjim yoktu. O donem erkek arkadasim ev temizligi bile yapiyodu alttan aliyodu. Benim stresim gecti duzeldim normale dondum. Ben esinizi de kendim gibi sandim 3.5 yildir boyle oldugunu ya da hamile kalsaniz bile ilgilenmeyecegini nerden bilebilirim ki. Imkani varsa doktora gitsin ben bunalimdan doktor sayesinde cikmistim. Ama siz de cok alingansiniz gercekten hic bi karsit fikire sabriniz tahammulunuz kalmamis gibi. Hamileyken bile el ustunde tutulmam diyosunuz ya bu normal mi sizce? Asil buna dertlenmelisiniz bence hic bi kadin bunu dusunmemeli hissetmemeli. Ya ben asiri sabirliyimdir ve titiz degilim yani evi bok gotursun ama bizim sevgimiz saygimiz kalsin kafasindayim ondan sanirim sizi anlamiyorum.
Ben alıngan değilim karşıt fikire de açığım lakin bunu kırıcı bi şekilde ifade eden insanlara sert çıkmam yada kendimi savunmam gayet tabi bir durum. İlk yorumunuz da yazdığınız şeyleri tekrar gözden geçirin anlarsınız.
Biz doktora gittik zaten sorunlarımızı çözdük bu son bir aydır olan şeyler farklı şeyler. Ki şu pandemi sürecinde gitme imkanım olsa tekrar giderim zaten.
Hamile kalınca çoluk çocuk gibi ben zaten ilgi istemem mıc mıc sevmem tabiki yardım etsin ama çok ilgiyi ne kendim beklerim ne de eşim yapar yapımız böyle herkes aynı olmak veya düşünmek zorunda değil. Hamile kalmak dünyanın en büyük olayı falan da değil yani abartılacak bişey yok zorlandığım zaman elimi tutsun yeter.
Bende sizi anlayamıyorum zaten iyi akşamlar.Umarim kendinize kendinizden kacacak bi pencere bulursunuz cunku siz olmak cok bunaltici gorunuyo disardan.
Siz once bi karar verin 3.5 yildir mi boyleydi son 1 aydir mu cunku her mesajinizda degisiyo. Online doktorlarla surecinize devam etmeyi denersiniz umarim. Iyi aksamlar mutlu kalin.Ben alıngan değilim karşıt fikire de açığım lakin bunu kırıcı bi şekilde ifade eden insanlara sert çıkmam yada kendimi savunmam gayet tabi bir durum. İlk yorumunuz da yazdığınız şeyleri tekrar gözden geçirin anlarsınız.
Biz doktora gittik zaten sorunlarımızı çözdük bu son bir aydır olan şeyler farklı şeyler. Ki şu pandemi sürecinde gitme imkanım olsa tekrar giderim zaten.
Hamile kalınca çoluk çocuk gibi ben zaten ilgi istemem mıc mıc sevmem tabiki yardım etsin ama çok ilgiyi ne kendim beklerim ne de eşim yapar yapımız böyle herkes aynı olmak veya düşünmek zorunda değil. Hamile kalmak dünyanın en büyük olayı falan da değil yani abartılacak bişey yok zorlandığım zaman elimi tutsun yeter.
Bende sizi anlayamıyorum zaten iyi akşamlar.
Çok haklısınCovidden dolayı ailemi göremiyorum yaklaşık 6 aydır. Kendi bulunduğum şehirdeki kimseyle de görüşemiyorum herkes gibi. Buraya kadar hepimizin aynı zaten.
Sorun her gün aynı rutini yapmaktan bunaldım. Uğraşlar bulmaya çalışıyorum ama artık hevesimde kalmadı. Ot gibi yaşıyorum kalk temizlik yemek çamaşır bulaşık bitti git yat şeklinde otomatiğe bağlamış durumdayım.
