Sabiha Paktuna Keskin

öncelikle yigeninize geçmiş olsun sabiha hanıma gelince fikirlerim aynı yazılarını kitaplarını begeniyorum temennin içinde sagol inşallah hastası olmak zorunda kalmayız en bastaki set uslubunuz sarlatan kelimenize tepki verdim ben tabiki herkez herkezi sevmek zorunda degil ama şarlatan kelimesi çok agır bence tekrar geçmiş olsun

haklısınız tedavi şeklini sorgulayacak akedemik bilgimiz yok tabiki ama bu tedaviyle birlikte küçük kardeş karı_koca ve ebebeyn ilişkileri bozuluyosa burda bir yanlış var demektir die düşünüyorum inanın çok kötü şeyler yaşadık burda hepsini anlatamak istemiyorum davaya gelince en son eylül-ekim o aylarda bir mahkemesi olucağını biliyorum inanın artık takipte etmiyorum çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için öpüyorum sevgiler...

çok teşekkür ediyorum ben şarlatan demedim zaten bunu yazan arkadaşta demedi sadece bir doktorun söylediklerini yazdığı için bu zan altında kaldı bensizide öpüyorum sevgiler...

ben erken doğum yaptım tıp fakültesinde ve bebeğim premature doğdu 7 aylık takiplerini fakülte yapıyor o vakite kadar bişi çıkmadı takii bi gün ayaklarını titrettiğini fark edene dek seyirir gibi yapıyordu doktoruna söyledim nöroloji görsün dedi ve randevu aldık...gittiğimizde stajer doktor vardı oğlumu muayene etti ve ben bişi görmüyorum biraz bekleyin hoca da baksın dedi bekledik hoca geldii aa dedim bu kadını bi yerden tanıyorum sonra çıkardım tv den sabiha hnm.kontrol etti bu çocuk normal değil epilepsi dedi ve xxx ilacı yazdı bende neyi var dedim bana senin bu aşamada bilmen gerek yok bu ilacı kullansın 1.5 yaşında da eeg çekilsin dedi stajere banada söylemiyor yani yaa nasıl yani dedim hanım senin bilmene gerek yok dedi bende sinirle odadan çıktım ..hoca odadan çıkınca tekrar girdim içeri stajere sordum ne demek bu epilepsi ne olucak vs.sağolsun anlattı stajer...ama içimde bi kuşku doğdu ağlaya ağlaya eve geldim akşam eşimede anlattım vs...dedm ben başka doktora götürücem ve götürdüm oda kadın bi doktor muayene etti dedi neden geldiniz dedim böyle böyle dedi...kadın bi kahkaha attı durmadan gülüyor yemin ediyorum size yaa bırakın şunu allah aşkına dedi neyse fazla bişi söylemek istemiyorum bu çocuğun hiç bişisi yok bazen bebekler yapar böle dedi ama içimiz rahat etsin eeg çektirin dedi ve sonuçları bana getirin dedi..çektirdikk tertemizzzzzzzzzzzz altındada sabiha hanımın imzası bişi yok die...götürdüğüm hoca baktı ve süper dedi...bebeğin gayet iyi dedi...kendi doktoruda o ilacın yan etkileri çok bahsettilermi dedi bende hayır dedim...herkes şok oldu tüm doktorlar...

tek ben değilim madur olan hala o kadıncağızı unutmam 3 yıl boyunca kullanmış o ilacı epilepsi diee çocuk şimdi dahada kötü dedim şikayet edin kadın da kimi kime şiakeyet edeyim ben bi zavallı köylüyüm vs....

iki kere değill binlerce düşünün memnun olanlarda vardır elbet ama asla yolda görsem yolumu çeviririm bide suratımıza baksa gam yemicem bilmeme gerek yokmuşş kim bilecekkkk....