Eşimde bu konuda hiç destek değil. Zaten asıl sorun da bu nokta da başlıyor. Temiz bi adamdı ama son zamanlar biraz pasaklılaştı. Ben wc ve banyoyu ıslak sevmem defalarca da uyarırım ıslatma yerleri diye bi abdest alır tüm yerler ıslak kıl tüy içinde arkasına da dönüp bakmaz. Bende tiksiniyorum sürekli yıkamaktan da bıktım artık ya hizmetçi gibi ne öyle e bu sefer tuvaletimi tutuyorum girmemek için son ana kadar sonra hemen bir dkda hızlı hızlı çıkıyorum sanki her yerim pis olmuş gibi nefret bir surat ifadesi ile. Böyle saçma sapan bi psikoloji yaşıyorum resmen. Kabuklu yemişleri yer evin heryerinde ya çekirdek ya kestane kabuğu yada elma armut çekirdeği falan bulurum. Yer koltuğun kenarına parkenin uzerine bırakır gider. Bin kere söylüyorum son zamanlar söylediğim fayda etmediği gibi bide terbiyesiz ses yükseltiyor. Tahammül sınırım kalmadı artık sürekli ağzımı bozuyorum resmen küfür değil ama hakaret ediyorum. Hakaret ettiğim için pişman değilim onun bana uyguladığı psikolojik şiddet hakaretten beter zaten. Ama ben artık kalem düşse kalemi kırmak istiyorum öyle bi tahammülsüzlük seviyesine ulaştım. Uzun zamandır ağlayamazdım herşeye ağlıyorum. Eşim sürekli bağıran biri olmaya başladı işi konusunda çok kritik bir dönem yaşıyor stresi maksimumda anlamaya çalışıyorum ama benim artık yüzüne bile tahammülüm kalmadı sesini dahi duymak istemiyorum o derece koptu artık. Bencillikleri terbiyesizlikleri beni aşırı yıprattı son bir aydır.
Bebek tedavisi görüyorum 1.5 yıldır. Tekrar olumsuz sonuç alınca psikolojik olarak çöküntü yaşadım, covidden dolayı asosyallik aile özlemi, evin yükü, eşimin yaptıkları derken kendimi iyi hissetmiyorum artık. Bazen tabaklardan bardaklardan çıkarıyorum sinirimi ama kesmiyor. Eşyama kıymet veren biriyim oysaki hani sinirle kırmak çözüm değil ama rahatlamak istiyorum kırıyorum kırınca yine kendim topluyorum daha da sinir oluyorum. Ellerim titriyor kaşım gözüm seğeriyor artık sinirden. Ay bilmiyorum çok bunaldım konuşmaya ihtiyacım var.
Edit: Son bir aydır olduğun için bu sorunlar bebek istemeye emin misin diye sormayın. Çünkü konu bebek isteyip istememek değil. Zaten bu konuda olumsuz sonuç aldım yeterince kalbim buruk ve kırgın konuşmak istemiyorum.
Valla çöpünü yere atan adam ayrı bir şey, her doktora yapan evi çöp ev mi yapıyorBen alıngan değilim karşıt fikire de açığım lakin bunu kırıcı bi şekilde ifade eden insanlara sert çıkmam yada kendimi savunmam gayet tabi bir durum. İlk yorumunuz da yazdığınız şeyleri tekrar gözden geçirin anlarsınız.
Doktora süreci evlendiğimden beri devam ediyor. 3.5 yıldan beri stresli kastım buydu. 1 aydır hareketlerinde bozulma oldu.Siz once bi karar verin 3.5 yildir mi boyleydi son 1 aydir mu cunku her mesajinizda degisiyo. Online doktorlarla surecinize devam etmeyi denersiniz umarim. Iyi aksamlar mutlu kalin.
Her konu açtığımda bunu görmekten sıkıldım. Öyle olduğunu bilsem evliliğime devam etmem yada çocuk yapmam. Son bir buçuk yıldır belki daha uzun eşimle büyük bir sorun üzerinde bile tartışmadık ki buraya açtığım konular bile genel şeylerdi.Eşin saygısız.
Yaptıklarını doktoraya, iş stresine bağlamak da kendini kandırmak olur bence.
Dağıtıyor sonra kendi topluyor olsa neyse, siz onun etrafa dağıttığı kabukları, elma çöplerini toplamak zorunda mısın? Ev orası başka bir yer değil.
Sürekli bağırması da aynı şekilde.
Bana belki kizacaksin ama eşinin özü bu. Bir ay öncesi norma olduğunu sanmıyorum. Senin düzeldi dediğin kötünün iyisi minvalinde muhtemelen.
Bolca sabır diliyorum sana.