Arkadaslar ne güzel burda yasadiklarinizi anlatiyorsunuz o doktor hakkinda?
Peki gercek hayatda ne yaptiniz? Tepki gösterdinizmi?
Bunun illaki bir tabibler odasi vardir sikayet edecek veya baska bir yöntemle ( ne yazikki Türkiye`de yasamiyorum, onun icin nereye basvurulacagini bilmiyorum ) muhakkak baska anne babalarada yardim etmeniz icin bunu yapmaliydiniz.
Bana dokunmayan yilan 40 yil yasasin mantigiyla, daha cok böyle doktorlar sizi tedavi eder.
Insanlik göreviniz aslinda buydu, sikayet etmek.
Belki biraz zahmete girecektiniz ama en azindan baska cocuklari koruma amaciyla cok büyük iyilik yapmis olacaktiniz. Bence hala gec degil yapin.
Burda sikayet etmekle hic bir faydaniz yok kimseye.

şu an size cevap yazmak benim için daha büyük bir zahmet inanın!ne davası hanımefendi herkes çocuğunun derdine düşüyoayrıca burdan şikayet etmenin daha önmeli bir insani görev olduğunu düşünüyorum ben buraya yazarak bi çok insana iyilik yaptığımı düşünüyorum kendi adıma en azından! siz bir doktora gitmeden önce adliyeyemi gidiyosunuz davası varmı die?buraya yazdım çünkü çağımız bilgisayar çağı ve internet girmeyen ev yok herkeste bütün araştırmalarını internet aracılığıyla yapıyo nitekim gitmeden önce bizde araştırdık olumsuz hiçbirşeyle karşılaşmamıştık ben yazıyımki gitmeyi düşünenler bi düşünsün istedim suçmu işledik yani yazmasamıydık anlamadımki???

Arkadaşım paylaştığın bilgiler için çok teşekkürler gerçekten ancak sanırım oliviayı sanırım yanlış anladın. Bu yaşadıklarınızı keşke ilgili mercilere şikayet edip bildirseydiniz diyor. Beni yanlış anlama ama bu konuya çok agresif yaklaşıyorsun sanırım.. Bu kadın hakkındaki düşüncelerimi değerlendirmemde çok yardımcı oldun tekrar teşekkürler

kk da biri anlatmıştı.

bukadına gitmiş kadın demiş, durumunuz nasıl herhafta göresem iyi olur, durumunuz yoksa ayda 1 görsemde olur gibilerinden gevelemiş ve hastasıyla birebir ilişki kurmuyormuşi ya telefona cevap veriyormuş ya önünde bişeylerle ilgileniyormuş..

yukarda yazdıklarım birinin anlattıkları.

benim kanaaatim mantığıma uygun olanı alıyorum ama bazıları çok saçma geliyor.

mesela çocuk ütünün sıcak bişey olduğunu öğrenmesi için ütüyü ellettirin diyor yapmam.
çocuk kafasını kapıya çarpınca kapıyı dövün diyor bunuda yapmıyorum çünkü bu çocuk ilerde hata yapsa hep başkalarına yükleyecek, küçükken hata yaptığını öğrenmeli ve kaının yanından geçerken dikkatli olmalı.

sonra çocuk markette bişeyi istiyor ve yerlerde tepiniyorsa dikkatini başka yöne çekin diyor, bu bazen mümkün olmayabiliyor. çocuk bu taktımı takıyor. çocuk ağlasada bazen almıyorum ağlamasını görmezden geliyorum, ilerde her istediğini elde edemeyeceğini öğrenmesi için.

0-3 yaşın ağlatmama yaşı olduğunu söylüyor. hadi 2 yaşına kadar ağlatma ama 2 yaş sedromunu ne yapcaz.

tv de izlerken transa geçmiş gibi oluyorum bende ama kitabında bana uymayan takdikler gördüm.

sonra kardeş kıskançlığında büyük kardeş küçüğü kıskanmasın diye, küçük için "çirkin, ben onu sevmiyorum seni seviyorum......" gibi şeyler söylüyor. buda yanlış. küçükde dış dünyanın farkında, büyüğün psikolojisini düzelticem derken küçüğü hep harcıyor sabiha hanım.....

ayrıca koooooskoca diye tabir edilmeside gülünesi bir durum.

sabiha hanım gibi birkaç doktor var kadir tuğcuda çok tartışılmıştı
ben her söznüne uyulması taraftarı değilim sonuçta çocuklarımızı biz tanıyoruz
doktorlardan yardım alarak ama kendi mantığımıza uyanları uygulamalıyız
memnun omayan insanlar olabilir ben zaten hemen bir fikri düşünmeden uygulama taraftarı değilim
bizde buna benzer bişey yaşadık sadece hastalık ve branş faklıydı
kızımın kalça gelişim gerliği var ortapediye yönlendirdiler 2 aylıkken
doktorda çok övülüyor özellikle çocuklar için gittik 2 ay ortez kullanın dedi
kullandık 2 ay sonra düzelmemiş 3 aydaha takın deyince içimz rahat etmedi başka doktorada götürdük o doktorda takmamamıza gerek olmadığını söylemişti bence tek bir doktorun fikrine sabitlenip kalmamak gerekir

ey allahım burada ne olmuş böyle arkadaşlar face sayfamızda problem çıkınca burada sayfa açalım demiştik ama sonra gerek kalmadı kullanmadık burayı sabiha hanıma gelince kim ne yaşamış ne yapmış bilemem ama ben uyguladığım tavsiyelerden ve kitaplardan çok yardım aldım anladığım ve yguladığım tek mantık şudur ki koşulsuz sevgi ilgi alaka ve stressiz bir anne olmanın şart olduğu bunun ışığında tavsiyeleri kendi yaşantımıza göre düzenliyorum ....

bende sabiha hanımı tv'den tanıyorum bir kaç videosunu izledim önceleri çok hayranlıkla dikkatle uygulamaya çalışırdım tavsiyelerini.sonra bir gün internetten hastasıyla davalık olduğunu okudum.hastasından habersiz bir şekilde romanında hastasının anlattıklarını kullandığını bu yüzden sanırım 3 ay görevden uzaklaştırma aldığı yazıyordu.belkide bu haber beni çok etkiledi sonra çok soğudum sabiha hanımdan videolarındaki tavırlar sözlerindeki alaycılık çok canımı sıktı.
zeren_zeynep haklısın kimse kimseyi sevmek zorunda değil.herkes her yazılanı her anlatılanı uygulamak zorunda değil ama senin yazdığın şu cümle çok dikkatimi çekti "anladığım ve uyguladığım tek mantık şudur ki koşulsuz sevgi ilgi alaka ve stressiz bir anne olmanın şart olduğu ' bunu anlamak için sabiha hanıma gerek olduğunu düşünmüyorum.anne olmak zaten koşulsuz sevgi ilgi alaka vermek demek değil mi??yanlış anlama sakın amacım tartışmak falan değil sadece sabiha hanımın aslında bizim bilmediğimiz bir şeyi bize öğretmeye çalıştığını düşünmüyorum aksine sabiha hanım tüm annelerin bildiği ve belkide farkında olmadan uyguladığı bebeğine verdiği o sevgiyi ilgiyi alakayı sanki kendisi keşfetmiş bunuda bizlerle paylaşıyormuş gibi davranması.aslında birazda sabiha hanımın yaptığı şeyin ticari olduğunu düşünüyorum.
yinede tavsiyeleri işine yarıyorsa ne mutlu sana ve de bebeğine

Son düzenleme:
Benim de bir tanıdığım çocuğunu Sabiha Hanım'a götürmüştü. Çocuk kesinlikle yemek yemiyordu. artık açlıktan bayılmaya başladığında Sabiha Hanım'a gittiler. Ben de o zamanlar çok büyük bir ilgiyle takip edip, kitaplarını okuyordum. Ama ailenin tedavi şekli ile ilgili sorduğu hiç bir soruya cevap vermemiş, tek söylediği "ben bu saçları değirmende ağartmadım" olmuş. Verdiği tedavi de şu: Çocuk 1 ay boyunca kimseyle görüştürülmeyecek. Ne anneanne ne babanne ne de bir başkası.. sadece anne ve baba ile iletişime girecek. Anne ile yatacak. Baba başka yerde yatacak. Neyi yemek istiyorsa onu yiyecek(çikolata, süt vs.).

Sonuç tam bir fiyasko tabii.. bu tedaviye 3 ay devam ettiler. o arada yanındaki çalışanıyla davalık oldu, tedaviyi de bıraktılar. Hiç bir gelişme olmadığı gibi, çocuk daha da zayıfladı. Aile ilişkileri zedelendi. Çocuğun yatağını ayırmak için ayrıca uğraşıldı. Baba ile annenin ilişkisi bocaladı. Çocuk kimseyle iletişim kuramadığı için çok yabanileşti.