Aynen öyle gerçekten hiç rahatsız da olmuyorlar. Nasıl yaşamaya devam ediyorlar anlamak güçÇöpünü döküp saçması hiç hoş değil.
Güzellikle konuşun birbirinizi kirmayin.
Sözler kotulestikce aranız da kotulesebilir.
Çoğumuz aynı seyleri yaşıyoruz.
Yere bir eşya düşmüş üstünden atlayıp geçiyorlar mesela.
El insaf kaldiriverin di mi?
İnsan sinir oluyor haklisiniz.
Mesela diş fırçalarken o ayna ne hale geliyor?
Şimdi bekliyorum aynadan kendini göremeyene kadar farkedecek mi acaba diye?
Konu hamilelik değil diyorsunuz ama konunuz hep çocuk olursa daha fena olura dönüp dolaşıp geliyor bana atarlanmışsınız ama bunu göz ardı etmeyinBen alıngan değilim karşıt fikire de açığım lakin bunu kırıcı bi şekilde ifade eden insanlara sert çıkmam yada kendimi savunmam gayet tabi bir durum. İlk yorumunuz da yazdığınız şeyleri tekrar gözden geçirin anlarsınız.
Yuh ama kadın ne kadar iyi kalpli yazmış yaptığın atara bak. Ayıp ediyorsun benceHer konu açtığımda bunu görmekten sıkıldım. Öyle olduğunu bilsem evliliğime devam etmem yada çocuk yapmam. Son bir buçuk yıldır belki daha uzun eşimle büyük bir sorun üzerinde bile tartışmadık ki buraya açtığım konular bile genel şeylerdi.
Bir insanın değişip değişmediğini anlayabilirim değil mi? Evliliğimin başında çok sorun yaşadığımı saklamıyorum ama görünen o ki kimsenin kocası dört dörtlük de değil eğer öyle olsaydı her gün buraya insanlar konu açmazdı. Ben kocam haklı da demiyorum ama değiştiğini bişeyler için çabaladığını görüyorum. Herkes sınırını bildi yerini bildi yapması gerekeni öğrendi ve hayatımıza bu şekilde devam ettik.
Konuya gelince evet zaten yaptığından rahatsız olmasam burda konu açmam. Kendimi de kandırmıyorum. Kandırıyor olsaydım sabrederdim toplamaya devam ederdim. Bi sorun var ve bende bunu çözemeyecek boyuttayım. Bunun içinde konuşmak istedim sinirlerimin rahatlaması için.
Hanımefendi siz yazdığıma cevap veremeyince neden başkalarının yorumu üzerinden laf atıyorsunuz ki? Hayır çocuk yapsam size ne ? Yapmasam size ne? Burada milyon tane boşanmış kadın var çocukları ortada mı kalıyor elbette ki büyüyor. Burada milyon tane konu var kocam çok iyiydi doğumdan sonra değişti diye neden onları görmemezlikten geliyorsunuz? Kocaların değil anne babamınız bile bize hayat yolunda bir garantisi yokken o zaman hiç çocuk yapmayalım. Ben çocuğum olursa refah düzeyi gayet iyi olacak ve gayette iyi yetiştirebileceğime inandığım için istiyorum. Aç karnına çocuk yapmaya çalışmıyorum. Çocuğuma şiddet uygulayacak bi eşim yok. Ona gayette iyi baba olabilecek bir adam. Ben bu evlilikte çok yol katettim her açtığım konuda bu şekilde sabote edilmesinden sıkıldım. Kimseye neden çocuk yapacağımın hesabını vermeyeceğim.Konu hamilelik değil diyorsunuz ama konunuz hep çocuk olursa daha fena olura dönüp dolaşıp geliyor bana atarlanmışsınız ama bunu göz ardı etmeyin
Sende gereksiz şeylere yazıyorsun. Ayıp ediyorsunYuh ama kadın ne kadar iyi kalpli yazmış yaptığın atara bak. Ayıp ediyorsun bence
Çözüm yönteminiz hoş değil. Emek var ortada. Atar yapıyorum diye yuhluyorsunuz ama daha emek verilmiş bişeye saygınız yok bence size yuh.Ben olsam o çöpleri yerden alır bilgisayarının üzerine tezinin üzerine atardım bunlar senin diye. Yapmışlığım da var. İşe yaradı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?