Yani kooooskoca Sabiha Hanım maalesef başarısız oldu.

sevgili anneler hepimiz cocuklarimizi daha guzel yetistirebilmek icin bu konulari okuyoruz,tartisiyoruz.
ben bi danisman psikolog olarak yorum yazmak istedim.
cogumuz cocuk egitimi ve psikolojisine dair kitaplar okuyoruz,unutmamamiz gereken her cocugun bir olmadigi.Nasil her insan birbirinden farkli kisilik ozelliklerine sahipse,cocuklarimizdas ayni selkilde.
dolayisi ile sonuca goturecek eylemlerde farkli yollar izlenebilir, aksi olsaydi uzmanlara ihtiyac olmazdi
Tv'den yada kitaplardan ogrendiginiz onerilerin hepsini ustunkoru uygulamayin, degerlendirin.
Kendi cocugunuza uygun gorduklerinizi birbir secin.
Her uzman farkli cozum onerilerinde bulunabiliyor,birbirlerinin onerilerini desteklemeyeebiliyorlar.

Bu arada ticari amacli oldugunu yazanlar olmus ama zaten bu hanim bu hizmeti para karsiligi yapiyor,hayrina degil ki.

sevgiler

bu işin uzmanı olarak verdiğiniz güzel tavsiyeleriniz için teşekkür ederim haklısınız her bilgiyi üstün körü uygulamamak gerekir.ticari amaçla yapıyor diye yazan bendim.tabiki belli bir ücreti olacak bu işin.bedava yapması anlamsız olurdu.her insan emeğinin karşılığını maddi anlamda almalı bunu kastetmedim zaten.ticari amaçdan kastım hani kendi menfaatlerini halkın sağlığından daha üstte tutan insanlar vardır amaçları sadece kazanmak nasıl olduğu hangi yolla olduğunu umursamadan karşısındaki insana nasıl zarar verdiğini pek düşünmeden kazanmaya odaklanmışlardır.işte bunu söylemeye çalışmıştım biraz fazla kazanmaya odaklı biri gibi geldi bana.dün sabah gazetesinde davalık olduğu hastasının haberi çıkmıştı.hastanın kızı sabiha hanım yüzünden intihara kalkışmış.sabiha hanımın yazmak istediği kitap kanuni olarak basımı durdurulmuş bunun üzerinede sabiha hanım bu hastanın ailesini ve hastayı rencide edecek başka bir kitap daha yayınlamaya hazırlanıyormuş sanırım bu kitapta hastanın isteği üzerine davalık olmuş.ben ne sabiha hanımı tanırım nede hastasını ama ortada belli bir süre görevden uzaklaştırma almış ve hastasının izni bile olmadan onun yaşadıklarını kaleme almaya cesaret etmiş bir bilim insanı varsa durup iki kere düşünelim derim.

Tedavisini, doktorluğunu bilmem ama
merak edip bedava dağıttığı kitaplardan kargo karşılığı ben de almıştım
Ama yayın grubu sonrasında kene gibi bi yapıştı
set set kitaplar satmaya çalıştılar falan
bi dönem fenalık getiriyolar sonra yine aramıyolar
ama ara ara hortluyolar

ya birşeyi karalamayı nede güzel beceriyoruz.... söylediklerini uygulayıpta çuvalladınız mı ki bu kadar ahkam kesiyorsunuz? lütfen emeğe, bilgiye saygı....

Yakınımda çuvallayan olmasa ben de böyle düşünürdüm herhalde.. İnsanlar yaşadıklarını anlatıyorlar işte, kimse ezbere konuşmuyor. Eğer ben de bu söylenenlere kulak asmasaydım, benim de çocuğum zarar görecekti..

arkadaşlar yazışmanızı okudum eski olabilir ben bu hasta kadınla malesef,tanıştım kendisini tabiri caizse tanrı olarak görüyor. lütfen bu yazıyı okuyan arkadaşlar çocuğunuzu başka dr götürün inanın çok iyi dr var en azından hasta ruhlu değiller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…